• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۶۴۸۹
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۵
اقتصادی » صنعت

تولید ۱۰۰ درصدی ظروف یکبار مصرف در داخل کشور

رئیس انجمن تولیدکنندگان ظروف یکبار مصرف گفت: همه نیاز داخلی در این صنعت تأمین می‌شود و سالانه بیش از یک میلیون تن ظروف یکبار مصرف در کشور تولید می‌شود.

تولید ۱۰۰ درصدی ظروف یکبار مصرف در داخل کشور

حسن صمدی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما افزود: در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد مواد اولیه انواع ظروف یکبار مصرف شامل ظروف غذا، لیوان، بطری آب، قاشق و چنگال در داخل کشور تأمین می‌شود.

وی اضافه کرد: صنعت ظروف یکبار مصرف در حوزه صادرات نیز وضعیت مطلوبی دارد و صادرات آن به کشورهایی، چون عراق، امارات، عمان، افغانستان، ترکمنستان، ارمنستان انجام می‌شود و در حال تنظیم قرار داد با کشور‌های آسیای میانه و روسیه برای تشکیل کنسرسیوم هستیم و صادرات در این صنعت ۴۰ درصد از کل تولید داخلی را شامل می‌شود که عمده بازار صادراتی کشور عراق است.

صمدی با اشاره به تنوع بالای محصولات در این صنعت گفت: به عنوان مثال، تنها در مورد قاشق و چنگال یکبار مصرف بیش از ۲۰ مدل مختلف از نظر ضخامت تولید می‌شود.

به گفته وی، تولیدکنندگان داخلی ۱۰۰ درصد نیاز کشور را تأمین می‌کنند و بیش از یک دهه است که واردات در این صنعت به صفر رسیده است. حجم تولید سالانه ظروف یکبار مصرف از مواد پلی‌ملی نیز بیش از یک میلیون تن است.

صمدی قطعی برق دو روز در هفته را یکی از چالش‌های اصلی صنعت عنوان کرد و افزود: این قطعی‌ها در شهرک‌های صنعتی شهریار، پاکدشت، عباس‌آباد، شمس‌آباد و سنندج که قطب‌های اصلی تولید این محصولات هستند، ادامه دارد. 

وی تأکید کرد: تأمین ژنراتور‌های بزرگ با ظرفیت ۲۰۰ تا ۳۰۰ مگاوات به دلیل هزینه بالا برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی ندارد.

رئیس انجمن ظروف یکبار مصرف ادامه داد: در حال حاضر برای ۵ درصد از مواد اولیه که از طریق بورس ارائه می‌شود، مشکلاتی وجود دارد و تولیدکنندگان مجبورند این مواد را گران‌تر از قیمت داخلی خریداری کنند. این مسئله به‌ویژه در مورد ظروفی که ماده اولیه آنها پت (PET) است، بحرانی‌تر است؛ به‌طوری‌که تولیدکنندگان برای تأمین پری فرم‌های موردنیاز (ظروف پلاستیکی باد نشده بطری آب) برای بطری آب معدنی، دوغ و نوشابه، با رقابت ۱۰۰ درصدی و قیمت‌های بسیار بالا مواجه‌اند.

صمدی همچنین گفت: در این صنعت، استاندارد اجباری خاصی وجود ندارد، اما از نظر بهداشتی، همه گرید‌های مورد استفاده باید مجاز و ایمن باشند.

وی با اشاره به افزایش قیمت ظروف در ماه محرم به دلیل افزایش تقاضا، افزود: با وجود رشد قیمت، رونق بازار در ایام عزاداری امام حسین (ع) همچنان ادامه دارد.

صمدی کشور عراق را مشتری پرمصرف محصولات ایران معرفی کرد و هشدار داد: این کشور به دنبال واردات ماشین‌آلات تولید ظروف یکبار مصرف است که در صورت بی‌توجهی، ممکن است بازار صادراتی ایران تضعیف شود.

