• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۸۵۷۹۹
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۲
بین الملل » سیاسی

عراقچی: آزادی فلسطین رویای دوری نیست

وزیر امور خارجه در یادداشتی با بیان اینکه در روز قدس، باید به وضوح سه «نه» بزرگ در سطح جهانی علیه سیاست‌های رژیم صهیونیستی مطرح کنیم نه به اشغال، نه به آپارتاید و نه به محو فلسطین، گفت که آزادی فلسطین رویای دوری نیست و هیچ سیستم آپارتاید، اشغال نظامی و پروژه استعماری نمی‌تواند برای همیشه دوام بیاورد.

عراقچی: آزادی فلسطین رویای دوری نیست

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه در آستانه روز جهانی قدس در یادداشتی در نشریه الاخبار لبنان نوشت: ما بر تعهد استوار خود برای تحقق عدالت و حمایت از کرامت و حق مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت خود تاکید می‌کنیم. مردم مظلوم فلسطین چندین دهه از اشغال وحشیانه، سیاست‌های آپارتاید، آوارگی اجباری و تلاش‌های نظام‌مند برای پاکسازی قومی به دست رژیم اسرائیل رنج کشیده‌اند.

* سه نه بزرگ به اسرائیل

وی در این یادداشت با بیان اینکه روز جهانی قدس میراث بی نظیر امام خمینی (ره) برای آزادی بیت المقدس است، می‌افزاید: میراثی برخاسته از شناخت عمیق بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی از قدرت نرم و معنوی دین مبین اسلام از یک سو و درایت و شجاعت یک رهبر بزرگ بین‌المللی از سوی دیگر.

عراقچی اضافه کرد: بی شک روز جهانی قدس یکی از بارزترین مصادیق تحقق یک اندیشه در ابعاد مختلف و تبدیل آن به برنامه عملی برای جوامع مسلمان و حتی غیرمسلمان جهان است.

به گفته وی باید از استقبال بین‌المللی از ایده روز جهانی قدس برای ترغیب دولت‌های سراسر جهان برای اتخاذ تدابیر حقوقی، اقتصادی و بین‌المللی علیه جنایات رژیم اشغالگر استفاده کرد.

عراقچی عنوان کرد: در این روز بزرگ که همبستگی جهانی با مردم فلسطین را جشن می‌گیریم، باید به وضوح سه «نه» بزرگ در سطح جهانی علیه سیاست‌های رژیم صهیونیستی مطرح کنیم: نه به اشغال، نه به آپارتاید و نه به محو فلسطین.

* اعلام «نه» قاطع و جامع به اشغالگری

در یادداشت وزیر امور خارجه در نشریه الاخبار لبنان آمده است: بیش از هشت دهه است که فلسطین تاریخی از اشغال صهیونیست‌ها رنج می‌برد و هر روز بخشی از آن به رژیم اشغالگر ضمیمه می‌شود. تا امروز تنها ۷ درصد از فلسطین تاریخی باقی مانده است. این اشغال وحشیانه نه تنها مغایر با موازین متعدد بین المللی است، بلکه با قطعنامه‌های متعدد صادره از سوی شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل متحد، از جمله قطعنامه‌های ۳۳۸، ۴۶۷ و ۲۳۳۴ شورای امنیت علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی، علاوه بر رد ده‌ها قطعنامه غیر الزام آور مصوب مجمع عمومی سازمان ملل، محکوم شده است.

عراقچی در این یادداشت عنوان کرده است:. آنچه جامعه جهانی امروز باید انجام دهد، اعلام «نه» قاطع و جامع به این اشغالگری است. مبانی قانونی برقرار است و امروز دیگر کافی نیست مواضع نمادین در حمایت از آزادی اتخاذ شود، باید اقدام قاطع انجام شود.

وی می‌افزاید: آپارتاید طبق قوانین بین المللی جنایت علیه بشریت است؛ کنوانسیون بین المللی ۱۹۷۳ آپارتاید را به عنوان یک جنایت بین‌المللی به رسمیت شناخت و اقدامات سرکوبگرانه نژادپرستانه را محکوم کرد. اساسنامه رم دادگاه کیفری بین المللی (ماده ۷) نیز آپارتاید را به عنوان جنایت علیه بشریت طبقه بندی می‌کند که مستلزم پاسخگویی کیفری است. منشور سازمان ملل متحد (مواد ۱ و ۵۵) برابری و حقوق بشر را تأیید می‌کند. قطعنامه ۱۷۶۱ مجمع عمومی سازمان ملل متحد آپارتاید در آفریقای جنوبی را محکوم کرد و از کشور‌های عضو خواست آن را تحریم کنند.

* اخراج یا انتقال اجباری مردم جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت

وزیر خارجه عنوان کرده است: در همین راستا، کمیسیون تحقیق سازمان ملل که توسط شورای حقوق بشر تأسیس شد، در سال ۲۰۲۲ گزارش داد که سیاست‌های رژیم اشغالگر صهیونیستی در قبال فلسطینی‌ها باعث ایجاد یک سیستم آپارتاید شده است. در همان سال، عفو بین‌الملل در گزارشی این رژیم اشغالگر را یک رژیم آپارتاید دانست. در سال ۲۰۲۱، دیده‌بان حقوق بشر این واقعیت را تأیید کرد و رژیم صهیونیستی را رژیم آپارتاید توصیف کرد.

