• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۲۴۴۲۹
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۸
اجتماعی » حقوقی و قضایی

دستور رئیس قوه قضائیه برای فراهم کردن زمینه آزادی بدهکاران مالی

رئیس قوه قضائیه به مسئولان قضایی دستور داد برای فراهم کردن شرایط آزادی بدهکاران مالی در ماه‌های پایانی سال اهتمام داشته باشند.

دستور رئیس قوه قضائیه برای فراهم کردن زمینه آزادی بدهکاران مالی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت‌الاسلام‌ محسنی اژه‌ای امروز دوشنبه (۱۷ دی) در نشست شورای‌عالی قوه قضائیه، خطاب به دادستان‌ها، قضات اجرای احکام و قضات ناظر زندان گفت: در سه ماه پایانی سال به موضوع زندانیانی که از مدت زمان محکومیت آنها گذشته است، اما بعلت ناتوانی در پرداخت بدهی همچنان در زندان به سر می‌برند، توجه ویژه داشته باشید.

حجت‌الاسلام‌ محسنی اژه ای تاکید کرد: وضعیت این زندانیان را مرتب دنبال کنید تا شرایط قانونی برای آزادیشان فراهم شود.

وی با تبریک ماه پرفضیلت رجب گفت: ماه‌های رجب، شعبان و رمضان، سه ماه بسیار پرفضیلت و پربرکت هستند؛ در این سه ماه زمینه‌های مساعدی برای خودسازی و دیگرسازی وجود دارد بنابراین باید نهایت استفاده را از آنها ببریم.

رئیس قوه قضائیه افزود: مقام ها و مسئولان قضایی در این سه ماه پرفضیلتِ بیشتر از سایر روزهای  در خدمات‌رسانی مطلوب به مردم و تکریم ارباب‌رجوع و تسریع و دقت در رسیدگی به امور قضایی مردم، کوشا باشند.

حجت‌الاسلام‌ محسنی اژه ای تاکید کرد: هماهنگی‌ها و همکاری‌های بیشتر و گسترده‌تری با بخش‌ها و نهاد‌های فرهنگی و دینی از جمله شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه، مرکز رسیدگی به امور مساجد، رسانه ملی و ... برای تبیین موضوع های قضایی و حقوقی، آگاهی‌بخشی به مردم، پیشگیری از وقوع جرم و توسعه فرهنگ صلح و سازش، انجام گیرد.

رئیس دستگاه قضا گفت: در این سه ماه پرفضیلتِ رجب، شعبان و رمضان، باید اقدام ها و تلاش‌های ما برای اصلاح مجرمان و برگشت دوباره زندانیان به اجتماع بیشتر شود.

وی افزود: سازمان زندان‌ها و سایر بخش‌های ذیربط برای تعامل هرچه بیشتر با روحانیون برای حضور پررنگ‌تر آنها در زندان‌ها و کمک به فرآیند اصلاح و بازاجتماعی کردن مجرمان تدبیرهای لازم را اتخاد کنند.

حجت الاسلام محسنی اژه ای گفت: در این سه ماه، تسهیلات بیشتری برای خانواده زندانیان از جنبه های گوناگون فراهم شود؛ از جمله، تسهیل ملاقات‌های حضوری آنها و سایر کمک‌ها و مساعدت‌هایی که به آنها می‌شود.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: در این سه ماه پرفضیلت رجب، شعبان و رمضان، لازم است بر حجم کار شورا‌های حل اختلاف، دادگستری‌ها، سازمان زندان‌ها، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و سایر بخش‌های ذیربط در قوه قضائیه برای کمک به توسعه فرهنگ صلح و سازش، کسب رضایت اولیای‌دم و صاحبان حق برای گذشت و بخششِ افراد محکوم، افزوده شود.

حجت‌الاسلام‌ محسنی اژه ای افزود: با توجه به اینکه حدود ۷۰ روز تا پایان سال باقی است و همچنین با توجه به تعطیلی‌هایی که وجود داشته، لازم است بخش‌های مختلف قضایی، در هرچه سریع‌تر و دقیق‌تر انجام دادن امور مراجعه‌کنندگان به مراجع قضایی اهتمام داشته باشند و به هیچ عنوان، کار امروز را به فردا و کار امسال را به سال آینده موکول نکنند؛ انجام سریع و دقیق کارِ مراجعه کنندگان به به مراجع و مراکز قضایی، یک ضرورت بسیار مهم است.

