• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۴۲۰۹
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۶
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون

برنامه‌های امروز رادیو فرهنگ برای شنوندگان

برنامه‌های «نیستان»، «شب‌های فرهنگ»، «مستند فرهنگ» و «سرزمین من»، امروز از رادیو فرهنگ پخش می‌شود.

برنامه های امروز رادیو فرهنگ برای شنوندگان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  برنامه‌ «نیستان»، ساعت۲۲ از گروه ادب و هنر رادیو فرهنگ با تهیه‌کنندگی یلدا احتشامی در فضایی شنیدنی به شورآفرینی در موسیقی ایرانی و جلوه‌های بداهه، نوآوری و پیوند هنر‌های ایرانی می‌پردازد.

در آغاز برنامه، محسن حسینی نوازنده سنتور و آهنگساز، درباره‌ی شورآفرینی در موسیقی ایرانی سخن می‌گوید و به تحلیل جلوه‌های احساسی و ریتمی در آثار خود می‌پردازد.

در بخش بعد، فاطمه رکنی در روایت «برگی از خاطرات موسیقیدانان ایرانی»، گوشه‌هایی از کتاب خاطراتی از موسیقیدانان گردآوری مهدی نورمحمدی را بازخوانی می‌کند و در ادامه، بخش «بداهه‌وار» با حضور وحید طالبی گلپایگانی نوازنده و مدرس تار، به کشف تجربه‌های بداهه‌نوازی و ریشه‌های آن در سنت موسیقی دستگاهی اختصاص دارد.

«موسیقی و خوشنویسی»، عنوان بخش دیگری از برنامه است که به بررسی نسبت میان کشش‌های خط و آواز ایرانی می‌پردازد که در آن صبا گلباز نقش پیونددهنده‌ی میان دو هنر را از منظر زیباشناسی تحلیل می‌کند.

در بخش پایانی، امیرحسین کریمان پژوهشگر حوزه موسیقی، با نگاهی تحلیلی به موسیقی‌های نوآور، به بررسی جریان‌های جدید آهنگسازی در ایران معاصر می‌پردازد.

برنامه های امروز رادیو فرهنگ برای شنوندگان

برنامه‌ی «شب‌های فرهنگ»، نخستین نشست از سلسله جلسات با موضوع «نهج‌البلاغه، سخن جاودانه برای انسان امروز»، را با سخنرانی حجت‌الاسلام رنجبران تقدیم شنوندگان می‌کند.

در این برنامه به بررسی آموزه‌های معرفتی، اجتماعی و اخلاقی این کتاب گران‌سنگ پرداخته می‌شود.

این برنامه با نگاهی تازه به حکمت‌های علوی، تلاش دارد پیوند میان تعالیم نهج‌البلاغه و نیاز‌های انسان معاصر را تبیین کند و مخاطبان را با ابعاد کمتر شنیده‌شده‌ی اندیشه‌ی امام علی (ع) آشنا سازد.

برنامه «شب‌های فرهنگ»، با محور گفت‌و‌گو درباره‌ اندیشه، ادب و حکمت ایرانی ـ اسلامی، هر شب ساعت ۲۱:۳۰ از رادیو فرهنگ گروه تولید و تامین پخش می‌شود.

برنامه های امروز رادیو فرهنگ برای شنوندگان

برنامه‌ «مستند فرهنگ»، ساعت ۱۴:۳۰، به روایت زندگی علمی و فرهنگی استاد کامران فانی، نویسنده، مترجم، کتابدار و نسخه‌پژوه برجسته ایرانی می‌پردازد، این برنامه به تهیه‌کنندگی حمیر‌ا فراتی از رادیو فرهنگ پخش و ساعت ۱۹:۳۰ بازپخش می‌شود.

در برنامه‌ امروز «مستند فرهنگ» زندگی و آثار استاد کامران فانی از چهره‌های تأثیرگذار فرهنگ و دانش ایران معاصر، مرور می‌شود.

کامران فانی زاده‌ ۲۵ فروردین ۱۳۲۳ در قزوین است، نویسنده، مترجم، کتابدار و نسخه‌پژوهی که هم‌اکنون عضو پیوسته‌ی فرهنگستان زبان و ادب فارسی و از اعضای هیئت علمی دانشنامه‌ی تشیع به‌شمار می‌رود.

او از سال ۱۳۵۹ در کتابخانه‌ی ملی ایران به‌عنوان عضو هیئت علمی و مشاور ریاست فعالیت داشته و در کنار آن، در جایگاه عضو هیئت امنای کتابخانه مجلس شورای اسلامی و عضو شورای‌عالی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی نقش‌آفرینی کرده است.

