پخش زنده
امروز: -
سرپرست مرکز بهداشت کیش، با اشاره به اقدامات جامع در نیمه دوم خرداد، از کاهش قابل توجه آمار تخم گذاری و جمعیت پشه آئدس در کیش خبر داد.
.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما کیش، دکتر محمدرضا رضانیا گفت: اقدامات براساس هشدارهای اخیر مبنی بر افزایش احتمال ورود و گسترش پشه آئدس به مناطق جنوبی کشور و شیوع بیماریهای ویروسی منتقله از آن شامل تب دنگی، به اجرا درآمد.
او با اشاره به برنامه جامع و چندوجهی پایش و مراقبت میدانی فعال از محیطهای مسکونی و عمومی کیش، افزود: دو هزار و هشتصد و نود و سه منزل مسکونی در نقاط مختلف کیش بازدید شد تا منابع لارو پشه شناسایی و حذف شوند.
سرپرست مرکز بهداشت کیش، گفت: آموزش چهره به چهره به ساکنان با هدف آگاهی از اهمیت پیشگیری تکثیر و ازدیاد آن انجام شد.
دکتر رضانیا گفت: گزش پشه، شناسایی علائم اولیه تب دنگی و اقدامات بهداشتی در محیط خانه مهمترین سرفصلهای آموزشی به ساکنان است.
او افزود: برنامه تله گذاری در کانونهای خطر خیز کیش با نصب و پایش ۱۴۰ تله تخمگذاری در نقاط مشخص انجام شد.
دکتر رضانیا گفت: نمونهبرداری و شناسایی زیستگاههای لاروی فعال و بالقوه نیز شامل ۲۰۹ زیستگاه منابع آب مصنوعی و طبیعی، ظروف زیر کولر، مخازن روباز و منابع آب راکد نیز بررسی شدند.
سرپرست مرکز بهداشت کیش، گفت: پس از اولویتبندی زیستگاهها بر اساس درجه خطر، عملیات لاروکشی در صد متر مربع از کانونهای فعال و بالقوه اجرا شد.
دکتر رضانیا خاطرنشان کرد: ۴۹۷ بازدید میدانی از اصناف، ادارات، پروژههای راهسازی و معابر اجرا شد.
او افزود: سرکشی از منابع آب راکد و آموزش کارکنان و بررسی محیط برای رفع نواقص و جمع آوری محلهای خطرپذیر از مهمترین اقدامات بود.
سرپرست مرکز بهداشت کیش، گفت: شاخص وفور تخم پشه در نیمه دوم خرداد ۱۴۰۴ به ۰.۱۳ رسید و نسبت به ۰.۳۳ در مدت مشابه پارسال، ۶۰.۶ درصد کاهش را نشان میدهد.
رضانیا افزود: اقدامات میدانی، مراقبت خانه به خانه و آموزش همگانی از دلایل کاهش آمار در سال جاری است.
او افزود: شاخص ظروف مثبت به کل منازل با ثبت ۰.۵۶ امسال نسبت به ۴ پارسال، ۸۶ درصد کاهش داشته است.
دکتر رضانیا، علت کاهش چشمگیر را ارتقاء دقت شناسایی، تقویت شبکه پایش و افزایش حساسیت محیطی برشمرد و افزود: روند کاهشی شاخص افزایش تخم پشه، گواهی بر موفقیت برنامه در کاهش چرخه زیستی ناقل است.
او تصریح کرد: ادامه روند مراقبتهای میدانی، افزایش جلسات بینبخشی، بهروزرسانی بانک دادههای محیطی و آموزش تخصصی پرسنل بهداشتی را از اولویتهای پیشنهادی در مراحل بعدی است.