• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۴۴۲۸۹
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۰
سیاسی » دولت
به همت معاون رئیس جمهور در دستور کار قرار گرفت؛

احداث مرکز مشترک هوش مصنوعی بین ایران و عراق

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: علاقه‌مندیم همکاری با عراق را در حوزه فناوری‌های آینده‌ساز کلید بزنیم و با ایجاد کنسرسیوم می‌توانیم یک مرکز یا پارک مشترک هوش مصنوعی در یکی از جزایر ایرانی احداث کنیم.

احداث مرکز مشترک هوش مصنوعی بین ایران و عراق
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، نشست مشترک هیئت عراقی به ریاست علی رزوقی دستیار ارشد و معاون رئیس دفتر نخست‌وزیر عراق با حسین افشین معاون علمی رئیس‌جمهور و دیگر معاونان او، امروز ۱۹ خردادماه در محل این معاونت برگزار شد.
 
حسین افشین در این دیدار طی سخنانی گفت: ایران گذشته مشترک و دوستی دیرینه‌ای با کشور عراق دارد و این عقبه مشترک می‌تواند زمینه‌ساز ساخت آینده مشترک و درخشان بین دو کشور نیز باشد، ساختن این آینده، بی‌تردید، نیازمند برنامه‌ریزی است و برای تحقق آن باید خودمان را از تفاهم‌نامه‌های بی‌نتیجه رها کنیم.
 
او ادامه داد: یک نقطه تاریخ‌ساز برای شروع این همکاری و آینده مشترک، حوزه علم و فناوری است. ما در معاونت علمی، حمایت از فناوری و نوآوری و محصولات دانش‌بنیان را در دستور کار داریم. این زیست‌بوم در بردارنده حدود ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان و نزدیک ۱۸ هزار محصول دانش‌بنیان است و بیشتر توفیقات پزشکی، صنعتی و نظامی ما در کشور ایران مدیون شرکت‌های دانش‌بنیان است.
 
این مقام مسئول با بیان اینکه تعداد پارک‌های علم و فناوری چیزی حدود ۳۰ پارک است، افزود: این پارک‌ها، وظیفه برقراری ارتباط و نزدیک کردن دانشگاه و صنعت را برعهده دارند.
 
معاون علمی رئیس‌جمهور توسعه فناوری نوظهور را از اولویت‌های این معاونت برشمرد و گفت: علاقه‌مندیم همکاری با کشور عراق را در حوزه فناوری‌های آینده‌ساز کلید بزنیم و در این راستا، کنسرسیومی را با کشور عراق تشکیل و با همکاری شما یک مرکز یا پارک مشترک هوش مصنوعی در یکی از جزایر ایرانی (کیش) احداث کنیم، هدف از این اقدام، تعریف پروژه‌های مشترک با کشور‌های حوزه خلیج فارس است.
 
این مقام مسئول ادامه داد: می‌کوشیم تا از رهگذر این مرکز، سرویس و خدمات به کشور‌های حوزه خلیج‌فارس ارائه‌کنیم و آن را به عنوان هاب هوش مصنوعی گسترش دهیم. این یک اقدام واقعی و بزرگ است و تمام شاخه‌های دیگر فناوری را در بر می‌گیرد.
 
وی با تاکید بر اینکه برای راه‌اندازی این مرکز، به تبادلات بیشتری نیاز داریم، تصریح کرد: باید زیرساخت‌های لازم برای راه‌اندازی آن را فراهم کنیم، درگیر کردن دانشگاه‌های دو کشور یکی از پیش شرط‌ها است و البته زبان عربی هم کمک می‌کند در کشور‌های حوزه خلیج فارس نفوذ بیشتری داشته باشیم.
 
آقای افشین در ادامه بر ظرفیت‌های ایران در حوزه هوش‌مصنوعی هم متمرکز شد و گفت: یکی از مزیت‌های ایران در این نوع از فناوری، تربیت نیروی انسانی متخصص است و این حوزه از سال ۱۳۵۰ (م۱۹۷۰) در سرفصل‌های دروس دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف تدریس شده است و در این مدت از لحاظ گسترش و عمق علمی اتفاقاتی خوبی در ایران رخ داده است.
 
او ادامه داد: فارغ از این عقبه آموزشی، برنامه آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان را هم در ایران شروع کرده‌ایم و آماده‌ایم تا این محتوا را به کشور عراق ارائه دهیم تا این کشور هم به موازات ما این آموزش را کلید بزنید.
 
به جایگاه علم و دانشمندان ایرانی واقفیم
 
علی رزوقی، دستیار ارشد و معاون رئیس دفتر نخست‌وزیر عراق هم طی سخنانی گفت: ما در کشور عراق به خوبی به اهمیت هوش مصنوعی واقف هستیم و ناظر به اهمیت این موضوع، نخست وزیر عراق، یک معاونت را به این حوزه اختصاص داده است. ما هم آموزش هوش‌مصنوعی را در دانشگاه‌ها آغاز کرده‌ایم. در این حوزه برای دانشگاه‌های درجه اول دنیا بورسیه داریم و برخی از دانش‌آموختگان‌مان در حال بازگشت به کشور هستند که به نوعی ستون فقرات ما در این حوزه محسوب می‌شوند. 
 
او ادامه داد: اساسا از ایده ایجاد مرکز مشترک بین ایران و عراق در یکی از جزایر ایران استقبال می‌کنیم چراکه به جایگاه علم و دانشمندان ایرانی واقفیم البته ایده تشکیل یک مرکز مشترک از طریق دانشگاه شریف و بغداد پیش از این محقق شده بود و شاید نیاز داشته باشیم به زیرساخت و هدف مشترک برسیم.
 
