• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۲۸۰۷۹
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۰
سیاسی » مجلس
آقای قالیباف:

قانون تامین مالی تولید ابزار‌ جدیدی برای نظام مالی فراهم کرد

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: قانون تامین مالی تولید که در ۳ دولت مطرح و با پیگیری مجلس به سامان رسید ابزار‌های جدیدی برای نظام مالی کشور فراهم کرده است.

قانون تامین مالی تولید ابزار‌های جدیدی برای نظام مالی فراهم کرد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۳۰ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در پایان دستور نظارتی مجلس در خصوص نظارت بر حسن اجرای قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها اظهار داشت: بدون شک موضوعات و مشکلاتی مثل طرح های نیمه تمام در کشور هر روز هزینه‌هایی بر ما تحمیل می‌کند و از طرف دیگر واقعیت تلخی که وجود دارد این است که پروژه‌های بزرگ و قابل توجهی را نیز در کشور در دستور کار نداریم که مطمئن باشیم طی یک زمانبندی مشخصی آغاز می‌شود و پایان می‌یابد که یکی از چالش‌های کشور است.
 
وی افزود: ما هم در سرمایه گذاری خارجی و هم در سرمایه گذاری داخلی باید رویکرد‌ها را اصلاح کنیم لذا وقتی حرف از قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها می‌زنیم اولا باید به این توجه کنیم که ما این موضوع را در دولت‌های دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم در دستورکار داشتیم و باید دقت کرد که چقدر زمان برای آن گذاشته شده است و مجلس یازدهم و دوازدهم در ۵ سال گذشته نیز محور پیگیری این کار بود و تلاش کرد این قانون با کمک این سه دولت نهایی شود.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نامگذاری سال جاری با نام سرمایه گذاری برای تولید، گفت: این قانون را باید در این سال مورد توجه قرار دهیم و من در سفر به استان گلستان نیز به این موضوع اشاره کردم که عمده توجه ما حتی در مجلس به این است که از نقدینگی داخل بانک‌ها تسهیلات فراهم کنیم، اما به راستی باید دید چه میزان سرمایه در کشور وجود دارد که در صندوق‌های امانت بانک‌ها نگهداری می‌شوند و آیا ما برای استفاده از این ظرفیت‌ها و امکانات چه در بخش ارزی و ریالی برنامه ریزی کرده‌ایم که این جذابیت برای مردم ایجاد شود تا این سرمایه را در اقتصاد کشور سرمایه گذاری کنند.
 
وی ادامه داد: ما وقتی از خروج سرمایه صحبت می‌کنیم تنها به این معنی نیست که سرمایه از کشور خارج شود وقتی سرمایه‌ای در جایی حبس می‌شود آن هم از مسیر تولید و سرمایه گذاری خارج شده است و باید به این نکات توجه کنیم. قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها فرصت را برای ایجاد ابزار‌های جدید برای نظام مالی فراهم کرده است. سیستم بانکی ما مشکلاتی در حوزه بروکراسی دارد و در حقیقت وقتی ما به نظام سنجش اعتبار توجه کردیم یعنی باید سیستم‌ها و شرکت‌هایی این کار را انجام دهند و باید سامانه‌هایی تشکیل شود که با استفاده از داده‌های آن‌ها همه کسانی که دو طرف این قضیه یعنی کسانی که می‌خواهند سرمایه گذاری کنند و کسانی که می‌خواهند مدیریت کنند هماهنگی انجام دهد.
 
وی افزود: نظام ضمانت و نظام وثیقه گذاری هوشمند نیز همه از ابزار‌هایی است که در قانون دیده شده است حتی تسهیل تامین مالی موسسات اعتباری نیز در قانون مورد اشاره قرار گرفته همینطور موضوع مولدسازی نیز در قانون وجود دارد که یکی از ظرفیت‌هایی است که می‌تواند در این مسیر تامین مالی به کشور کمک کند یعنی ما در این قانون به نوعی به سمت نهادسازی برای تامین مالی حرکت کردیم، اما متاسفانه گزارش‌های ما نشان می‌دهد بخشی از آئین نامه‌های قانون تدوین نشده است که باید به آن توجه شود همین طور شورای ملی تامین مالی نیز اختیارات قابل توجهی دارد و اولین بار است که مجلس اختیاراتی به این شورا داده است که می‌تواند خود در داخل خود سیاستگذاری کند و بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد، خصوصی سازی و صندوق توسعه نیز در آن نماینده دارند و می‌توانند بنا به شرایط با سیاستگذاری مشکلات را حل و فصل کنند و در واقع این شورا بزرگ‌ترین ظرفیت برای دولت است.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در برنامه هفتم ارتباط‌های مستقیمی با قانون تامین مالی ایجاد شده است و این ظرفیت‌هایی است که گره گشایی‌های زیادی حاصل می‌کند به عنوان مثال در ماده ۱۲ قانون تامین مالی به موسسات اعتباری و بانک‌ها اجازه دادیم که از منابع و دارایی‌های مازادشان و مولدسازی‌هایی که مکلف هستند در ۲ سال اول برنامه تعیین تکلیف کنند در طرح‌های آزادراهی و زیرساختی استفاده کنند.
 
