کمبود مراکز اورژانس و آمبولانسهای مجهز در ساوجبلاغ
کمبود مراکز اورژانس و آمبولانسهای مجهز همچنین فرسودگی ناوگان در ساوجبلاغ باعث تأخیر در رسیدن خدمات به موقع به بیماران شده است،برخی بیماران و مصدومان، بهویژه در حوادث جادهای و شرایط اضطراری، به دلیل تأخیر در انتقال به مراکز درمانی، جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای البرز، خدمات فوریتهای پزشکی در شهرستان ساوجبلاغ به دلیل کمبود پایگاههای اورژانس، فرسودگی ناوگان آمبولانس و گستردگی جغرافیایی منطقه با مشکلاتی جدی مواجه است؛ مسائلی که به گفته مسئولان، بر کیفیت و سرعت امدادرسانی اثر مستقیم دارد.
رنجبر، رئیس شبکه بهداشت و درمان ساوجبلاغ با اشاره به فعالیت ۹ پایگاه اورژانس در مناطق شهری و روستایی این شهرستان، تأکید کرد که نیاز به افزایش این تعداد بهویژه در مناطق پرجمعیت بهشدت احساس میشود.
وی افزود: در حال حاضر دو پایگاه اورژانس در شهرستان کم داریم؛ یکی در شهر هشتگرد و دیگری در شهر جدید مهستان. در صورت راهاندازی این پایگاهها و تأمین آمبولانس و نیرو، شاهد ارتقاء قابلتوجهی در خدماترسانی خواهیم بود.
وی همچنین از راهاندازی پایگاه اورژانس در روستای فشند خبر داد و گفت: این پایگاه با هدف پوشش مسیر منتهی به جاده طالقان راهاندازی خواهد شد. اکنون مأموریتهای این مسیر طولانی و کوهستانی توسط پایگاههای شهری انجام میشود که همین موضوع فشار زیادی به نیروهای اورژانس وارد کرده است. با استقرار پایگاه در فشند، این بار کاهش خواهد یافت.
همزمان با هشدارهای مسئولان بهداشتی، حجتالاسلام مجید صفدری، امامجمعه مهستان نیز نسبت به وضعیت اورژانس در این شهر تازهتأسیس ابراز نگرانی کرد و گفت: با توجه به وسعت، جمعیت و ساختار شهر جدید مهستان، وجود تنها یک پایگاه آنهم در یک واحد مسکونی نمیتواند پاسخگوی نیازهای درمانی مردم باشد.
وی افزود: شرکت عمران مهستان به عنوان متولی توسعه این شهر باید در تأمین مراکز خدماتی به وظایف خود عمل کند. متأسفانه طی سالهای گذشته در حوزه درمان و خدمات اضطراری کمکاری شده و این مسئله موجب نارضایتی ساکنان شده است.
ساوجبلاغ با مسیرهای پرتردد مانند بزرگراه کرج–قزوین، جاده قدیم، مناطق کوهستانی، و روستاهای پراکنده، به زیرساخت اورژانسی گستردهتری نیاز دارد. کارشناسان معتقدند بدون نوسازی ناوگان، تأمین اعتبارات لازم، و مشارکت شهرداریها و شرکتهای توسعهای، امکان پاسخگویی مؤثر به نیازهای مردم وجود نخواهد داشت.
شهرستان ساوجبلاغ در غرب استان البرز ۲۵۰ هزار نفر جمعیت دارد دو بخش مرکزی و چندار و شهرهای هشتگرد، مهستان، گلسار و کوهسار را شامل میشود.