• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۶۶۰۹
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۲
خوزستان » علمی فرهنگی

تمرین های اصلاحی - ورزشی برای درمان درد سیاتیک

مسئول حرکات اصلاحی هیات پزشکی ورزشی خوزستان گفت: درمان درد سیاتیک با چند تمین اصلاحی-ورزشی امکانپذیر است.

تمرین اصلاحی - ورزشی برای درمان درد سیاتیک

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، علی شعبانی‌فرد اظهار کرد: عصب سیاتیک قطورترین عصبی است که در عمق عضلات باسن و ران قرار گرفته است و به هر دردی در مسیر آن، درد سیاتیکی گفته می‌شود؛ عصب سیاتیک به عنوان بلندترین عصب بدن انسان از پنج انشعاب عصبی در قسمت انتهایی کمر تشکیل می‌شود. این عصب با عبور از باسن به قسمت‌های انتهایی بدن و پا‌ها عصب‌دهی می‌کند که با تحت فشار قرار گرفتن عصب سیاتیک، عصب ملتهب شده و علائمی همچون درد، بی‌حسی، گزگز، سوزش و ضعف بروز می‌کند.

وی افزود: درد سیاتیک که از قسمت پایینی کمر آغاز شده و به باسن و پا نیز سرایت می‌کند از آزاردهنده‌ترین درد‌ها است. این درد ممکن است در یک یا هر دو پا احساس شود، اما معمولا در یک سمت بدن بروز پیدا می‌کند. علائم و میزان درد نیز بسته به علت بروز سیاتیک و شدت آن متفاوت است. افراد درد سیاتیک را با توجه به علت آن به گونه‌های مختلفی تجربه و توصیف می‌کنند؛ برخی از افراد درد را به صورت یک درد تیز، که تیر می‌کشد یا تکانه‌های درد توصیف می‌کنند. دیگران این درد را به «سوزش»، «سوزن سوزن شدن» یا «احساس فرو رفتن خنجر» تعبیر می‌کنند.

شعبانی فرد با اشاره به روش‌های درمان سیاتیک، گفت: از روش‌های درمان سیاتیک می‌توان به استفاده از یخ و یا کیسه آب گرم، فیزیوتراپی، مصرف دارو، ماساژ درمانی، تزریق دارو، جراحی و حرکت درمانی ورزشی اشاره کرد که در این راستا نیز تمرینات ورزشی از حرکات متنوعی تشکیل شده‌اند.

مسئول حرکات اصلاحی هیات پزشکی ورزشی استان خوزستان همچنین با اشاره به چند حرکت ورزشی اصلاحی برای درمان درد سیاتیک، اظهار کرد: یکی از این حرکات اصلاحی ورزش کشش همسترینگ ایستاده برای سیاتیک پای چپ و راست است؛ این حالت به‌عنوان ورزش سیاتیک پای راست و چپ در نظر گرفته می‌شود. در حالت ایستاده یک پا را به‌سمت یک پله بلند کنید و تا می‌توانید آن را صاف و انگشتان را به سمت بالا نگه دارید. در این حالت با کمر صاف به جلو خم شوید و سپس نفس‌های عمیق بکشید. این حالت را به‌مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه حفظ کنید. این ورزش برای هر پا دو تا سه بار تکرار شود.

وی می‌گوید: حرکت اصلاحی دیگر نیز کشش زانو تا سمت مخالف شانه است؛ برای انجام این حرکت، به پشت بخوابید و پاهایتان را دراز کنید. یکی از پا‌ها را خم کرده و دستانتان را دور زانوی همان پا قفل کنید. اکنون زانو را تا جایی که می‌توانید و احساس درد ندارید به سمت مخالف شانه بکشید (اگر با پای راست امتحان می‌کنید به سمت شانه چپ).

شعبانی فرد با اشاره به حرکت کشش کمر در حالت نشسته نیز گفت: روی یک صندلی بنشینید و پایی که در آن احساس درد می‌کنید را روی زانوی پای مقابل قرار دهید. کمر را در حالت صاف قرار داده و تا جایی که احساس درد نمی‌کنید، قفسه سینه را به سمت جلو خم کنید.