وی خاطرنشان کرد: در شرایطی که ما شاهدیم طرح‌های بزرگی در کشور مانده است که ما می‌خواهیم با اعتبارات ۳۰۰ میلیاردی یک پروژه ۱۰ هزار میلیاردی را پیش ببریم در حالی که این ۳۰۰ میلیارد تومان حتی هزینه جاری کارگاه پروژه را نیز پوشش نمی‌دهد و این قانون حل این مشکلات را فراهم کرده است و براساس قانون برنامه هفتم بانک‌ها باید در این موضوع ورود کنند همچنین ما در ماده ۸ قانون برنامه پیشرفت این موضوع را پیش بینی کردیم که بانک‌ها ملزم به افزایش سرمایه از طریق واگذاری دارایی‌ها باشند و وقتی بانک‌ها این کار را انجام دهند هم قدرت وام دهی شان افزایش پیدا می‌کند و هم می‌توانند در صندوق پروژه‌ها سرمایه گذاری کنند.
 
آقای قالیباف تاکید کرد: استانداران دائم به دنبال افزایش اختیارات هستند و قطعا یکی از موضوعات مهم در قانون تامین مالی صدور بسته‌های سرمایه گذاری بی نام است که با استفاده از آن استانداران به راحتی می‌توانند یک پروژه را تعریف کرده و در آنجا برای آن سرمایه گذاری سهام بی نام پیش بینی کنند و جذب سرمایه کنند و آن را از طریق موسساتی که می‌توانند تضامین را تامین کنند پیش ببرند و دیگر نیاز نیست همکاران در مجلس دائم به دنبال تامین یک همت از بودجه‌های عمرانی برای پروژه‌ها باشند.
 
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: دولت باید شورای ملی تامین اعتبار را جدی بگیرد و رئیس کمیسیون حمایت از تولید نیز از سوی مجلس عضو ناظر در این شورای ملی است و حتما آقای قادری باید به طور ماهانه و پس از تشکیل جلسات این شورا گزارشات آن را ارائه کند و ما نیز در مجلس ۲ ماه یکبار موضوع را پیگیری خواهیم کرد و کمیسیون تخصصی نیز موضوع را پیگیری می‌کند تا ان شاءالله امسال بتوانیم در حوزه سرمایه گذاری اقدامات جدی را انجام دهیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور بوکسور‌های چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری
تصویب برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار در منطقه سراجه قم
ارسالی‌های شما به با مخاطبان
شدت گرما در جنوب وشرق کرمان
آغاز عملیات نورپردازی ایوان کاخ چهلستون اصفهان
معرفی برترین های مسابقات شنای پسران و دختران جام چهلستون
حفظ سنگر تولید به همت تولیدکنندگان قمی
آغاز مرمت گنبد تاج الملک مسجد جامع اصفهان
کرمان آماده پذیرایی از زائران عبوری استان های همجوار و کشورهای همسایه
ملاقات مردمی فرماندار ویژه بروجرد با شهروندان
آغاز ثبت‌نام دوره‌های آموزشی صنایع‌دستی در اصفهان
افزایش ۲۰ درصدی حقوق مستمری‌بگیران صندوق بیمه روستائیان و عشایر 
کشف ۱۴۶ رأس دام قاچاق در آباده
بدرقه ای دیگر به پاس قدرشناسی
پشت پرده خاموشی های بی سابقه در یزد چه می گذرد؟
گلایه مردم از خاموشی‌های بدون اطلاع قبلی برق قم
پایان مرحله نخست اردوی تیم ملی کاراته رده‌های پایه در بندرانزلی
سومین فروریزش خط اصلی انتقال فاضلاب در بهارستان شرقی
خبر‌هایی از هماهنگی برپایی مواکب اربعین
فعالیت مراکز خرید تضمینی گندم تا پایان شهریور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
برخورد قاطع با گرانفروشان و محتکران برنج در دستور کار تعزیرات
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)