پخش زنده
امروز: -
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، اعلام کرد:بررسی نمونه های جمع آوری شده در منطقه غوطه در دمشق به دو هفته زمان نیاز دارد.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، نماینده خلع سلاح سازمان ملل متحد پس از ترک سوریه، امروز در نیویورک با دبیرکل این سازمان درباره تحقیقات اخیر بازرسان شیمیائی جلسه خواهد داشت.
سخنگوی دبیر کل سازمان ملل در کنفرانسی خبری در نیویورک گفت:هرگونه نتیجه گیری درباره موضوع کاربرد سلاح های شیمیایی در سوریه منوط به تکمیل تحلیل و بررسی نمونه های آزمایشگاهی و شواهد میدانی خواهد بود.
مارتین نسیرکی گفت:تیم در جریان فعالیت هایش قادر بود که از بیمارستانهای صحرایی بازدید کند . اعضای تیم با قربانیان و پزشکان معالج آنها مصاحبه کرده و نمونه های پزشکی و آزمایشگاهی را جمع آوری کردند.آنها همچنین امکان بازدید از مناطق آلوده را داشتند و با شاهدان مصاحبه و نمونه های موجود در محیط زیست را هم جمع آوری کردند.
وی افزود:اما ما باید در اینجا خیلی شفاف باشیم و آن اینکه پیش از آنکه این ماموریت درباره این حادثه به نتیجه برسد ارزیابی تمامی اطلاعات موجود از جمله تحلیل و بررسی نمونه های آزمایشگاهی باید تکمیل شود.
سخنگوی دبیر کل سازمان ملل گفت:همانطور که بارها گفته ایم تحقیقات درباره سایر ادعاهای مطرح شده تنها به موضوع کاربرد سلاح های شیمیایی محدود خواهد بود و نه اینکه چه کسی این سلاح ها را به کار برده است.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل از وجود گزارش دومی از سوی بازرسان خبر داد و گفت: علاوه بر گزارش آنها درباره حادثه بیستم مرداد در الغوطه شرقی، بازرسان گزارش جامعی را درباره بررسی اتهامات موجود در سوریه به دبیرکل ارائه خواهند کرد.
وی افزود: البته هنوز درباره مدت زمان مورد نیاز تیم بازرسان برای تهیه این گزارش نهایی و ارائه آن به دبیرکل، مهلتی تعیین نشده است.
مارتین نسیرکی همچنین گفت: بازرسان در آینده به سوریه باز خواهند گشت تا به تحقیقات خود ادامه دهند.
خبرنگاری از سخنگوی سازمان ملل متحد درباره گزارش جدید وزارت امور خارجه آمریکا درباره اقدام دولت سوریه در کاربرد سلاح های شیمیائی و تائید اطلاع سازمان ملل از جزئیات این گزارش سئوال کرد که سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در پاسخ گفت: تاکنون در این باره اطلاعاتی در اختیار سازمان ملل متحد قرار نگرفته است.
نسیرکی همچنین به نشست مشترک صبح جمعه بان کی مون با نمایندگان پنج عضو دائم شورای امنیت اشاره کرد و گفت: دبیرکل سازمان ملل قبل از این دیدار، با آکه سلسروم، رئیس سوئدی تیم بازرسان شیمیائی سازمان ملل در سوریه تلفنی گفتگو کرد.
خبرهای غیر رسمی در مقر سازمان ملل حاکیست انجلا کین، نماینده خلع سلاح این سازمان بعد از گزارش روز شنبه خود به بان کی مون، گزارش خود به پانزده عضو شورای امنیت را ارائه خواهد کرد.
احتمال می رود نشست خانم کین با اعضای شورای امنیت، روز یکشنبه برگزار شود.
پایان نشست پنج عضو دائم شورای امنیت با دبیرکل سازمان ملل
نمایندگان پنج عضو دائم شورای امنیت با دبیرکل سازمان ملل متحد درباره موضوع سوریه گفتگو کردند.
بان کی مون در این نشست، گزارش اولیه خود را از نتایج تحقیقات بازرسان سازمان ملل از سوریه در اختیار پنج کشور آمریکا، روسیه، فرانسه ، انگلیس و چین قرار داد.
مارک لیال گرانت، نماینده انگلیس نزد سازمان ملل متحد در پایان این نشست در حالیکه سعی می کرد به سئوالات متعدد خبرنگاران پاسخ ندهد، هنگام ترک ساختمان دبیرخانه سازمان ملل گفت: بان کی مون در این نشست، گزارش خود را به پنج عضو ارائه کرد.
نماینده انگلیس هیچ اشاره ای به محتوای گزارش دبیرکل سازمان ملل نکرد.
