• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۹۷۴۴۴
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۴
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه

هماهنگی برای انتقال ۱۰۰ تا ۱۱۴ پیکر جان باختگان منا

رئیس سازمان حج و زیارت از احتمال انتقال پیکرهای ۱۰۰ تا ۱۱۴ نفر از جانباختگان منا بعد از نیمه شب امشب خبر داد.

آقای اوحدی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت :‌ این تعداد از جانباختگان تشخیص هویت شده اند و در تلاش هستیم تا آنها را بعد از نیمه شب امشب از جده به تهران منتقل کنیم.
سعید اوحدی گفت: کارهای هماهنگی پرواز انجام شده و مجوز پرواز نیز گرفته شده است و امیدواریم در ساعات اولیه بامداد فردا بتوانیم مقدمات انتقال این پیکرها را به میهن اسلامی فراهم کنیم.
وی گفت: بر اساس رایزنی هایی که با مسئولان اجرایی عربستان انجام شد، روال شناسایی پیکرهای جان باختگان این فاجعه بسیار تلخ و غم انگیز هم اکنون مسیری منطقی پیدا کرده است.
اوحدی افزود: امروز دو توافق جدید را با مسئولان عربستانی داشتیم.
وی گفت: اگر بخواهیم در تشریفات قانونی انتقال جان باختگان این حادثه مسیر قانونی را برویم برای تقریباً هر 10 جان باخته باید حدود 5- 6 ساعت را در نظر بگیریم.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: این کار شاید برای 100 پیکری که بخواهد منتقل شود ممکن است  3 تا 4 روز طول بکشد.
اوحدی گفت: امروز توافقی صورت گرفت که تمام این تشریفات قانونی ملغی بشود و برای پیکرهای این جان باختگان استثناء قائل شدند که این کار را تسریع می کند.
وی با اشاره به توافق دوم افزود: با توجه به مراجعه بسیار وسیعی که امروز در سردخانه معیصم مکه شاهد بودیم که زائران کشورهای دیگر در واقع به صورت شخصی مرجعه حضوری دارند که اجسادشان را مطالبه می کنند، آنجا کار خیلی سخت شده است یعنی کار امروز کاملاً مختل شده است.
اوحدی گفت: لذا باز این هماهنگی انجام شد که سردخانه بزرگ جده را به جان باختگان این حادثه تلخی که از جمهوری اسلامی ایران جان خود را از دست داده بودند تخصیص دهند.
وی افزود: کار شناسایی اولیه که در سردخانه معیصم در مکه انجام می شود، پیکرها به سردخانه جده برای تشخیص هویت منتقل می شوند یعنی ایرانی بودن جان باختگان در مکه مشخص سپس به جده منتقل می شوند.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: ما هم بلافاصله دو گروه را در سردخانه جده مستقر کردیم که از ساعات اولیه بامداد امروز دوستان تا این لحظه همچنان مشغول هستند که بتوانیم تشریفات قانونی و هماهنگی های لازم را برای انتقال 100 تا 114 پیکر جان باخته امشب انجام دهیم.
اوحدی تأکید کرد: هنوز کار جستجو در بیمارستان ها را برای اطمینان خاطر ادامه می دهیم.
وی در مورد آخرین آمار منتشر شده درباره تعداد جان باختگان ایرانی در حادثه منا گفت: آخرین آمار ما همان 464 نفر است.
وی درباره علت تغییر در امار جانباختگان و مفقودان افزود: این پیکرهایی که ان شاء الله امیدواریم تا فردا صبح به کشورمان منتقل کنیم در واقع بخشی از آماری بود که ابتدا به عنوان مفقودان اعلام شده بودند.
اوحدی گفت :‌ ما روز اول 135 نفر را شناسایی و بقیه را بعنوان مفقود اعلام کردیم ولی بعد از شناسایی مجروحان در بیمارستانها آمار قطعی جانباختگان ما 464 نفر شد که امیدواریم کار تشریفات شناسایی مفقودان و انتقال باقی جانباختگان به کشورمان بزودی به اتمام برسد.
اوحدی در پاسخ به این سئوال که آیا همه مفقودان جزو جانباختگان هستند گفت :‌ عملا همینطور است.
وی با بیان اینکه یک دسته از جانباختگان قابل شناسایی هستند افزود : تعدادی از جانباختگان هم قابل شناسایی نیستند که اگر به دلایل شرایط نگهداری آنها در سردخانه تغییر چهره پیدا کرده باشند نیاز به کار بیشتر برای شناسایی آنها داریم.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به توافقی که بین وزرای بهداشت دو کشور انجام شد گفت: بر اساس این توافق، آن دسته از پیکرهایی که ایرانی بودنشان محرز است به ایران منتقل می شوند تا کار تشخیص هویت آنها در کشورمان ادامه یابد.
اوحدی در پاسخ به این سؤال که برخی خانواده ها به دلیل پیدا نشدن پیکر عزیزان خود چگونه می توانند جان باختن آنها را بپذیرند؟ افزود: این حق خانواده هاست و ما هم برای آنها احترام قائلیم و در تلاشیم آنچه در توان داریم برای تشخیص هویت مفقودان و جان باختگان انجام دهیم.
وی گفت: چون درصد بالایی از حجاج کارت شناسایی داشتند از اینرو مشکلی برای شناسایی آنها نخواهیم داشت و در زمان کوتاهی کار تشخیص هویتشان انجام می شود.
اوحدی افزود: از ساعات اولیه بامداد امروز در مجموع هویت 159 نفر از جان باختگان را شناسایی کردیم و فرایند شناسایی مفقودان به این ترتیب سرعت گرفته است.
وی با ابراز امیدواری از اینکه بخش اعظمی از مفقودان در زمان کوتاهی شناسایی شوند، خانواده این عزیزان را به صبر و شکیبایی دعوت کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاهش دمای چهارمحال و بختیاری
تحریم رژیم صهیونیستی این بار در عرصه هنر
نظرات مردم درباره دربی ۱۰۶
دعوت بانوان ایرانی به یک مهمانی
بزرگ ترین مزرعه پرورش میگوی کشور نیازمند احداث سامانه آبگیر
درخشش مقاومت شهرداری تبریز در لیگ برتر تیراندازی با کمان
پایان سرشماری از زنبورستان‌ها در دامغان
یزد میزبان چهارمین نمایشگاه تخصصی صنایع‌دستی و هدایای سازمانی
قدردانی رئیس جمهور از صدا و سیما و رسانه ها
برگزاری نخستین یادواره شهدای دانشگاه پیام نور استان تهران
پیش‌بینی اتفاق بزرگ، با انتشار تازه پرونده اپستین
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۱۳
تاکید وزیر علوم بر نقش دانشگاه‌ها در حل مسائل کشور
رفع مشکلات زیرساختی آب، برق و فاضلاب در شهرک در حال احداث
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه
توقف تراکتور مقابل استقلال خوزستان
ساماندهی صنف موتور سیکلت‌فروشان محله سه‌آسیاب مهاباد با واگذاری زمین در شهرک صنفی کاوه
احضار حسین‌زاده به کمیته انضباطی
افزایش افراد مبتلا به اختلالات روانی در انگلیس
اختتامیه اولین کارسوق ملی فراگیر نجوم در یزد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
تداوم بارش باران در خوزستان
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
طرح بزرگ دشمن در دفاع مقدس ۱۲ روزه شکست خورد
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
انصراف روژان گودرزی از مبارزه با نماینده رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)