رئیس انجمن تولیدکنندگان ظروف یکبار مصرف با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد ماشین‌آلات مورد استفاده در این صنعت وارداتی است، گفت: تنها حدود ۲۰ درصد ماشین‌آلات مانند برخی دستگاه‌های تزریقی در داخل کشور تولید می‌شود. روند طولانی ثبت سفارش و تأمین ارز نیز موانع جدی واردات ماشین‌آلات را تشکیل می‌دهد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: هم‌اکنون حدود ۳۰۰ شرکت رسمی در حوزه تولید ظروف یکبار مصرف فعالیت دارند و در صورت احتساب واحد‌های کوچک و غیررسمی، شمار فعالان این صنعت به بیش از هزار واحد می‌رسد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح روستا بازار در شهرستان فراشبند
لوازم یدکی قاچاق در لارستان به بازار نرسید
برگزاری ویژه‌برنامه‌های سالروز شهادت حضرت علی‌ابن‌حمزه (ع) در شیراز
سند جامع فرهنگی شهر قم در حال تدوین است
تداوم هوای گرم در مازندران
شمار شهدای تویسرکان در جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی به ۱۶ نفر رسید
ابرناکی و وزش باد در لرستان
مبارزه با قاچاق سوخت نیازمند عزم ملی 
حمایت از سرمایه گذاران اولویت اصلی دستگاه‌های اجرایی در خراسان جنوبی
افزایش ۵۵ درصدی اعتبارات دهیاری‌ها
تولید نشانگر‌های تشخیص بیماری‌های گوارشی و قلبی، دستاورد محققان کشور
اجرای طرح شهید عجمیان در ۲۰۰ مدرسه استان
جدول قطعی برق ۲۳ تیر ۱۴۰۴ در چهارمحال و بختیاری
آیا آب کله پاچه برای نوزاد مفید است؟ 
رقابت ۶۴ هزار داوطلب کنکور سراسری در خراسان رضوی
طرح چهاربانده محور دره شهر- پلدختر در ایستگاه پایانی
حفاظت از محیط زیست با ارتقای کیفیت پساب تصفیه‌خانه‌ها
تخصیص خودروی جایگزین با ۲۰ درصد کاهش قیمت تمام شده
قهرمانی ایران در آسیا با درخشش کشتی گیران مازندرانی
شهراندیشی با محوریت مدیریت آواربرداری در همدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
شرایط پیش‌فروش خودرو‌های کوئیک و ساینا S اعلام شد
سفر جولانی به جمهوری آذربایجان
سردار رادان: پیروز قطعی دفاع مقدس ۱۲ روزه ملت ایران بود
نتانیاهو مسئولیت ترور دانشمندان ایرانی را برعهده گرفت
توانمندی نظامی ایران، اینترنشنال هم لب به اعتراف گشود؟!
هشدار مقام قطری درباره طرح تجزیه برخی کشور‌ها
دو غافلگیری بزرگ، آمریکا را در نبرد اخیر شکست داد
قرعه کشی محصولات ایران خودرو انجام شد
جنگ ۱۲ روزه موجب انسجام ملی شد
حکم اعدام قاتل دختر بچه بوکانی اجرا شد
انتشار فراخوانی بین المللی برای بازطراحی ساختمان شیشه‌ای
برگه‌های سرشماری اتباع خارجی از درجه اعتبار ساقط است
سخنگوی قوه قضائیه: شبکه‌های دشمن در داخل شناسایی شدند
حتی سالن مسابقات را هم ندیدیم؛ ایرانیان مرد روز‌های سخت هستند
فغانی داور بازی پایانی جام جهانی باشگاه‌ها
سفر جولانی به جمهوری آذربایجان  (۵ نظر)
سفیر کره شمالی: در صورت نقض آتش‌بس، در کنار ایران هستیم  (۴ نظر)
فعالیت پدافند هوایی تبریز برای انهدام ریزپرنده ها  (۴ نظر)
امکان نصب پنل‌های خورشیدی ۵ کیلوواتی برای مجتمع‌های مسکونی  (۲ نظر)
سرلشکر موسوی: روحیه نیرو‌های مسلح عالی است  (۲ نظر)
همکاری با آژانس از طریق شورای عالی امنیت ملی انجام می‌شود  (۲ نظر)
غبار کارخانه نسوز در گلوی مردم دهاقان  (۲ نظر)
اختلال در سامانه فرابانک مانعی برای دریافت وام ازدواج  (۲ نظر)
خروج اتباع افغانستانی غیرمجاز از مرز دوغارون  (۱ نظر)
ضربه کاری نیرو‌های مسلح منجر به درخواست آتش بس شد  (۱ نظر)
انفجار گاز در برج پامچال چیتگر با هفت مصدوم  (۱ نظر)
نتانیاهو مسئولیت ترور دانشمندان ایرانی را برعهده گرفت  (۱ نظر)
اجازه نخواهیم داد یک وجب از خاک ایران جدا شود  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام تسهیلات ساخت برای تکمیل واحد‌های مسکونی نیمه‌تمام  (۱ نظر)
به کارگیری اتباع غیرمجاز در بازار کار استان تهران ممنوع است  (۱ نظر)