• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۷۱۵۱۶
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۶
بین الملل » آمریکا

ترودو تعرفه‌های ترامپ را «بسیار احمقانه» خواند

نخست‌وزیر کانادا تعرفه‌های وارداتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، علیه کشورش را «کاری بسیار احمقانه» خواند و اعلام کرد که اتاوا بلافاصله در برابر نزدیک‌ترین متحد خود مقابله به مثل خواهد کرد.

ترودو تعرفه‌های ترامپ را «بسیار احمقانه» خواند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، تعرفه‌های وارداتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، علیه کشورش را «کاری بسیار احمقانه» خواند و اعلام کرد که اتاوا بلافاصله در برابر نزدیک‌ترین متحد خود مقابله به مثل خواهد کرد.

ترودو، که در پایان هفته جاری میلادی از سمت خود کناره‌گیری می‌کند، همچنین ترامپ را متهم کرد که قصد دارد اقتصاد کانادا را نابود کند.

ساعاتی پس از آنکه ترامپ جنگ تجاری علیه مکزیک و کانادا را آغاز کرد، ترودو اعلام کرد که کانادا بلافاصله تعرفه ۲۵ درصدی برای واردات ۳۰ میلیارد دلار کانادا از آمریکا اعمال خواهد کرد.

وی افزود: در صورت لزوم، کانادا در مدت ۲۱ روز دیگر ۱۲۵ میلیارد دلار کانادای دیگر از واردات آمریکا را هدف این تعرفه قرار خواهد داد.

ترودو به خبرنگاران گفت: هیچ توجیه و نیازی برای این تعرفه‌ها وجود ندارد.

وی در ادامه تأکید کرد که کشورش این اقدامات آمریکا را در سازمان تجارت جهانی و از طریق توافق تجاری ایالات متحده-مکزیک-کانادا که قبلاً اجرایی شده است، به چالش خواهد کشید.

وی گفت: کانادایی‌ها منطقی و مؤدب هستند، اما از مبارزه عقب‌نشینی نخواهیم کرد، به‌ویژه وقتی که کشورمان و رفاه همه مردم آن در خطر باشد.

ترامپ در واکنش به این اظهارات گفت که تعرفه‌های تلافی‌جویانه کانادا با تعرفه‌های متقابل هم‌اندازه و فوری از سوی آمریکا مواجه خواهد شد.

ترامپ کانادا را متهم کرده که اقدامات کافی برای جلوگیری از ورود مواد افیونی مرگبار فنتانیل و مواد شیمیایی پیش‌ساز آن به آمریکا انجام نداده است، ادعایی که ترودو آن را «کاملاً ساختگی، کاملاً بی‌اساس و کاملاً نادرست» خواند.

روابط ترودو با ترامپ که هیچ‌گاه دوستانه نبوده، در ماه‌های اخیر بدتر شده است، زیرا رئیس‌جمهور آمریکا بار‌ها از احتمال تبدیل شدن کانادا به ایالت پنجاه و یکم آمریکا صحبت کرده و با تمسخر از ترودو به‌عنوان «فرماندار» آن یاد کرده، نه نخست‌وزیر.

ترامپ گفته است که از توافق تجاری سه‌جانبه آمریکا-مکزیک-کانادا که در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش امضا شد، ناراضی است.

ترودو احتمال شروع مذاکرات پیش از بازبینی این توافق که برای سال ۲۰۲۶ برنامه‌ریزی‌شده است را کم‌اهمیت خواند.

وی گفت: با توجه به اینکه او انتخاب کرده که اقتصاد کانادا را نابود کند، نمی‌دانم که آیا منطقی است که مذاکرات را پیش ببریم یت حیر، آن هم با وجود این وضعیت بدبینی که در آن قرار داریم.

نخست وزیر کانادا همچنین به مردم کشورش هشدار داد که روز‌های سختی در پیش است.

اقتصاددانان می‌گویند که کانادا، که ۷۵ درصد از کل صادرات خود را به ایالات متحده ارسال می‌کند، در صورتی که این تعرفه‌ها سریعاً برداشته نشوند، دچار رکود خواهد شد.

ترودو گفت که آمریکایی‌ها نیز متضرر خواهند شد، زیرا اقتصاد دو کشور به‌شدت به هم وابسته است. او به سرمقاله‌ای از وال استریت ژورنال در اواخر ژانویه اشاره کرد که هشدار داده بود ترامپ با اجرای تعرفه‌ها «احمقانه‌ترین جنگ تجاری تاریخ» را به راه خواهد انداخت.

او گفت: من عادت ندارم که با وال استریت ژورنال موافق باشم، اما دونالد، آنها اشاره کردند که با وجود اینکه تو آدم بسیار باهوشی هستی، این کار بسیار احمقانه‌ای است.

ترودو که پس از انتخاب رهبر جدید حزب حاکم لیبرال در روز یکشنبه از مقام نخست‌وزیری کنار می‌رود، گفت که دولت کانادا با گسترش مزایای بیمه بیکاری و ارائه حمایت مستقیم به کسب‌وکار‌ها کمک خواهد کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
کمبود پایگاه اورژانس در طالقان
صعود پسران کمتر از ۱۶ سال ایران به رقابت‌های جام آسیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)