مسئول حرکات اصلاحی هیات پزشکی ورزشی استان خوزستان در توضیح حرکت اصلاحی ورزش پل زدن، اظهار کرد: حرکت پل یکی از بهترین حرکت‌های ورزشی است. این ورزش برای افرادی که استقامت عضلانی مناسب را برای راه رفتن و ایستادن ندارند و معمولاً به‌علت سکته مغزی به آن دچار شده‌اند، بسیار مفید است. این افراد می‌توانند در صورت انجام آن، توانایی لازم را در جهت ایستادن و استقامت در آن به‌دست آورند. برای انجام این ورزش کافی است در حالی‌که به پشت روی زمین دراز کشیده‌اید، زانو‌ها را خم کنید. بازو‌ها را در کنار خود قرار دهید و پا‌ها را به اندازه عرض شانه باز کنید. سپس پاشنه پا را به زمین فشار داده و باسن را بلند کنید. در این حالت باید بدن شما از زانو تا شانه در یک راستا قرار گیرد. این موقعیت را برای چند ثانیه حفظ کنید و سپس به آرامی باسن را به زمین برسانید. این کار را دو تا سه بار و هر بار ۱۰ مرتبه تکرار کنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آمادگی مراکز خرید تضمینی گندم در کردستان
قاسم بن الحسن(ع) نماد فداکاری نسل جوان در راه آرمان‌های حسینی
خوزستان ، عزادار شهید دشت کربلا
آسمان چهارمحال و بختیاری صاف همراه با وزش باد
شناسایی ۱۴ کانون بحرانی فرسایش بادی در استان
تشییع پیکر شهید یوسف گرگانلی دوجی با حضور مردم شهرستان مراوه تپه
جودوکاران خراسان رضوی در اردوی تیم ملی نوجوانان و جوانان
تولید برای خودکفایی
تخفیفات ویژه کشتیرانی جمهوری اسلامی برای تحویل بار در بنادر خشک
۱۵ تیر ماه، آخرین فرصت ثبت نام در سامانه سپند
بازدید پزشکیان از مناطق آسیب‌دیده از تهاجم رژیم صهیونی
بررسی روند ساخت واحدهای مسکونی در شورای مسکن سمنان
تخریب گسترده محیط زیست در ۹ استان کشور بر اثر جنگ
موضع‌گیری‌های نادرست مسیر دیپلماسی را دشوارتر خواهد کرد
بیان وقایع عاشورا توسط هنرمندان تعزیه خوان
احیای بنا‌های تاریخی شهرستان بافق
هلدینگ های بزرگ کشور در گلستان
احداث ۱۰۰۰ نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی در سراسر کشور
هوای زنجان خنک می شود
سنج و دمام آوای حماسی عزاداران گچسارانی در رثای سرور و سالار شهیدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رژیم صهیونیستی در آستانه حمله دوباره؛ هشدار درباره فریب آتش‌بس
آتش‌بس ممکن است فریب باشد
واکنش به انتشار تصویر موهن از پیامبر در نشریه لمان ترکیه
آغاز مراسم تشییع پیکر خانواده ۷ نفره دانشمند شهید هسته‌ای
دلایل اصلی کاهش شاخص بورس در دو روز اخیر
آغاز فروش محصولات ایران خودرو از امروز
مرگ رژیم صهیونیستی و نتانیاهو نزدیک شده است
تامین خودرو ویژه جانبازان در اولویت تخصیص ارز قرا دارد
تعلیق همکاری با آژانس، واکنشی طبیعی به رفتار گروسی است
دعوت ۲۰ بازیکن به اردوی ششم تیم والیبال جوانان
ضرورت حفظ قدرت خرید طبقات کم برخوردار جامعه
باید از انسجام ملی ایجاد شده در حوادث اخیر صیانت کرد
ایران برای پاسخ به هر تجاوز جدید آمادگی دارد
زائرین اربعین بیمه می‌شوند
مردم پادزهر جنگ ترکیبی رژیم صهیونیستی بودند
صدراعظم آلمان: هراسی از جنگ با روسیه ندارم  (۳ نظر)
بازدید سرپرست سفارت ایران از بازگشت مهاجران افغان  (۱ نظر)
ظریف: آژانس خود را از ننگ جنایات جنگی گروسی پاک کند  (۱ نظر)
پیام آیت الله نوری همدانی در پی شهادت سردار شادمانی  (۱ نظر)
یاوه‌گویی ترامپ نتیجه شکست سنگین در برابر ایران است  (۱ نظر)
تیم ملی فوتسال ناشنوایان ایران چهارمین بار قهرمان جهان شد  (۱ نظر)
لیگ والیبال ملت ها؛ برتری بلند قامتان ایران مقابل آرژانتین  (۱ نظر)
برانکو: ایران به جرات یکی از امن‌ترین کشور‌های جهان است  (۱ نظر)
اصرار گروسی بر بازدید از سایت‌های بمباران‌شده بی‌معناست  (۱ نظر)
ادای احترام هند به ملتی که ایستاد  (۱ نظر)
پوشش حفاظتی ۹۷ ذخیره گاه جنگلی در لرستان  (۱ نظر)
عراقچی: ایران با واژه تسلیم بیگانه است  (۱ نظر)
حملهٔ وحشیانهٔ اسرائیل به ایران بی‌پاسخ نخواهد ماند  (۱ نظر)
دستگیری عامل خرابکاری در بندرانزلی  (۱ نظر)
گروسی: ایران سلاح هسته‌ای ندارد  (۱ نظر)