وی گفت: با توجه به اعیاد و مناسبت‌های پیش‌رو و عفو‌ها و تخفیف هایی که شامل حال زندانیان و محکومان واجدشرایط می‌شود، یادآوری چند نکته به آنها و خانواده‌های‌شان ضروری است؛ نخست آنکه، این زندانیان و محکومین اگر دارای شاکی خصوصی هستند و یا باید جبران خسارتی را در حق فرد یا دستگاهی انجام دهند، به سرعت برای انجام این کار اقدام کنند تا بتوانند در صورت دارا بودن سایر شرایط، از عفو‌ها و تخفیف های پیش‌رو بهره‌مند شوند.

رئیس دستگاه قضا افزود: دوم آنکه، زندانیانی که مرخصی می روند یا آزاد می‌شوند، همه تلاش خود را به خرج دهند که دیگر مرتکب جرم و خطا نشوند، زیرا در آنصورت، بهره‌مندی مجدد از تخفیف های قانونی، سخت خواهد بود.

حجت‌الاسلام‌ محسنی اژه ای گفت:  سوم آنکه، زندانیانِ به مرخصی اعزام‌شده، در مدت مرخصی با خانواده خود و سایر افراد جامعه رفتار مناسب و پسندیده‌ای داشته باشند تا اصلاح و بازاجتماعی شدن آنها نمود و ظهور داشته باشد و شرایط برای بهره‌مندی بیشتر آنها از تخفیف های قانونی فراهم شود.

رئیس قوه قضائیه افزود: ذکر این نکته نیز ضروری است که زندانیانی که به مرخصی اعزام می‌شوند، باید در مهلت مقرر، خود را به زندان معرفی کنند و بازگردند؛ چرا که غیبت خوردن آنها و یا احضار و جلب آنها سبب می‌شود که نتوانند از ارفاقات قانونیِ بیشتر، بهره‌مند شوند؛ نکته دیگر آن است که چنانچه زندانیان در کشف بیشتر جرم ارتکابی به بخش‌های مسئول یاری رسانند، زمینه برای بهره‌مندی آنها از ارفاقات قانونی، موسّع خواهد بود. این نکته نیز مبرهن است که مشارکت زندانیان در برنامه‌های آموزشی و تربیتی تدارک دیده شده در زندان از جمله آشنایی و اُنس آنها با قرآن کریم، بیانگر حرکت آنها در مسیر خودسازی و اصلاح و نتیجتاً امکان بیشتر برای بهره‌مندی‌شان از ارفاقات قانونی است. 

رئیس دستگاه قضا گفت: برخی از محکومین مالی که در زندان به سر می‌برند، فاقد سابقه می‌باشند و اصطلاحاً کلاهبردار حرفه‌ای نیستند، بلکه بواسطه عجز و عدم استطاعت، نتوانسته‌اند بدهی و دِین خود را پرداخت کنند؛ در اینجا از طلبکاران آنها درخواست داریم که همکاری‌ها و مساعدت‌های لازم را داشته باشند و تا آنجا که ممکن است و در توانایی‌شان می‌باشد، گذشت و بخشش داشته باشند تا شرایط برای ما نیز جهت بهره‌مند کردن این زندانیان از ارفاقات قانونی فراهم باشد.

حجت‌الاسلام‌ محسنی اژه ای تصریح کرد: مسئولان ذیربط از جمله دادستان‌ها، قضات اجرای احکام و قضات ناظر زندان، به موضوع زندانیانی که از مدت زمان محکومیت آنها گذشته، اما بواسطه عجز از رد مال و یا جزای نقدی، همچنان در زندان به سر می‌برند، عنایت ویژه داشته باشند و وضعیت این زندانیان را مرتب دنبال کنند تا شرایط قانونی برای آزادی‌شان فراهم شود.

