• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۱۹۷۰
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۶:۳۲
صفحه نخست » عمومی

میزان غنی سازی و زمان رفع تحریحمها ازموارد موردبحث است

معاون وزیر امورخارجه ایران و مذاکره کننده ارشد هسته ای کشورمان گفت: در مجموع در طی دو روز گذشته طبق معمول جلسات بصورت فشرده جریان داشته است و بحث ها در فضایی سازنده و مثبت ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر از وین , عباس عراقچی شامگاه سه شنبه در نشستی خبری با خبرنگاران ایرانی افزود: تنها جنبه مثبتی که فعلا در مذاکرات وجود دارد این است که طرفین با جدیت مذاکره می کنند و فضای آن مثبت است و مثبت بودن فضا به معنای کوتاه آمدن از مواضع نیست .

وی اضافه کرد : هر دو طرف مواضع خود را دارند و تا رسیدن به توافقی که مورد قبول هر دو طرف باشد طبعا هنوز فاصله هست و باید کار کنیم ولی همه طرفین جدیت دارند که اینکار صورت بگیرد. 
عراقچی ادامه داد: ما از دیروز ظهرکه کار را با ناهار کاری با خانم اشتون شروع کردیم تا الان تقربیا 12یا 13ساعت جلسات مختلف در سطوح مختلف داشتیم.
وی افزود: هم جلسات دوجانبه با خانم اشتون هم جلسات سه جانبه با حضور هیات های دیگر و هم دو جانبه بین ما و هیات های دیگر و نیز با هیات امریکایی و هیات روسی داشتیم و هم  جلسه اصلی که با کل 5+1انجام شد. 
مذاکره کننده ارشد هسته ای کشورمان گفت : ما امروز عصر دو جلسه کارشناسی داشتیم که یکی به جنبه های فنی و یکی هم به جنبه های حقوقی مربوط می شد.
وی با بیان اینکه حوزه ای که در مقابل ما قرار دارد بسیار گسترده است افزود : موضوعات متنوعی در دستور کار است که کم و بیش مطلع هستید و هر موضوعی برای خود ابعاد مختلف و نیز جنبه های مختلف سیاسی ، حقوقی و نیز فنی دارد.
عراقچی با بیان اینکه در هر موضوعی نظرها و دیدگاهها مختلف است واختلاف نظرها وجود دارد گفت : امیدوار هستیم که در پایان این دور از مذاکرات به یک متن اولیه توافق برسیم؛ اگر چه این متن حاوی دهها و یا صدها جمله مورد اختلاف باشد . حداقل امیدوار هستیم که چارچوب کلی بدست اوریم و ما یک متنی داشته باشیم که اگرچه در مورد جملاتش اختلاف نظر است حداقل در مورد چارجوبش توافق صورت گرفته باشد.
وی اضافه کرد: تلاش ما در این دور از مذاکرات بر این است و امیدوار هستیم که حداقل در این مقدار بتوانیم پیشرفت داشته باشیم که حداقل به یک چارچوب مورد توافق برای ان توافق نهایی رسیده باشیم. 
عراقچی گفت: امیدواریم در شب های آینده اطلاعات بیشتری بدست اوریم.
وی افزود: فضای مذاکره  فضایی مثبت است و فضای مذاکراتی فضایی است که در آرامش و فضای دوستانه بحث هایش صورت می گیرد و امیدواریم که به نتیجه برسیم , ولی آیا می شود قضاوت کرد که حتما به نتیجه برسیم فکر می کنم هنوز زود است. 
عضوارشد مذاکره کننده هسته ای کشورمان گفت: موضوعات متنوعی در مذاکرات وجود دارد که دو موضوع است که در موردش اتفاق نظر وجود دارد , موضوع اول اصل غنی است و اینکه در توافق نهایی ، غنی سازی ایران حتما ادامه پیدا خواهد کرد اما این که در چه سطحی و در چه اندازه ای ، با چه محدودیت هایی و با چه درصدی ، اینها موضوع مذاکره است که هنوز در موردش تفاهم حاصل نشده است.
عراقچی افزود: موضوع دومی که قطعی است برداشته شدن تحریم هاست. هیچ توافقی حاصل نمی شود مگر انکه بر اثرآن همه تحریم ها برداشته شود ولی اینکه برداشته شدن تحریم ها با چه جدول زمانی صورت می گیرد و اینکه با چه ترتیبی صورت بگیرد موضوع مورد مذاکره است که هنوز در موردش اتفاق نظر بدست نیامده است.
وی در بخش دیگر از سخنانش در باره حضور برنز در مذاکرات وین گفت: رییس هیات امریکایی خانم شرمن است و روز دوشنبه اقای برنز برای یک جلسه سه جانبه به مذاکرات ملحق شد و حضور وی به طبع مفید بود و ممکن است در اینده هم حضور داشته باشد و در صورت نیاز شاید وی مجدد در مذاکرات حضور پیدا کند. 
عراقچی درباره موضوع عراق در این مذاکرات گفت: واقعیت این است که هیح موضوعی غیر از موضوع هسته ای در مذاکر ات وجود ندارد , یعنی موضوع مذاکره نیست اما اینکه یک جمعی تشکیل شود که بهرحال تعدادی از دیپلمات های کشورهای مختلف در ان حضور دارند و اشاراتی به مهمترین موضوعات دنیا شود ،کاملا طبیعی است ولی اشاره داشتن و در حد چند جمله گفتگو کردن به معنای مذاکره نیست و به معنای این نیست که در مورد عراق ما با کسی مذاکره کنیم .
