پخش زنده
امروز: -
با کاهش ۱۲ درصدی بارشها نسبت به پارسال، ۱۷ حلقه چاه حفر و ۳۸۸ لیتر بر ثانیه به منابع آبی ساوه افزود شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ استاندار مرکزی گفت: چند سال اخیر با پدیده خشکسالی مواجه هستیم و وضعیت منابع آبی در شرایط مناسبی نیست.
زندوکیلی با بیان اینکه شهرهای اراک و ساوه با کمبود ذخایر منابع آبی برای تامین مصارف شرب مواجه هستند، افزود:دستگاههای اجرایی استان از دو ماه پیش اهتمام جدی برای تامین نیاز آب شرب دارند تا بتوانند با اتخاذ ساز و کاری مناسب و تمهیدات اضطراری وضعیت پایداری را برای تامین نیاز آب شرب این شهر فراهم کنند.
او به طرح انتقال سهم آب ساوه از سد کوچری اشاره کرد و گفت: عملیات اجرایی این طرح از سالهای گذشته آغاز شده است و پدیده خشکسالی نیز اهمیت تسریع در بهرهبرداری از این طرح را دوچندان کرده است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: از حدود ۳۵ کیلومتر از طرح انتقال سهم آب ساوه از سد کوچری به اجرا درآمده است و امیدواریم با تسریع در اجرای ۳۰ کیلومتر دیگر یکی از مطالبات جدی مردم ساوه در تامین نیاز آبی محقق شود گرچه به دلیل بار مالی سنگین این پروژه روند اجرای طرح متوقف و یا به کندی انجام شده است.
حجت الاسلام سبزی در خصوص اجرای طرح اضطراری تامین آب ساوه نیز گفت: در اجرای این طرح پیشنهاد شد تا به صورت اضطرار نیاز آبی شهر ساوه از طریق انتقال آب از چاههای جدید حفر شده، تامین شود که برای این منظور پنج هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ستاد ملی بحران و اعتبارات پیوست قانون ۱۴۰۳ تخصیص یافته است.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای مرکزی نیز گفت: میزان بارشها در استان مرکزی نسبت به مدت مشابه سال قبل آبی ۱۲ درصد و نسبت به دراز مدت ۷۰ درصد کاهش دارد.
اسدی افزود: از سال ۱۳۹۸ که سدهای استان سرریز کردند میزان بارشها کاهش یافته و امسال پنجمین سالی پیاپی است که با پدیده خشکسالی مواجه هستیم. در حال حاضر از ۲۷۷ میلیون متر مکعب حجم سدالغدیر ساوه تا ۴۰ روز پیش به ۱۸.۵ میلیون متر مکعب رسیده بود که ۱۶ میلیون مترمکعب آن حجم مرده است. اگر شرایط بارندگیها به همین منوال پیش رود پیش بینی میشود حجم مفید آب سدالغدیر تا پایان سال به حدود ۶ میلیون متر مکعب برسد که عدد خوبی نیست و نگران کننده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی نیز گفت: با اعلام بحرانی شدن شرایط آبی ساوه، برداشت از سد الغدیر محدود شد و برای جایگزینی آن حفر ۱۹ حلقه چاه جدید در دستور کار قرار گرفت که ۱۷ حلقه حفر شد و دو چاه دیگر آبدهی لازم نداشت، هشت حلقه از چاهها وارد مدار بهره برداری شده و ۹ حلقه دیگر نیاز به اعتبار دارد تا به مدار افزوده شود.
عباسی افزود: برای خط انتقال آب از چاههای حفر شده نیاز به تخصیص اعتبارات لازم است که حدود ۲۱۰ میلیارد تومان پیش بینی شده تا بتوان شرایط تامین آب شرب ساوه را پایدار کرد.
او گفت: با حفر چاههای جدید ۳۸۸ لیتر بر ثانیه به منابع آبی ساوه افزوده شده، اما متأسفانه با افت منابع آبی زیرزمینی بخشی از این منابع به میزان ۱۹۴ لیتر بر ثانیه افت داشته است، اما تلاش خواهیم کرد آب پایداری برای شهر ساوه برقرار کرد.
سد کوچری در مجموع ۲۷ میلیون مترمکعب تخصیص سالانه دارد که ۱۴ میلیون مترمکعب در سال آن مربوط به ساوه بوده و به آب شهری، روستایی و صنایع تخصیص خواهد یافت. به عبارتی سهم آب تخصیص یافته برای شهرستان ساوه ۴۴۴ لیتر بر ثانیه است که ۳۳۵ لیتر بر ثانیه آن سهم شهر ساوه، ۶۵ لیتر بر ثانیه سهم روستاهاست و ۴۴ لیتر بر ثانیه آن نیز به حوزه صنعت اختصاص خواهد یافت.