پخش زنده
امروز: -
از ۶ هزار روستای استان کرمان تا کنون حدود2هزار روستا سنددار شده است.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان،مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد و بازرسی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: از میان بیش از ۶ هزار روستای استان کرمان تا کنون صرفا قریب به بیش از ۲ هزار روستا سنددار شده که در زمینه صدور اسناد قانون الحاق با همکاری بنیاد مسکن عقبماندگی وجود دارد.
نادر کارگر بیان کرد: صدور اسناد مالکیت روستایی و شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۵ هزار نفر یک اقدام برد_برد برای ادارات ثبت اسناد و بنیاد مسکن است و افزایش سطح تعاملات مورد انتظار است.
بگفته وی تهیه نقشه روستاها وظیفه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است اما به منظور کمک به بنیاد مسکن و تسریع در امور، قراردادهای نقشهبرداری با استفاده از شرکتهای مشاور منعقد شده است و تا کنون نقشه ۳۷۰ روستا تهیه و به بنیاد مسکن ارسال شده است که متاسفانه در خصوص بخش قابل توجه این روستاها هنوز اقدام قابل توجهی از سوی بنیاد مسکن استان صورت نگرفته است.
در ادامه مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان خاطرنشان کرد: از برنامه دوم توسعه تا کنون بیش از ۱۳۰ هزار فقره سند مالکیت روستایی و شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۵ هزار نفر با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی صادر شده است.
دبیر کمیته استانی هماهنگی اجرای قانون الزام معاملات اموال غیر منقول اضافه کرد: این بدین معناست که طی ۲۷ سال یک سوم روستاهای استان سنددار شده و با توجه به اینکه مطابق قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول بنیاد مسکن برای سنددار کردن همه روستاها دو سال فرصت دارد، تحقق دو سوم باقیمانده صدور اسناد روستایی استان کرمان با این ضرباهنگ ناممکن و نیازمند کار جهادی است.
سیدمهدی هاشمی در بخش دیگری از سخنانش گفت: یکی از موارد اختلاف نظر میان ادارات ثبت و بنیاد مسکن این است که ما وضعیت موجود را نقشهبرداری میکنیم اما بنیاد مسکن معتقد است باید بر اساس طرح هادی و تعریض و عقبنشینی های آینده نقشه تهیه شود.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان با انتقاد از هزینه بالای واگذاری اراضی توسط بنیاد مسکن گفت: افزایش قیمت منطقهای املاک و بهای خدمات موجب کاهش استقبال مردم از سند مالکیت میشود و در حالیکه منابع طبیعی زمین را به صورت رایگان در اختیار بنیاد مسکن قرار میدهد و بخشی از هزینه آمادهسازی را دهیاران متقبل میشوند و نیز بسیاری از تجهیزات و مصالح از جمله قیر و آسفالت به صورت یارانهای به این نهاد واگذار میشود، هزینههای بالای واگذاری اراضی عادلانه و منطقی نیست.
در این نشست قرار شد بنیاد مسکن در اسرع وقت برای ارسال ۳۴۰۰ فقره سند مالکیت دفترچهای به ادارات ثبت برای تبدیل به سند تکبرگ اقدام و نیز به فوریت تنظیم صورتجلسه تفکیکی برای ۳۱۰ روستای باقیمانده که نقشه آنها توسط اداره ثبت اسناد تهیه شده، اقدام کند.