• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۹۸۸۰۰
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۶
اجتماعی

ادامه جستجوی ۷۱ زائر ایرانی فاجعه منا

رئیس سازمان حج و زیارت: پیکرهای ۳۰۸ نفر از جان باختگان حادثه منا به ایران انتقال یافته ؛ اما متاسفانه وضعیت ۷۱ نفر نامعلوم است که البته جستجوها را دنبال می کنیم تا وضعیت این افراد نیز مشخص شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان حج و زیارت، مهندس سعید اوحدی درباره روند شناسایی جان باختگان حادثه منا گفت: بر اساس آخرین جلسه ای که با قائم مقام وزارت حج عربستان و معاون وزیر بهداشت این کشور داشته ایم دسترسی خوبی به سردخانه جده برای ما فراهم شده است و از امروز همکاران تیم تفحص ما در آنجا مستقر شده اند.
وی افزود: در برخی از سردخانه های مکه نیز اعلام کرده اند که تعدادی از پیکرهای جان باختگان حادثه منا هست که در این خصوص نیز هماهنگی هایی در حال انجام است تا ظرف امروز و فردا در آنجا نیز کار شناسایی اجساد را انجام دهیم.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: هویت ایرانی بودن پیکر 40 نفر از جان باختگان نیز در سردخانه معیصم مکه قطعی شده است و در حال تشخیص هویت آن‌ها هستیم.
اوحدی افزود: همچنین اعلام شده است که پیکر 45 زائر ایرانی در سردخانه جده است که در خصوص شناسایی آن‌ها دسترسی لازم به ما داده شده است.
وی ادامه داد: سعودی ها دیروز به ما اعلام کردند که اجساد سردخانه جده را به مکه انتقال دهند که با توجه به زمان بر بودن این کار و احتمال اینکه در سردخانه های جده نیز ممکن است پیکرهای دیگری از جان باختگان پیدا شود درخواست کردیم که همکاران ما برای شناسایی به جده بروند و کنسولگری ایران در جده در این خصوص هماهنگی های لازم را انجام داده است و همکاران ما امروز در سردخانه جده مستقر هستند.
اوحدی افزود: کار تشخیص هویت 45 پیکر سردخانه جده با توجه به اینکه زمان بر است امیدواریم فرآیند قانونی اش انجام شود و ظرف 48 ساعت آینده بتوانیم شرایط انتقال این پیکرها را به ایران فراهم کنیم که در این خصوص اطلاع رسانی لازم صورت خواهد پذیرفت.
رئیس سازمان حج و زیارت درباره گمانه زنی ها درخصوص دستگیری و بازداشت تعدادی از مفقودان فاجعه منا گفت: دیشب برای همین موضوع به جده رفتم و در محل سرکنسولگری ایران در جده با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در ریاض، همچنین آقای فومنی دستیار ویژه وزیر امور خارجه، آقای زارع سرکنسول ایران و آقای مهدی حمزه ای نماینده دائم ایران در سازمان همکاری های اسلامی جلسه ای تشکیل دادیم و موضوع را بررسی کردیم.
اوحدی ادامه داد: اگر هر گونه بازداشتی و دستگیری زائران ایرانی در عربستان اتفاق افتاده باشد اولین مجموعه ای که مطلع می شود و به آن اطلاع داده می شود کنسولگری ایران است که وظیفه اش صیانت از حقوق اتباع ایرانی است.
وی افزود: در جلسه دیشب در جده نیز آقای سفیر و سرکنسول محترم اعلام کردند تا ساعت یک بامداد هیچ گزارشی از دستگیری احتمالی زائران ایرانی اعلام نشده است.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: اخیراً پالایش آماری جدیدی نیز از کاروان ها دراین خصوص صورت گرفته است؛ چه کاروان‌هایی که به ایران بازگشته اند و چه کاروان‌هایی که هنوز در عربستان حضور دارند.
اوحدی افزود: در خصوص 71 زائری که هنوز وضعیت آنان مشخص نشده است نیز مدیران کاروان های آن‌ها را در عربستان نگه داشته ایم که اگر احتیاج به تشخیص هویت این زائران بود مدیران محترم حضور داشته باشند، در ضمن مدیران کاروان های آن‌ها نیز آماری از دستگیری این عزیزان در دست نداشتند.
وی گفت: بیش از 55 درصد از حجاج ایرانی به میهن اسلامی بازگشته اند و در حال حاضر 18 هزار زائر ایرانی در مکه مکرمه و 11 هزار و 500 ایرانی در مدینه منوره حضور دارند و پروازهای برگشت زائران با شیب تندی از دو فرودگاه مدینه و جده به مقصد میهن اسلامی در حال انجام است.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: پروازهای برگشت زائران از فرودگاه جده تا 20 مهر ادامه خواهد داشت که بعد از آن مکه مکرمه از حضور زائران ایرانی خالی خواهد شد، همچنین پروازهای برگشت حجاج از فرودگاه مدینه منوره تا 25 مهر ادامه خواهد داشت.
در حج امسال 64 هزار ایرانی به سرزمین وحی اعزام شدند که متاسفانه 464 نفر از هموطنانمان در فاجعه تلخ منا و 11 نفر از هم میهنان عزیزمان در حادثه غمبار مسجدالحرام جان باختند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رشد تولید و صادرات در صنعت رنگ و رزین
اهدای دو ویلچر به مددجویان ایلام توسط هلال‌احمر
تعیین سقف کیفری مهریه در مجلس
۱۲۰ هزار اصله نهال توت برای کاشت در خراسان‌شمالی آماده شد
آزادی ۱۳۰ زندانی در استان یزد
پیگیری اجرای مصوبات سفر وزیر راه و شهرسازی به بوشهر
کسب رتبه دوم کشوری جشنواره ملی جوان خوارزمی توسط دانش‌آموزان راوری
انباشت آلاینده‌های جوی با سکون نسبی جو
ریشه حماسه‌هایی چون ۹ دی در تربیت مادران ولایی است
مرمت بنای تاریخی برج قربان شاهنجرین 
تنظیم بازار با اجرای دادرسی عادلانه
چین: آمریکا با موضوع تایوان با احتیاط برخورد کند
جنبش دانشجویی؛ پیشگام مبارزه با استعمار
هشدار سطح زرد در یزد
مصوبات شورای آب برای رفع ناترازی ها در شاهرود
۳۹.۸ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد
حوزه‌های علمیه نقش مهمی در آگاهی بخشی دارند
کسب رتبه دوم کشوری جشنواره ملی جوان خوارزمی
کیفیت آب شرب آذربایجان‌شرقی، مطابق استاندارد‌های ملی
پرسش و پاسخ دولتی‌ها با خبرنگاران در حیاط دولت ۱۴۰۴/۰۹/۱۲
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
سقف کیفری مهریه مشخص شد
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
استان یزد فردا بارانی می شود
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۶ نظر)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)