وی افزود: اخیراً پرونده فردی را بررسی کردم که بواسطه کلاهبرداری، ۷ سال محکومیت دریافت کرده بود و اکنون ۱۰ سال بود که بواسطه عجز از پرداخت جزای نقدی در زندان به سر می‌برد.

رئیس دستگاه قضا گفت: من در این موردِ بخصوص دستورهای  لازم را برای قرار گرفتن نام او در فهرست عفو صادر کردم؛ مسئولان قضایی مربوط نیز چنانچه با این قبیل موارد برخورد کردند، زمینه لازم را برای ایجاد شرایط قانونی آزادی این قبیل زندانیان فراهم کنند.
رئیس قوه قضائیه افزود: تمایل و خواست ما این است که حتی یک نفر که شرایط عفو و آزادی  دارد در زندان نماند و هر چه زودتر مقدمه آزادی زندانیان واجدشرایط فراهم شود.

حجت‌الاسلام‌ محسنی اژه‌ای همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره قیام ۱۹ دی سال ۵۶ مردم قم که مبدأ تحولاتی در تاریخ انقلاب اسلامی بود، گفت: مردم متدیّن و غیرتمند قم در ۱۹ دی سال ۵۶ با بصیرت و استقامتی که داشتند در برابر توهین به ساحت مقدس حضرت امام (ره) و علما از طرف ایادی طاغوت، به پا خاستند و تظاهرات باشکوهی را در حمایت از حضرت امام (ره) و روحانیت برگزار کردندکه این امر مبدأ تحولاتی در تاریخ انقلاب اسلامی بود. امروز هم مردم ما همان تدیّن، استقامت و غیرتمندی را به ارزش‌های خود دارند و با اتحاد و انسجام و تبعیت از ولی‌ّامر بر مشکلات و توطئه‌های دشمن کینه‌توزِ ضربه‌خورده، پیروز خواهند شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاراته قهرمانی جهان؛ دومین برد پیاپی اباذری در قاهره
حضور پزشکان متخصص در شهر دوزه شهرستان جهرم
حیدری با یک برد و ۲ شکست از مسابقات کاراته جهان کنار رفت
کشف گنج ۸۰۰ میلیارد تومانی در مشهد صحت ندارد
برگزاری یادواره شهدا در روستای آهنگری ممسنی
حماس خواستار اعمال مجازات‌های بازدارنده علیه رژیم صهیونیستی شد
آینده ایران را فناوری‌های ساخته‌شده در داخل می‌سازند
اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل در روز شنبه
استقبال امامان جمعه شهر های مختلف استان از طرح ایران جان ،گلستان ایران
رونمایی از کتاب «او اولین بود» در آران و بیدگل
لیگ برتر فوتبال؛ پیروزی پیکان مقابل ملوان بندر انزلی
پیام تبریک نماینده ولی فقیه در گیلان و استاندار به مناسبت روز نیروی دریایی
آغاز به کار نخستین همایش کشوری رویکردهای نوین آموزش علوم پزشکی در بابل
برپایی آیین وحدت‌بخش نماز جمعه در کردستان
نفس‌های شهر در دود فرسودگی
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا
برگزاری میز خدمت قوه قضائیه در محل برگزاری نماز جمعه تهران
فردا ادارات و‌ دانشگاه های البرز دایر و‌ مقطع ابتدایی غیر حضوری است
سخنان اخیر مقام معظم رهبری از موضع اقتدار بود و عزت در آن موج می‌زد.
هشدار نارنجی آلودگی هوا برای برخی از شهر‌های آذربایجان‌غربی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت بنفش، قرمز و نارنجی آلودگی
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
کیفیت هوا در تاکستان و آبیک "ناسالم" ؛ قزوین "قابل‌قبول"  
گرانفروشی نان با شگرد تغییر تنور
فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
اولین حضور حسن یزدانی پس از المپیک در لیگ برتر کشتی
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۲ نظر)
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران  (۲ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۲ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
افزایش قیمت بنزین برای نظم‌بخشی مصرف و مبارزه با قاچاق  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)
وزیر خارجه مصر: اسرائیل باید از جنوب لبنان خارج شود  (۱ نظر)