• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۲۹۰۶۹
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۳:۳۰
اجتماعی » حقوقی و قضایی

۳۶۱ هزار میلیارد تومان وصول مطالبات و ۱۵۰ میلیون خدمت الکترونیک

سازمان ثبت اسناد با توسعه خدمات الکترونیک و اجرای طرح حدنگاری، گام‌های مهمی در تثبیت مالکیت و کاهش دعاوی برداشته است.

** ۳۶۱ هزار میلیارد تومان وصول مطالبات و ۱۵۰ میلیون خدمت الکترونیک

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، قوه قضائیه در حوزه توسعه خدمات فراگیر ثبتی و تحول در اعتباربخشی به اسناد رسمی بر صیانت از حقوق مالکیت مشروع اشخاص، ارتقای نظام ثبت رسمی و تحقق اهداف قانون اساسی و قوانین مرتبط با مالکیت، نقش کلیدی در حکمرانی حقوقی و اقتصادی کشور تاکید کرده است. 

در این  زمینه تضمین و تثبیت حق مالکیت در نظام‌های حقوقی نوین از طریق سازوکار ثبت رسمی تحقق می‌یابد. سند تحول و تعالی قضایی با محوریت حمایت از حقوق مالکیت اشخاص، مأموریت‌های گسترده‌ای را برای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور پیش‌بینی کرده که طی سال‌های اخیر به مرحله اجرا درآمده است.

در حال حاضر، ۵۰۹ واحد ثبتی در کشور، بیش از ۱۶ هزار دفتر اسناد رسمی و همچنین دفاتر ازدواج و طلاق، و حدود ۱۳ هزار نیروی انسانی در مجموعه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، مأموریت اعتباربخشی، تثبیت و صیانت از حقوق مالکیت مشروع و قانونی اشخاص را بر عهده دارند. این مأموریت‌ها از طریق صدور اسناد مالکیت، صدور اسناد رسمی، اجرای مفاد اسناد رسمی لازم‌الاجرا، ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری، اجرای قانون جامع حدنگار و همچنین ثبت مالکیت‌های معنوی در سطح کشور دنبال می‌شود.

این مجموعه اقدامات، نقش مؤثری در توسعه اقتصادی کشور، افزایش رفاه عمومی، برقراری عدالت اجتماعی و کاهش حجم دعاوی و اختلافات حقوقی ایفا می‌کند.

در دوره پنج‌ساله گذشته با رویکردی برنامه‌محور، مبتنی بر تحول دیجیتال، هوشمندسازی داده‌ها، ارتقای شفافیت ساختاری و اجرای کامل قانون جامع حدنگار پیگیری شده است.

همچنین تصویب و اجرای «قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» در سال ۱۴۰۳ به عنوان یک تحول بنیادین در نظام حقوقی مالکیت اموال غیرمنقول و رویه‌های ثبتی کشور، تغییرات گسترده‌ای را در فرآیند‌های ثبت و اعتباربخشی به اسناد رسمی ایجاد کرده است.

از مهم‌ترین دستاورد‌های سازمان ثبت می‌توان به ارائه سالانه بیش از ۱۵۰ میلیون خدمت ثبتی به مردم از طریق سامانه‌های «ثبت من» و «کاتب» به عنوان پنجره واحد خدمات الکترونیکی اشاره کرد. این خدمات در قالب بیش از ۳۰ سامانه و ۵۲ سرویس تبادل اطلاعات میان سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و سایر دستگاه‌های اجرایی ارائه می‌شود.

در حوزه حل و فصل مشکلات و اختلافات ثبتی نیز، بیش از ۱۱۷ مورد از معضلات و پرونده‌های کثیرالشاکی مورد بررسی و رفع قرار گرفته است که نقش مهمی در کاهش تنش‌های حقوقی و تسریع در تعیین تکلیف پرونده‌های پیچیده داشته است.

