پخش زنده
امروز: -
چاه های کشاورزی که به تولید برق خورشیدی می پردازند، به میزان ۸۰ درصد از مصرف برق خود معاف از برنامه خاموشی و مدیریت بار خواهند بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر شرکت توزیع برق خلیل آباد در مراسم افتتاحیه ۲۵ نیروگاه خورشیدی در شهرستان خلیل آباد با اشاره به اهمیت تولید انرژی تجدیدپذیر به عنوان یک منبع پاک و جایگزین مناسب برای نیروگاه های سوخت فسیلی، گفت: در شرایط کنونی که کشور با کمبود تولید و ناترازی در بخش انرژی مواجه است، این نیروگاه ها می توانند نقش حیاتی در تأمین برق ایفا کنند.
الیاس ابراهیمی خیبری با بیان اینکه این نیروگاه های خورشیدی که در چاه های کشاورزی احداث شده اند، بخشی از طرح «نهضت تولید محصول سبز با برق سبز» هستند، خاطرنشان کرد: این طرح به گونه ای طراحی شده است که تولید محصولات کشاورزی بدون اتلاف سوخت و آسیب به منابع طبیعی و محیط زیست انجام شود.
مدیر شرکت توزیع برق شهرستان خلیل آباد با تأکید بر اینکه در این طرح، چاه های کشاورزی که به تولید برق خورشیدی می پردازند، به میزان ۸۰ درصد مصرف برق خود معاف از برنامه خاموشی و مدیریت بار خواهند بود، تصریح کرد: همچنین، شرکت توانیر به مدت ۸ ماه از تولیدات این کشاورزان خریداری خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه در این شهرستان ۲۶۸ چاه کشاورزی وجود دارد و هدف این است که تا قبل از پیک تابستان، ۱۰۰ نیروگاه به شبکه برق متصل شوند، گفت: به مناسبت ایام الله دهه فجر، ۲۵ نیروگاه با ظرفیت بیش از ۲ مگاوات احداث شده و هزینه ای بیش از ۵۰ میلیارد تومان در این حوزه صرف شده است.
ابراهیمی همچنین به تلاش های کشاورزان و همکاری های آنها در این طرح ها اشاره کرد و گفت: شهرستان خلیل آباد در استان رتبه اول را در این زمینه کسب کرده است و هم اکنون ۲۲ نیروگاه به ظرفیت یک هزار و ۶۰۰ کیلووات در حال احداث هستند و انتظار می رود تا پایان سال به شبکه برق متصل شوند.
وی با بیان اینکه همچنین، یک نیروگاه ۳ مگاواتی در منطقه کندر در حال احداث است که مرحله اول آن به میزان یک هزار و ۵۰۰ کیلووات بهزودی وارد مدار خواهد شد، عنوان کرد: با به مدار آمدن این نیروگاه، ۲۴ چاه کشاورزی از برنامه خارج خواهند شد.
مدیر شرکت توزیع برق شهرستان خلیل آباد با اشاره به فعالیت های دیگر در زمینه نیروگاه های خورشیدی، تشریح کرد: ۵۰ چاه کشاورزی دیگر در مرحله بازدید و عقد قرارداد هستند و با تکمیل وجه، نیروگاه های خود را احداث خواهند کرد.
وی ابراز کرد: ۱۵ نیروگاه نیز به بنیاد برکت و بنیاد علوی معرفی شده اند تا وام های لازم برای احداث آنها تأمین شود، همچنین، مراحل اداری برای سه نیروگاه مگاواتی دیگر در شهرستان در حال انجام است.
ابراهیمی به نیروگاه های حمایتی نیز اشاره کرد و افزود: از نیروگاه های ۵ کیلوواتی مشارکتی نهادهای کمیته امداد، بهزیستی و بسیج سازندگی در مجموع ۹۷ نیروگاه به ظرفیت ۲۳۵ کیلووات به شبکه متصل شده اند و برای ۱۱۹ نیروگاه ۵ کیلو واتی حمایتی در بخش خانگی قرارداد بسته شده است و بهزودی وارد مدار خواهند شد.