معاون رئیس دفتر نخست‌وزیر عراق با بیان اینکه هوش مصنوعی هدف نیست بلکه ابزاری برای رسیدن به اهداف دیگر است، خاطرنشان کرد: می‌توان از این فناوری نوظهور در دیگر حوزه‌ها مثل آب، انرژی، محیط‌زیست، کشاورزی و ... بهره گرفت.
 
آقای رزوقی در بخش دیگری از صحبت‌های خود بر تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان متمرکز شد و گفت: کشور ایران برای ما مثل یک برادر بزرگتر و حامی است و از هیچ کمکی برای دور کردن ایران از تحریم‌ها دریغ نمی‌کنیم، پالایشگاه کربلا از بستر‌هایی است که می‌تواند زمینه این همکاری را فراهم کند.
 
او همچنین به سمیناری که به تازگی در خصوص جذب سرمایه‌گذاری در این کشور برگزار شده‌بود، گریز زد و گفت: ما به دنبال ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری هستیم و در این راستا، ۱۵۰ حوزه سرمایه‌گذاری احصا کردیم که از حوزه نفتی و پالایشگاهی گرفته تا انرژی و نیروگاه‌ها، شهرک‌های صنعتی و پروژه‌های کوچک را در بر می‌گیرد.
 
این مقام عراقی ادامه داد: این سمینار فرصت‌های بسیاری را برای شرکت‌های ایرانی فراهم خواهد کرد. اگر بتوانیم مشکلاتی همچون تحریم‌ها را حل کنیم، می‌توانیم از شرکت‌های ایرانی برای مشارکت دعوت کنیم.
 
به گفته دستیار ارشد نخست‌وزیر عراق، تولیدات جنگی و نظامی، سلاح سبک و نیمه سنگین، تغییرات آب و هوایی، کاهش منابع آبی، بارورسازی ابرها، طوفان‌های گرد و خاک و ... از جمله این فرصت‌های همکاری است و طبعا هوش مصنوعی در همه حوزه‌ها می‌تواند نقش اصلی را ایفا کند.
 
مدیریت ریزگردها، آغاز همکاری فناورانه بین ایران و عراق
 
حسین افشین در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه از مشارکت بین بغداد و دانشگاه صنعتی شریف مطلع هستم، خاطرنشان کرد: هدفی که ما از راه‌اندازی مرکز مشترک دنبال می‌کنیم، فراتر از مشارکت دو دانشگاه است و در واقع خلاصه همکاری دانشگاه‌ها باید به این مرکز منتقل شود.
 
او ادامه داد: تاب‌آوری می‌تواند موضوع خوبی برای شروع همکاری باشد. اعتقاد داریم جوانان عراقی مثل جوانان ایرانی از هوش بالایی برخوردار هستند و کار مشترک بین ایران و عراق به یک اتفاق بزرگ در منطقه خواهد انجامید.
 
معاون علمی رئیس‌جمهور همچنین بر نقش و سهم تحریم‌ها بر زیست‌بوم علم و فناوری کشور متمرکز شد و گفت: تحریم‌ها برای کشور ایران یک حسن داشت و آن بالا بردن اعتماد به نفس در جوانان کشور بود در خصوص همکاری با شرکت‌های ایرانی هم می‌توانیم در خیلی از حوزه‌ها شرکت‌های مشترک ایرانی و عراقی ایجاد و دانش را به شما منتقل کنیم.
 
آقای افشین ضمن اشاره به سابقه سی ساله ایران در بحث بارورسازی ابر‌ها ادامه داد: آمادگی داریم در این زمینه همکاری‌های لازم را انجام دهیم. در مورد کانون گرد و غبار هم ارزیابی‌هایی انجام و منشا داخلی و خارجی آن در کشورمان مشخص شده است که البته بخشی از آن مربوط به کشور عراق است و در قالب کار مشترک می‌توان آن را مدیریت کرد.
 
دستیار ارشد و معاون رئیس دفتر نخست‌وزیر عراق در پایان ضمن استقبال از حل مساله گرد و غبار پیشنهاد داد: کمیته مشترکی در این خصوص بین دوکشور تشکیل و اولین جلسه آن در بغداد برگزار شود و آن موضوع آغاز همکاری فناورانه مشترک بین ایران و عراق باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس 12 روزه
سوختن ۱۵۰ اصله نخل خرما در شهرستان شادگان
تقویم روز اوقات شرعی گیلان ، ۳۱ تیر ۱۴۰۴
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
مراسم گرامیداشت سرلشکر شهید غلامحسین غیب‌پرور
نصب پنل خورشیدی بر پشت بام های خانه های روستایی
پرچم متبرک حرم مطهر درمنزل شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
کشف و جمع آوری ۹۱۶ دستگاه ماینر غیر مجاز در تبریز
اعزام هواپیمای آبپاش برای مهار حریق در بخش عراقی تالاب هورالعظیم
وزش باد تهدیدی بر جان جنگل های ابر شاهرود
پبش بینی تداوم هوای گرم و وزش باد در سمنان
کاشت کنجد در مزارع جنوب فارس
میزبانی کیش از اردوی پیش‌فصل تیم فوتبال سایپا
تغییر ساعات کاری ادارات کردستان در روزهای سه شنبه و چهارشنبه
انفجار کنترل‌ شده در تبریز حین عملیات خنثی‌سازی مهمات
اخبارنقاط مختلف چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
استقبال خانواده‌ها از کلاس‌های تابستانی فرهنگسرا‌های کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تامین کالا‌های اساسی در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)