وی همچنین افزود: بین مذاکره و گفتگوهای جانبی و یا حاشیه ای باید تفاوت قائل شد .هیچ مذاکره ای و هیچ گفتگوی محتوایی در این باره صورت نگرفته است. اینکه برخی از رسانه ها این گفتگوها و اشاره ها را به مذاکره تعبیرکرده اند, قطعا غلط است. 
عراقچی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در مورد عنوان  یک توافق کلی وجود دارد و احتمالا درخصوص مقدمه توافق هم ما بتوانیم سریعتر به تفاهماتی برسیم ، ولی مهم محتوای این تفاهم است و اقدامات اجرایی که دو طرف باید صورت دهند. 
وی افزود: همانطور که گفتم ما در این دور از مذاکرات امیدوار هستیم نگارش متن را شروع کنیم و حداقل چارچوبی کلی از متن داشته باشیم. 
عراقچی اضافه کرد: در این یکی و دو روز خیلی صحبت کردیم و فکر می کنم از فردا بشود بهرحال اینکار را شروع کرد ، احتمالا نگارش متن را در هر قدری که مقدور باشد. 
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص تحریم ها گفت : اینکه همه تحریم ها دفعتا نمی تواند برداشته شود یک واقعیت است به این دلیل که اقداماتی هم که باید ایران انجام دهد دفعتا نمی تواند انجام شود . ما به یک جدول زمانی نیاز داریم که چه اقدامی در مقابل چه اقدامی و در چه زمانی صورت بگیرد. این یکی از سخت ترین مراحل کار ماست که در خصوص آن هنوز داریم بحث و مذاکره می کنیم ، هنوز به یک دیدگاه واحد نرسیده ایم. 
معاون وزیر امورخارجه ایران افزود: طبعا رفع تمامی تحریم ها مد نظر ماست و در یک جدول زمانی همه تحریم ها نهایتا باید برداشته شود. همه جزییات در حال مذاکره است .
عراقچی اضافه کرد : بنده هیچ عدد و رقمی را در هر موضوعی که گفته می شود ، تایید نمی کنم ، چه در مورد تعداد سانتریفیوژها , ابعاد غنی سازی و سالهای توافق و یا در هر موردی .
وی گفت : برخی از این گمانه زنی ها بخصوص انهایی که در خارج صورت می گیرد با اهداف خاصی صورت می گیرد و بهتر است که توجه ای به آنها نشود. 
عراقچی افزود: مواضع دو طرف مقداری شفاف تر شده است و برای طرفین اشنایی بیشتری درخصوص مواضع یکدیگر بوجود آمده است. 
معاون وزیر امورخارجه کشورمان همچنین اضافه کرد:مسیری را از وین یک شروع کردیم و اکنون که در وین 5 هستیم مواضع دو طرف شفاف تر شده ، اختلافات بارزتر شده  و گزینه های مختلف برای برداشته شدن اختلافات هم بیشتر بحث شده و مطرح است. 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بسته خبر‌های کوتاه ۲۵ آذر ۱۴۰۴
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۲۵
ساخت یک اثر سینمایی با محوریت زندگی شهید حاج قاسم سلیمانی
دیدار استاندار با مادر دو شهید در آستانه اشرفیه
قدردانی شورای عالی مقاومت ملی افغانستان از ایران
حجم مبنا در بورس حذف شد
اعلام نحوه فعالیت مدارس فارس در ۲۶ آذرماه
دریادار ایرانی: دشمن باید هر لحظه منتظر غافلگیری جدید باشد
بسته خبری گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۲۵
امداد رسانی هلال احمر سمیرم به هفت در راه مانده
جدایی ۵ عضو شورا‌های شهری لندن از حزب حاکم کارگر
غیرحضوری شدن برخی مدارس شهرستان سمنان
اعزام تیم بسکتبال با ویلچر چهارمحال و بختیاری به مسابقات کشوری
تجلیل از پژوهشگران برتر مرکز پژوهش‌های مجلس
حادثه رانندگی در محور کرمان ــ راور
بارندگی دومین سامانه پاییزی در کیش از دریچه دوربین
فجر شجاع قهرمان جام بزرگ فوتسال ارس
راه‌اندازی اولین مرکز تست تصادف خودرو در ایران
قهرمانی تیم ملی دانش آموزی در مسابقات والیبال
تسریع در رسیدگی و کاهش موجودی شعب نامتعارف اولویت دادسراست
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد
شهروندان برای پیشگیری از یخ‌زدگی و پس‌زدگی فاضلاب اقدام کنند
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
اعلام میزان بارش باران در فارس
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس
رحمتی: خیبر برنده واقعی بازی بود
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
تعداد فوتی های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر رسید
برف و باران به فارس رسید
ریل گذاری بیش از ۵۰ درصد راه آهن چابهار به زاهدان
مخالفت مردم لبنان با خلع سلاح حزب الله
بخشنامه تغییر ساعت کاری ادارات ابلاغ شد
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۳۸ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)