در بخش خدمات الکترونیک، بیش از ۹ میلیون سند به صورت الکترونیکی (EDM) صادر شده که نشان‌دهنده حرکت جدی به سمت دیجیتالی‌سازی کامل فرآیند‌های ثبتی است.

همچنین در اجرای «قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول»، تاکنون بیش از ۷۹۴ هزار پیش‌نویس سند و ۲۴۳ هزار قرارداد رسمی در سامانه «کاتب» ثبت و صادر شده است؛ اقدامی که در کمتر از دو سال، تحول چشمگیری در فرآیند ثبت معاملات و کاهش مراجعات حضوری ایجاد کرده است.

در حوزه حدنگاری اراضی کشور نیز، ۷۵ درصد از اراضی کشاورزی حدنگاری شده‌اند که این میزان با رشد ۱۵ هزار درصدی و افزایش ۱۵۴ برابری نسبت به دوره پنج‌ساله قبل همراه بوده است.

همچنین اسناد مالکیت حدنگاری برای بیش از ۹۹ درصد از اراضی منابع طبیعی کشور صادر شده و در بخش اراضی و املاک تحت مالکیت نیرو‌های مسلح نیز این رقم به ۹۴ درصد رسیده است.

در بخش تحول در فرآیند‌های ثبتی، مدت زمان تبدیل اسناد دفترچه‌ای به اسناد تک‌برگ از ۲۵ روز به ۱۱ روز کاهش یافته که نشان‌دهنده تسریع چشمگیر در ارائه خدمات ثبتی است.

در حوزه شفافیت مالی و نظارت هوشمند نیز، با ایجاد سرویس‌های تبادل داده میان سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بانک مرکزی و مرکز اطلاعات مالی، امکان احراز هویت الکترونیکی (OTP) برای مدیران شرکت‌ها فراهم شده است. این زیرساخت‌ها نقش مهمی در شناسایی شرکت‌های صوری و رصد تراکنش‌های مشکوک ایفا می‌کنند.

در بخش اجرای اسناد رسمی لازم‌الاجرا نیز، بیش از ۳۶۱ هزار میلیارد تومان از معوقات بانک‌ها وصول شده که این میزان نسبت به پنج سال گذشته رشد ۴۸۸ درصدی را نشان می‌دهد.

در حوزه مالکیت فکری و ثبت اختراعات نیز، زمینه لازم برای الحاق ایران به ۱۱ معاهده بین‌المللی مالکیت صنعتی فراهم شده است. همچنین در این دوره بیش از ۸۶۰۰ اختراع داخلی، ۹۹۰ اختراع بین‌المللی و بیش از ۱۵۰ هزار علامت تجاری به ثبت رسیده است.

با راه‌اندازی مرکز داده پشتیبان و سامانه‌های امنیتی پیشرفته، خدمات ثبتی کشور در شرایط مختلف از جمله بحران‌ها با پایداری کامل ادامه یافته است.