نمایندگان آمریکا، روسیه، چین و فرانسه نیز بدون پاسخگویی به سئوالات خبرنگاران، ساختمان دبیرخانه سازمان ملل را ترک کردند.
برخی شنیده ها حاکیست موضع روسیه درباره سوریه همچنان همان مواضع قبلی است و تغییری نکرده است.
دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است نتایج تحقیقات بازرسان سازمان ملل درباره کاربرد سلاح شیمیائی در سوریه را در اختیار مجمع عمومی قرار خواهد داد.
طبق توافق قبلی دولت سوریه و سازمان ملل، بازرسان این سازمان فقط درباره کابرد سلاح شیمیائی در سوریه تحقیق کرده اند و قرار نیست این سازمان درباره طرف استفاده کننده از این سلاح ها قضاوت کند.
اوباما و کامرون بر حل و فصل سیاسی در سوریه تاکید کردند
شبکه تلویزیونی المیادین به نقل از دفتر نخست وزیری انگلیس اعلام کرد: باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، و دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس، برای پایان دادن به درگیریها در سوریه بر حل و فصل سیاسی تاکید کردند و اوباما هنوز تصمیمی درباره پاسخ به [نظام] سوریه اتخاذ نکرده است.
به گزارش این شبکه، کامرون به اوباما تاکید کرد که دولت وی تصمیم پارلمان را درباره مخالفت با دخالت نظامی در سوریه پذیرفته است.
روسیه اظهارات اوباما درباره اقدام نظامی محدود در سوریه را محکوم کرد
روسیه اظهارات باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا را در خصوص « اقدام محدود » احتمالی علیه سوریه محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری آلمان ، الکساندر لوکاشویچ سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در مسکو اعلام کرد :« این تهدیدها غیر قابل قبول است ».
لوکاشویچ گفت « توسل یکجانبه به خشونت » که شورای امنیت سازمان ملل متحد را نادیده بگیرد، نقض حقوق بین الملل خواهد بود و یافتن راه حل سیاسی برای بحران سوریه را هر چه دشوارتر خواهد کرد و به تلفات بیشتر منجر خواهد شد.
فاکس نیوز:انصراف انگلیس از حمله ؛شکست سیاسی بزرگ برای اوباما
در همین حال گزارشگر فاکس نیوز از کاخ سفید اذعان کرد ؛ انصراف لندن از همراهی با واشنگتن برای حمله نظامی به سوریه ، شکست سیاسی بزرگی برای اوباما محسوب می شود.
اد هنری افزود: دولت آمریکا با وجود مخالفت پارلمان انگلیس در همراهی برای حمله نظامی به سوریه ، از تصمیم خود برای اقدام یکجانبه خبر داده است. در حال حاضر با انصراف انگلیس ، فشارهای داخلی بر باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا که اینک در عرصه بین المللی تنها مانده است ، بیش از پیش تشدید شده است.
جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید دیروز اعلام کرد ؛ باراک اوباما بعنوان فرمانده نیروهای مسلح آمریکا بدون توجه به تصمیم متحدان دیگر، به تنهایی در خصوص حمله نظامی به سوریه اتخاذ تصمیم خواهد نمود. این در حالیست که جیمی کارتر رئیس جمهور پیشین آمریکا در واکنش به تصمیم دولت اوباما برای حمله نظامی به سوریه ، هرگونه اقدام کاخ سفید بدون مجوز شورای امنیت سازمان ملل متحد را غیر قانونی و نقض فاحش قوانین بین الملل خواند.
فرانس 24:آمریکا منزوی شده است
شبکه خبری فرانس24 به نقل از یک کارشناس مسائل سیاسی گزارش داد مخالفت پارلمان انگلیس با جنگ در سوریه ،آمریکا را در جهان منزوی کرده است.
ادواردو کوئه کارشناس مسائل بین الملل گفت: اقدام پارلمان انگلیس، آمریکا را در مواجهه با سوریه منزوی کرده است و اتفاقا به همین دلیل هم کنفرانس جان کری وزیر امور خارجه امریکا بعد از ظهر روز جمعه چند بار به تعویق افتاد.
تونی ترورز استاد دانشگاه در انگلیس و کارشناس مسائل سیاسی هم اعلام کرد:انصراف دولت انگلیس از همراهی کردن آمریکا برای حمله نظامی به سوریه بدون شک برای دولت اوباما ناخوشایند بود.
در همین حال شبکه تلویزیونی العربیه گزارش داد: آمریکا ششمین کشتی جنگی را به منطقه شرق دریای مدیترانه اعزام کرد.