• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۹۸۱۵۸۴
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۰
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

بیانیه خبرنگاران حوزه سلامت در واکنش به معضل آلودگی هوا

جمعی از خبرنگاران حوزه سلامت در واکنش به معضل آلودگی هوا که سلامت مردم را به مخاطره انداخته است با صدور بیانیه ای از مسئولان خواستند برای نجات مردم از آسیب بیشتر اقدام کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ متن بیانیه خبرنگاران حوزه سلامت به این شرح است: چندی است که شاخص های آلودگی هوا در تهران و تعدادی از شهرهای بزرگ سرزمین‌مان از حالت معمول، فراتر رفته و مه غلیظ آلاینده‌های حامل ذرات معلق همه جا را فراگرفته است.

آلودگی هوا برای مردم تهران و کلان شهرهای کشورمان البته موضوع تازه ای نیست و تقریبا در تمام سالهای اخیر به ویژه در فصول سرما، در پاییز و زمستان؛ زندگی و سلامت مردم را در همه ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی مختل می کند.

سرفه ها و خس خس سینه ها بیشتر شده است، چشم ها می سوزد، خستگی و بی حوصلگی افزون و بیماری‌های قلبی و تنفسی تشدید شده است، سینه ها به درد آمده است و قلبها می گیرد.

ذرات معلق کوچکتر از 2.5 میکرون که اکنون آلاینده اصلی هوای کلان شهرهاست، در کنه ریه ها جا خوش می کند و چه نسلی برای آینده این سرزمین رشد می کنند و بزرگ می شوند. 

بیماری های جسمی تنها ارمغان هوای آلوده نیست، شاخص های سلامت روان هم از این بلای عادی شده، تاثیر می گیرند، همه کلافه اند، استرس، افسردگی و اضطراب مردم قطعا در این روزها بیشتر شده است و عصبانیت، بگو مگو و مشاجره ها در این روزهای آلوده بیشتر رخ می نمایند.

می گویند از خانه خارج نشوید، در خانه بمانید، پس حتماً سلامت اجتماعی مردم هم به مخاطره افتاده است، دید و بازدیدها و سفرها نیز از حالت عادی خارج می شود و آنچه می ماند، سرنوشت نامیمونی است که می شد و می شود با اقدام به موقع مسئولانی که دستی بر آتش دارند، تغییر کند.

اگر معتقدیم، سرنوشت هیچ قومی تغییر نمی کند مگر آنکه خودشان بخواهند، پس باید پرسید چرا نمی خواهیم، این بلای همیشگی از سر سرزمین‌مان رخت بربندد.

مگر مشابه آن در شهرهای پر جمعیت شرق و غرب عالم نبود، ابرشهرهایی که با برنامه ریزی های چند ساله دولتمردانشان توانستند، کلانشهرهای پاکی برای شهروندانشان بسازند، چرا از تجربه آنان استفاده نمی کنیم؟

آلودگی هوا مسئله امروز و دیروزمان نیست و با این روال قطعاً مسئله فردای کشور عزیرمان نیز خواهد بود.

راه حل های این پدیده نامبارک را بارها بارها در مصاحبه ها، میزگردها و مناظره ها گفته اند و شنیده ایم، راه حل های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت؛ از نوسازی و توسعه سیستم حمل و نقل عمومی گرفته تا استانداردسازی خودروها، بنزین،گازوئیل و دور کردن صنایع آلاینده از محیط زندگی مردم تا استفاده از فناوری های نوین برای کاهش آلاینده ها. همه، راه حل ها را می دانیم اما منتظر معجزه نشسته ایم، کاری نمی کنیم، زحمتی نمی کشیم، برنامه های مصوب روی کاغذ می مانند، شهرهای بزرگ بزرگتر می شوند و فاصله توسعه کلان‌شهرها با شهرهای کوچک، هر روز بیشتر می شود، تا شاخص های آلودگی به مرز ناسالم و وضعیت اضطرار برسد، آن وقت است که جلساتی تشکیل می شود که نهایت تصمیم خروجی آن تعطیل شدن مدارس است، مسکنی برای سرپوش بر کارهای نکرده.

آخر سر هم مردم و مسئولان چشم به آسمان دارند، شاید بادی بوزد یا بارانی ببارد.

خبرنگاران هم جزئی از همین مردم آسیب دیده اند و البته آنان نیز از اخبار ناقص، قطره چکانی و دیرهنگام مسئولان آزرده خاطرند.

اطلاعات مربوط به آلاینده های هوا نیز به خاطر نبود دستگاه‌های سنجش کافی در شهرها و حتی مناطق مختلف پایتخت به درستی سنجش نمی شود و آمار دقیق و کاملی از میزان آلودگی اقصی نقاط کشور اعلام نمی شود.

اطلاعات مربوط به میزان آلایندگی و استاندارد بنزین، گازوئیل و خودروها نیز واقعی و شفاف نیست.

صنایع آلاینده نیز بی هیچ ترسی در حریم شهرها به فعالیت خود ادامه می دهند، می ماند مردمی که باید با مدیریت رفت و آمد خود با وجود سیستم ضعیف حمل و نقل عمومی سهمی در کاهش آلاینده ها داشته باشند.

حتی تصمیم کمیته اضطرار برای تعطیلی ها نیز طوری اعلام می شود که کسی هوس سفر نکند و البته اگر هوس سفر کرد، نمی داند که کجا باید برود، تا دچار مسمومیتهای حاد تنقسی نشود.

شهرمان سیاه شده است، دود غلیط آلودگی فضا را پر کرده است، ای کاش بیان این درد قدیمی این بار به سیاه نمایی تعبیر نشود و آنان که دستی بر آتش دارند، تصمیمی بگیرند تا از رنجی که می بریم کم شود.

خبرنگاران حوزه سلامت از روسای قوای سه گانه، وزرای محترم، نمایندگان مجلس، شهرداران، متولیان تولید و پایش خودروها و صنایع، برنامه ریزان شهری و توسعه می خواهند، از همین امروز برای داشتن شهر و سرزمینی سالم در سال‌های آینده، آستین ها را بالا بزنند.

انتهای پیام/
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
متوسط پرشدگی مخازن سد‌های آذربایجان شرقی ۱۹ درصد است
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
نمایشگاه تخصصی آرد و نان زنجان با حضور ۴۰ تولید کننده از سراسر کشور
طارم در صدر جدول تولید زیتون کشور
آغاز به کار نمایشگاه تخصصی آرد و نان و صنایع وابسته استان زنجان
جبران بخشی از کم بارشی های خراسان شمالی
فرماندار زنجان: ضرورت تسریع در مناسب‌سازی معابر برای معلولان و سالمندان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳ دی ۱۴۰۴
تشکیل هسته استانی برای اصلاح مقررات صنعت چاپ
احداث بیش از ۱۰ کیلومتر خط انتقال در شهرستان خرمدره
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۳ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۳ دی ۱۴۰۴ به افق قم
کشف برنج احتکاری در لنگرود
نمایش توانمندی فضایی کشور با پرتاب ۳ ماهواره
تدوین طرح جامع حمل‌ و نقل تبریز و حومه
آغاز فصل تازه همکاری‌های اقتصادی البرز و اقلیم کردستان عراق
روند اجرای طرح‌های حمایتی مسکن در ۱۰۸ شهر استان
پیش بینی غبارآلودگی هوای سمنان
توصیه معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز در روز‌های آلوده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
افزایش آلودگی هوا در کلان شهر‌ها؛ ورود سامانه بارشی از غرب
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
امروز آب دستگاه‌های پرمصرف قطع می‌شود
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۶ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)