فانی از نخستین دانش‌آموختگان رشته‌ تازه‌تأسیس کتابداری در ایران بوده و از سال‌های نوجوانی با یادگیری زبان انگلیسی و در ادامه تحصیل زبان و ادبیات عربی نزد استادان بزرگی، چون دکتر مهدی محقق و عبدالحمید بدیع‌الزمان کردستانی، مسیر علمی خود را با پشتکار استوار ساخت.

کارنامه‌ فرهنگی او شامل تألیف، ترجمه، کتاب‌شناسی و نقد کتاب است و نقدهایش در نشریاتی، چون رودکی، تحقیقات کتابداری و نشر دانش همواره از آثار اثرگذار این حوزه به‌شمار می‌رود.

«مستند فرهنگ» با رویکردی پژوهشی و روایت‌محور، چهره‌های ماندگار فرهنگ و ادب ایران را برای شنوندگان معرفی می‌کند.

برنامه های امروز رادیو فرهنگ برای شنوندگان

مجله رادیویی «سرزمین من»، با مروری بر رویداد‌های تاریخی، تحلیل تحولات منطقه، و معرفی جاذبه‌های گردشگری سیرجان، پخش می شود.

در بخش «یاد‌ها و یادگارها» رضا مختاری اصفهانی نویسنده و پژوهشگر تاریخ معاصر، به بیان رویداد‌های تاریخی روز یازدهم آبان در گذر تاریخ می‌پردازد.

همچنین در بخش «آن‌سوی تاریخ» محمد ساجدی تحلیلگر مسائل سیاسی، تازه‌ترین تحولات منطقه را بررسی می‌کند.

در ادامه، با حسینی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیرجان گفت‌و‌گو می‌شود و شنوندگان با جاذبه‌های گردشگری و تاریخی سیرجان آشنا خواهند شد.

سپس  بهرامی رئیس شهرداری سیرجان، درباره موزه گلیم و فرش سیرجان توضیحاتی ارائه می‌دهد.

در گفت‌و‌گو‌های ویژه برنامه، حجت‌الاسلام محمدحسین کشوری مدرس دانشگاه و حوزه، موضوع «جنگ روایت‌ها» را تحلیل می‌کند و حجت‌الاسلام دکتر مهدی هادی کارشناس روانشناسی مرکز مشاوره مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، در بخش «در پناه آگاهی» به پرسش‌های شنوندگان می‌پردازد.

این برنامه به نویسندگی و تهیه‌کنندگی محمدرضا حاج‌حیدری با گویندگی احسان همتی و هماهنگی سهیلا رضایی با اجرای کارشناسی محمدعلی مؤمنی ساعت ۱۳ از آنتن رادیو فرهنگ گروه تاریخ و اندیشه پخش می‌شود.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازدید استاندار چهارمحال و بختیاری از مزرعه الگویی ۶۰ هکتاری در شهرکرد
برد چادر ملوی اردکان با طعم شیرین صدر نشینی
برداشت انار از سطح باغات سروآباد
صدور احکام بزرگترین پرونده فساد فوتبال ترکیه
اطلاعیه تغییر مسیر موقت خط تندرو یک اتوبوسرانی
تشییع پدر شهیدان محمد علی و رجبعلی کاظمی
ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در آذربایجان غربی با «رادیو کتاب»
روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
بهره مندی یک هزار گردشگر سلامت از خدمات بیمارستان شهید هاشمی نژاد مشهد
احتمال تثبیت شاخص کل بورس بالای ۳ میلیون واحد
نساجی و شهرداری به دنبال برد در لیگ دسته یک فوتبال
قرعه‌کشی تامین اجتماعی شگرد جدید کلاهبردی سایبری
فریاد مرگ بر اسرائیل همزمان با حضور تیم مکابی تل آویو در انگلیس
امروز نیازمند انسجام میان دولت‌ها و ملت‌های اسلامی هستیم
تعزیر فروشگاه لوازم خانگی متخلف در ارومیه
توقیف شناور حامل ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در آب‌های خلیج فارس
نخستین شکست تیم فوتبال برق شیراز در لیگ دسته دوم فوتبال کشور
خدمت سلامت پیش از اقامه نماز جمعه + فیلم
مراکز خرید مهاباد میزبان مسافران وگردشگران
ضبط (نفت گاز ) قاچاق در پیرانشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)