در یادداشت عراقچی آمده است: امروزه در ماهیت غیرانسانی رژیم آپارتاید اسرائیل تردیدی وجود ندارد و علی‌رغم اثبات آن در گزارش‌ها و تحقیقات معتبر بین‌المللی، به نظر می‌رسد که حامیان این نهاد همچنان از این واقعیت سرپیچی کنند.

وی در این یادداشت اخراج یا انتقال اجباری مردم را جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت خوانده و می‌افزاید: کنوانسیون چهارم ژنو (ماده ۴۹) اخراج جمعیت در سرزمین‌های اشغالی را ممنوع می‌کند. اساسنامه رم دادگاه کیفری بین المللی (ماده ۷ و ۸) جابجایی اجباری را به عنوان جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت طبقه بندی می‌کند.

عراقچی در این یادداشت بیان کرده است: کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل کشی (۱۹۴۸) نیز به صراحت بیان می‌کند که جابجایی اجباری، اگر به قصد نابودی یک گروه قومی یا مذهبی باشد، به منزله نسل کشی است. قطعنامه‌های سازمان ملل (مانند ۴۷/۱۹۹۳در مورد بوسنی) اخراج اجباری قومی را به عنوان پاکسازی قومی محکوم کرد.

* مقاومت عامل بازدارنده در برابر جاه طلبی‌های غرب و اسرائیل

سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه در ادامه یادداشت در نشریه الاخبار لبنان به مناسبت روز قدس نوشت: کشور‌های عربی منطقه باید بدانند که مقاومت نه تنها در لبنان و فلسطین، بلکه در سراسر جهان عرب، عامل بازدارنده و مانعی در برابر جاه طلبی‌های بی پایان غرب و رژیم صهیونیستی است. حوادث میدانی ثابت کرده است که در صورت تضعیف مقاومت، نه تنها سرزمین‌های اشغالی، بلکه سایر نقاط جهان عرب نیز در برابر تهدید تجاوز و تهاجم رژیم صهیونیستی آسیب پذیر خواهند شد

* گام‌ها برای مقابله با سیاست‌های رژیم صهیونیستی. وی با بیان اینکه در این زمینه، جامعه جهانی می‌تواند و باید گام‌های مشخصی برای مقابله با سیاست‌های رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم فلسطین بردارد، این گام‌ها را شامل این موارد خواند:

- حمایت از حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین و رهایی از اشغال و آپارتاید.

- تلاش برای پایان دادن به نسل‌کشی کنونی غزه و عملاً مخالفت با آوارگی اجباری مردم فلسطین از سرزمین خود.

- پایان دادن به همکاری مستقیم و غیرمستقیم در جنایات رژیم اسرائیل از جمله توقف فروش تسلیحات، تعامل اقتصادی و حمایت دیپلماتیک که امکان ادامه اشغال و آپارتاید را فراهم می‌کند.

- محاکمه مستمر رهبران رژیم غاصب صهیونیستی و مجازات مؤثر آنها بر اساس قوانین بین‌المللی از طریق دیوان بین المللی کیفری (ICC) و دیوان بین المللی دادگستری (ICJ).

* مبارزه برای عدالت زنده و غیرقابل توقف است

وزیر امور خارجه در این یادداشت با بیان اینگه آزادی فلسطین رویای دوری نیست، اظهار داشت: هیچ سیستم آپارتاید، هیچ اشغال نظامی و هیچ پروژه استعماری نمی‌تواند برای همیشه دوام بیاورد. صدای میلیون‌ها نفری که در سراسر جهان برای فلسطین تظاهرات می‌کنند، گواه این است که مبارزه برای عدالت زنده و غیرقابل توقف است و وجدان‌های بیدار تا رسیدن به این هدف والای انسانی و اخلاقی آرام نمی‌گیرند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس 12 روزه
سوختن ۱۵۰ اصله نخل خرما در شهرستان شادگان
تقویم روز اوقات شرعی گیلان ، ۳۱ تیر ۱۴۰۴
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
مراسم گرامیداشت سرلشکر شهید غلامحسین غیب‌پرور
نصب پنل خورشیدی بر پشت بام های خانه های روستایی
پرچم متبرک حرم مطهر درمنزل شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
کشف و جمع آوری ۹۱۶ دستگاه ماینر غیر مجاز در تبریز
اعزام هواپیمای آبپاش برای مهار حریق در بخش عراقی تالاب هورالعظیم
وزش باد تهدیدی بر جان جنگل های ابر شاهرود
پبش بینی تداوم هوای گرم و وزش باد در سمنان
کاشت کنجد در مزارع جنوب فارس
میزبانی کیش از اردوی پیش‌فصل تیم فوتبال سایپا
تغییر ساعات کاری ادارات کردستان در روزهای سه شنبه و چهارشنبه
انفجار کنترل‌ شده در تبریز حین عملیات خنثی‌سازی مهمات
اخبارنقاط مختلف چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
استقبال خانواده‌ها از کلاس‌های تابستانی فرهنگسرا‌های کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)