پخش زنده
امروز: -
اکسل روداکوبانا شهروند انگلیسی قاتل سه دختربچه در شهر ساوت پورت در انگلیس به حبس ابد با دستکم ۵۲ سال زندان محکوم شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، رسانهها در انگلیس اعلام کردند قاضی دادگاه، اکسل روداکوبانا گفت با اینکه این قاتل، دچار اوتیسم است، هیچ مشکل دیگری ندارد و به همین علت، بعید است تا پایان عمر، از زندان رها شود.
قاتل سه کودک در کلاسهای تابستانی هنگام ارتکاب قتل زیر سن قانونی بود. در پی این قتلها در شهر "ساوت پورت" انگلیس در تابستان پارسال، راستگرایان افراطی و نژادپرستان انگلیسی با سوء استفاده از این شرایط همچون دیگر اقدامات مجرمانه در انگلیس آن را به مسلمانان نسبت دادند و با سوار شدن بر موج احساسات عمومی درباره قتل سه دختر بچه، در شبکههای اجتماعی قاتل را یک پناهنده مسلمان معرفی و برای وی یک نام جعلی مسلمانی نیز خلق کردند. سپس با راه اندازی تظاهرات خشونت آمیز، به مساجد، منازل و خودروهای مسلمانان حمله و شماری از فروشگاههای آنان را غارت کردند.
نژاد پرستان انگلیسی همچنین به محلهای نگهداری موقت مهاجران و مراکز حمایت از آنان حمله ور شدند.
بعدها معلوم شد یک زن مدیر یک شرکت پوشاک در انگلیس، با نام "بانی اسپوفورث"، نخستین فردی بود که در شبکههای اجتماعی از جمله ایکس (توئیتر سابق)، با ساخت داستانی دروغین، اکسل روداکوبانا (Axel Rudakubana)، انگلیسی مسیحی و قاتل سه دختربچه را علی الشکاتی ('Ali Al-Shakati) نامیده و او را یک پناهنده مسلمان معرفی کرده که با قایق، به صورت غیرقانونی خود را به انگلیس رساند.
در پی واکنش گسترده مسلمانان و اعتراض شدید آنان به این دروغ بافی و نیز حمله شماری از نژاد پرستان به افراد و خودروهای پلیس، این زن ۵۵ ساله انگلیسی، به اتهام دامن زدن به نژادپرستی بازداشت شد. "الیسون راس" Alison Ross)، افسر پلیس منطقه "چستر" (Chester) گفت همه افراد، در فضای مجازی یا واقعی، مسوول کارهای خودند و باید پاسخگو باشند. وی افزود عامل بخش عمدهای از آشوبها در سراسر انگلیس در تابستان گذشته، انتشار اخبار دروغ و مطالب نادرست در شبکههای اجتماعی بوده است. گروههای نژاد پرست در انگلیس به سرعت پیامک جعلی این زن انگلیسی را در شبکههای اجتماعی منتشر کردند که ظرف چند ساعت ۲۷ میلیون بار دیده شد و زنان، مردان و کودکان و نوجوانان نژادپرست انگلیسی را به خیابانها کشاند.
در پی آشوبهای تابستان پارسال در شهرهای انگلیس، بینندگان صفحات افراد و گروههای ضد اسلام در شبکههای اجتماعی، به شدت افزایش یافت. روزنامه ایندیپندنت نوشت براساس بررسی " مرکز پاسخگویی به نفرت دیجیتال" (Center for Countering Digital hate)، از زمان قتل سه دختر بچه انگلیسی در شهر "ساوت پورت" (Southport)، نظر فعالان ضد اسلام و مسلمانان در شبکههای اجتماعی همچون "ایکس" (توئیتر سابق)، فیس بوک، یوتیوب، "کورا" (Quora)، واتس اپ، تلگرام، "ردیت" (Reddit) و تیک تاک، ۴۳۴ میلیون بار دیده شده است. به نوشته این روزنامه، نام "تامی رابینسون" (Tommy Robinson)، نژاد پرست مشهور و فعال ضد اسلام انگلیسی در یک ماه پس از این قتل ها، حدود ۱۷۵ میلیون بار در اینترنت جستوجو شده است. ایندیپندنت نوشت براساس تحلیل اطلاعات "هوتسوت" (Hootsuite)، موتور جستجوی شبکههای اجتماعی، سخنان و ویدئوهای "تامی رابینسون" در شبکه اجتماعی تلگرام، که وی بیشتر در آن فعال است، در این آمار منظور نشده است و بنابراین، فعالیتهای این فرد ضد اسلام، قطعا از این میزان بیشتر است.
روزنامه ایندیپندنت افزود: "تامی رابینسون" که نام واقعی اش "استیون کریستوفر یاکسلی- لنون" (Stephen Yaxley-Lennon) است متهم است با انتشار دهها نظر و ویدئو درباره اغتشاشهای اخیر انگلیس، به گسترش آشوبها دامن زده است. این روزنامه نوشت تامی رابینسون در شبکههای اجتماعی مدعی شده بود "مسلمانان مسلح" در محله کرایدون در لندن، رژه میروند و در پی اعضای "لیگ دفاعی انگلیس"اند و به نیروهای امدادی انگلیس حمله میکنند.
نهادهای مدنی و کمیسیون حقوق بشر اسلامی بارها درباره افزایش اسلام هراسی و نقش سیاست مداران و رسانههای این کشور در گسترش آن هشدار دادند، اما میگویند توجهی به این هشدارها نمیشود.