پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور گفت: اگر بخواهیم رشد اقتصادی ۸ درصدی داشته باشیم، باید به شکلی جدی روی مهارتآموزی نیروی کار متمرکز شویم.
به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری صداوسیما معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری با شرکت اطلاع رسانی و آموزش بورس با تأکید بر اهمیت بهرهوری نیروی کار در تحقق اهداف کلان اقتصادی کشور گفت: اگر بخواهیم رشد اقتصادی ۸ درصدی داشته باشیم، باید به شکلی جدی روی مهارتآموزی نیروی کار متمرکز شویم؛ چراکه توانمندی و مهارت نیروی انسانی، عامل کلیدی در افزایش ارزشآفرینی و در نهایت تولید ناخالص داخلی کشور است.
غلامحسین محمدی ادامه داد: در هر محیط کاری، چنانچه کارگران و نیروی انسانی بتوانند ارزش خلق کنند، این امر مستقیماً بر تولید ناخالص داخلی تأثیر میگذارد. در بورس هم، اگر نیروی انسانی توانمندتر و مجهزتر به دانش روز باشد، میتواند نقشی مؤثر در بهبود شاخصهای اقتصادی ایفا کند.
محمدی با اشاره به تجربههای گذشته در توسعه نظام آموزشی کشور اظهار کرد: در دورهای، دانشگاهها با شتاب توسعه یافتند و موجی از مدرکگرایی به راه افتاد، اما اکنون بیش از ۴۰ درصد از بیکاران کشور، دارای مدارک دانشگاهی هستند. این موضوع نشانهای از یک «بدبنیانی آموزشی» در کشور است.
وی تأکید کرد: برای عبور از این شیدایی آموزشی، باید نگاه خود را به آموزش تغییر دهیم. باید به انتهای فرآیند آموزشی برسیم و بررسی کنیم شکاف مهارتی افراد در کجاست و آموزشها را دقیقاً بر همان نقاط متمرکز کنیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای همچنین افزود: اگر نظام صلاحیتسنجی و ردهبندی مهارتی به درستی طراحی و اجرایی شود، شاهد ایجاد یک بازار کار تنظیمشده خواهیم بود که در آن، صرف داشتن مدرک تحصیلی ملاک نیست، بلکه مهارت واقعی افراد ارزیابی و تأیید میشود.
محمدی درباره انواع آموزش نیز توضیح داد: آموزشهای رسمی به دریافت مدرک ختم میشوند، در حالی که آموزشهای غیررسمی به گواهینامه مهارتی منتهی میشوند. آنچه اهمیت دارد، ارزیابی صلاحیت در پایان مسیر آموزشی است، نه صرفاً عنوان یا محل آموزش.
وی در پایان با تقدیر از همراهی بازار سرمایه گفت: خوشبختانه مجموعه بورس با درک نیاز به نظام صلاحیت حرفهای، وارد این حوزه شده است و اقدامات ارزشمندی در زمینه آموزش مربیان، توانمندسازی مخاطبان و ایجاد نظام صلاحیتسنجی انجام داده که میتوان از آن به عنوان الگویی پیشرو یاد کرد. هر کسی که با دانش و مهارت واقعی وارد این مسیر شود، قطعاً نتایج و برکات آن را در اقتصاد مشاهده خواهد کرد.