در این دوره، بیش از ۴۷ هزار میلیارد تومان درآمد نیز به خزانه کل کشور واریز شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جایگاه ولایت فقیه درسیره شهید حاج قاسم سلیمانی
آماده‌سازی ۱۳ پارکینگ در حاشیه آزادراه تهران–کرج–قزوین برای مدیریت تردد
وحدت ملی و همبستگی مردمی، برگ برنده ایران در مواجهه با چالش‌های پیش‌رو
اهدای اعضای بدن بانوی سی ساله در قم
بررسی مشکلات توزیع سوخت در استان و تامین آب آشامیدنی رابُر
بحران گرما، تهدیدی برای زیرساخت‌های هوش مصنوعی
هرمزگانی ها برای حضور در مراسم تشییع رهبر شهید نام نویسی کنند
حضور استوار و پیام آفرین فرزندان دیار گیلان در سنگر خیابان
روایت ۱۲۰ شب حضور بی‌نظیر مردم
پاسخگویی بی نوبت در هفته قوه قضائیه دراردبیل
افزایش ۱۸.۱۶ درصدی تلقیح مصنوعی دام در آذربایجان شرقی
رضایت‌مندی عمومی در بحث استاندارد‌ها رعایت شود
راه اندازی واحد بازیافت لاستیک‌های مستعمل در منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی
راه اندازی سامانه های الکترونیکی قضایی در شاهرود
بازدیدرئیس‌جمهور از پژوهشکده صنایع غذایی و فراورده‌های کشاورزی سازمان ملی استاندارد
گشایش نمایشگاه ملی گل و گیاه در اردبیل
بیمه ۲۰۰ هزار نفر سالانه در دستور کار مرکز ملی
هزار خودرو در انتظار پلاک‌گذاری منطقه آزاد مازندران
جزئیات مراسم تشییع رهبر شهید در عتبات عراق
همدان میزبان وزیر ارتباطات؛سفر یک روزه سید ستار هاشمی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران از جام جهانی ۲۰۲۶ کنار رفت
مردم زمان طولانی را برای ماندن در تهران انتخاب نکنند
همایش بین‌المللی شاهنامه، شاه اثر ماندگار، در تاجیکستان برگزار شد
آغاز ثبت‌نام کتاب‌های پایه‌های ورودی از امروز
فرماندهی ندسا خطاب به آمریکا: جهنم را تجربه خواهید کرد
موافقت وزارت کشور از طرح‌های تقسیمات کشوری کهگیلویه و بویراحمد
برنامه مسابقات مرحله حذفی جام جهانی ۲۰۲۶ + نتایج زنده
بازداشت و دادگاهی شدن یکی از سردسته‌های منافقین در پاریس
آزادسازی ۶۳۸ قطعه زمین در محدوده آزادراه تبریز – ارومیه
تجهیزات پیشرفته‌ای به ارتش الحاق می‌شود
«دو نیمه ماه»، قصه‌ای از دل تاریخ معاصر در شبکه تماشا
ابلاغیه جدید وزارت کار از تعطیلی بخش خصوصی در ایام وداع و تشییع پیکر رهبر فقید انقلاب
تمهیدات ترافیکی مراسم وداع و تشییع رهبر شهید در تهران
وقوع چند انفجار در مناطقی از هرمزگان، ۷ تیر
نرخ طلا، سکه و نقره در بازار مشهد / یک شنبه ۷ تیر ۱۴۰۵
نیروی دریایی سپاه به تجاوز و عهدشکنی آمریکا پاسخ داد  (۳ نظر)
بیانیه جمعی از اعضای مجلس خبرگان درباره تحولات اخیر و مذاکرات  (۳ نظر)
مردم زمان طولانی را برای ماندن در تهران انتخاب نکنند  (۲ نظر)
به‌کارگیری نیرو‌های حق‌التدریس در طرح‌های حامی و تقویت مدارس  (۲ نظر)
ایران از جام جهانی ۲۰۲۶ کنار رفت  (۱ نظر)
فرماندهی ندسا خطاب به آمریکا: جهنم را تجربه خواهید کرد  (۱ نظر)
تجهیزات پیشرفته‌ای به ارتش الحاق می‌شود  (۱ نظر)
جام جهانی ۲۰۲۶، نمایش درخشان یوزهای ایرانی مقابل مصر  (۱ نظر)
ادامه وقفه در بخشی از خدمات بانک‌های ملی و صادرات  (۱ نظر)
پرداخت مستقیم یارانه غذا از ترم آینده به دانشجویان  (۱ نظر)
قوه قضائیه، جایگاهی کم‌نظیر برای اصلاح روند امور دارد  (۱ نظر)
بهسازی شبکه توزیع برق اسلامشهر؛ جزئیات قطع موقت برق  (۱ نظر)
الحاق ۶۲ هکتار زمین به خرمشهر برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن  (۱ نظر)
سردار کرمی: پاسخ سریع به تجاوز دشمن، طراحی هوشمندانه شهید پاکپور بود  (۱ نظر)
رامین بهترین گلزن تاریخ ایران در جام جهانی  (۱ نظر)