• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۷۰۳۰۶
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۲
سیاسی » عمومی

خرازی: پاسخ به رژیم صهیونیستی قطعی است

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی از احتمال افزایش برد موشک‌های ایران خبر داد و تصریح کرد، به طور قطع ایران در زمان مناسب به تجاوز رژیم صهیونیستی پاسخ خواهد داد.

خرازی: ایران قطعاً پاسخ اسرائیل را می‌دهد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، کمال خرازی رئیس شورای راهبری روابط خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه‌ای با شبکه المیادین به بیان راهبردهای سیاست خارجه ایران پرداخت.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: در مورد مسئله برد موشک‌ها تا به حال حساسیت غربی‌ها، به خصوص اروپایی‌ها را لحاظ می‌کردیم، ولی وقتی آن‌ها حساسیت‌های ما را به خصوص در موضوع تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران لحاظ نمی‌کنند، دلیلی ندارد که ما هم حساسیت‌های آنان را در نظر بگیریم. لذا احتمال اینکه برد موشک‌های ایران افزایش یابد، وجود دارد.

خرازی با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه و لبنان محاسبات اشتباهی داشته است گفت: آن‌ها فکر می‌کردند با حمله به غزه و لبنان می‌توانند حماس و حزب الله را نابود کنند. فکر می‌کردند که با شهادت رهبران حماس و حزب الله این جنبش‌های مردمی فروکش می‌کنند. اینها محاسبات اشتباه آنان بود. در خود اسرائیل هم خیلی‌ها به این محاسبات اشتباه اقرار می‌کنند. زیرا تفکر مقاومت و آزادی خواهی را نمی‌توان با عملیات نظامی از بین برد.

رئیس شورا همچنین با تبریک انتخاب شیخ نعیم قاسم به عنوان دبیرکل حزب الله لبنان و آرزوی توفیق ایشان گفت: مسلماً حزب الله تحت رهبری ایشان همچنان باقوت کار خود را ادامه خواهد داد. یکی از سیاست‌های مرحوم نصرالله این بود که کسانی را برای جانشینی خودش و رده‌های مختلف حزب تربیت کرده بود، به طوری که بلافاصله بتوانند جایگزین مدیران و رهبران قبلی حزب الله شوند. با این سیاست است که امروز حزب الله با قوت به کار خود ادامه می‌دهد و خواسته اسرائیلی‌ها که با شهادت ایشان حزب الله فروبپاشد، محقق نشده است.

آنچه در پی می‌آید، متن کامل این گفتگوست:

بینندگان محترم با مصاحبه با آقای دکتر خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران در خدمت شما هستیم.

 آقای دکتر خدمت شما خوش آمد عرض می‌کنم. با تجاوز اسرائیل به ایران شروع می‌کنم. برخی درباره آن اغراق می‌کنند و برخی آن را کم اهمیت جلوه می‌دهند. این تجاوز را در مقایسه با عملیات “وعده صادق ۲” که رژیم اسرائیل را به لرزه درآورد، چگونه ارزیابی می‌کنید؟

آنچه اسرائیلی‌ها در برابر حملات موشکی ما که با ۲۰۰ موشک با موفقیت صورت گرفت، انجام دادند، تناسب نداشت، زیرا پدافند ایران موفق شد جلوی اکثر آن‌ها را بگیرد. این باعث شد در اسرائیل اعتراض زیادی انجام گیرد، چون انتظارات خیلی بالاتری از اقدام اسرائیل داشتند. بنابراین کاملاً محسوس است که آنچه آنها در عمل انجام دادند، با عملیات ما تناسب نداشت.

رهبر انقلاب، آیت الله خامنه‌ای در مورد این تجاوز گفتند که اسرائیل مرتکب حماقت شده است. ایشان همچنین گفتند که مسئولان ایران درباره چگونگی پاسخ به اسرائیل تصمیم خواهند گرفت. آیا جمهوری اسلامی ایران امروز برای عملیات وعده صادق ۳ آماده می‌شود؟

قطعاً ایران در زمان مناسب و به شکل مناسب پاسخ خواهد داد. آنچه در خصوص محاسبات اشتباه اسرائیلی‌ها مطرح است، این است که از ابتدا اینها محاسبات نادرستی داشتند. آنها فکر می‌کردند با حمله به غزه و لبنان می‌توانند حماس و حزب الله را نابود کنند. فکر می‌کردند که با شهادت رهبران حماس و حزب الله این جنبش‌های مردمی فروکش می‌کنند. اینها محاسبات اشتباه آنان بود. در خود اسرائیل هم خیلی‌ها به این محاسبات اشتباه اقرار می‌کنند. زیرا تفکر مقاومت و آزادی خواهی را نمی‌توان با عملیات نظامی از بین برد. این تجربه بشری است. بنابراین حماس و حزب الله همچنان دارند با قوت به حرکات خود ادامه می‌دهند، می‌بینید با وجود آنکه نصرالله، رهبر حزب الله شهید شد، ولی حزب الله پابرجاست و همین روزها هم جناب آقای شیخ نعیم قاسم، به جانشینی ایشان انتخاب شدند که ۳۰ سال است در حزب الله مسئولیت دارد و به تمام جزئیات حزب الله واقف است. مسلماً تحت رهبری ایشان حزب الله همچنان باقوت، کار خود را ادامه خواهد داد.

آقای دکتر، آیا می توانیم بگوییم که بعد از دو عملیات‌ وعده صادق ۱ و ۲ و همینطور تجاوز اسرائیل به ایران، کشور شما از مرحله بازدارندگی گذشته و عملاً وارد جنگ با اسرائیل شده است؟ اگر بعد از پاسخ ایران به تجاوز اسرائیل این جنگ گسترش پیدا کند، ایران برای این موضوع آمادگی دارد؟

ما آماده جنگ هستیم. البته علاقه نداریم که جنگ به کل منطقه گسترش پیدا کند. ما با حملاتی که به اسرائیل کردیم، توان بازدارندگی خود را به اثبات رسانده‌ایم. بنابراین اگر اسرائیل بخواهد به تجاوز خود ادامه دهد، طبیعتاً ما هم پاسخ خواهیم داد.

آقای دکتر، شما بارها با شهید سید حسن نصرالله دیدار داشته‌اید. در مورد این انسان و فرمانده بزرگ که در دفاع از مظلومان، به ویژه آرمان فلسطین، پایمردی و ایمان و صداقت داشت و امروز به سیدالشهدای راه قدس تبدیل شده است، چه چیزی می توانید بگویید؟

شهید نصرالله یک رهبر قدرتمند، حکیم، شجاع و مردمی بود. همین صفات شخصیتی ایشان بود که ایشان را به یک سیاستمدار بزرگ در جهان اسلام تبدیل کرده بود. طبیعتاً از دست دادن چنین رهبر بزرگی ضایعه‌ای برای همه، به ویژه لبنانی‌هاست که امنیتشان در دست حزب الله است. جنبش‌های آزادی بخش در موارد زیادی رهبران بزرگ خود را از دست داده‌اند، ولی کسانی جانشین آن‌ها شده‌اند. یکی از سیاست‌های مرحوم نصرالله این بود که کسانی را برای جانشینی خودش و رده‌های مختلف حزب تربیت کرده بود، به طوری که بلافاصله بتوانند جایگزین مدیران و رهبران قبلی حزب الله شوند. با این سیاست است که امروز حزب الله با قوت به کار خود ادامه می‌دهد و خواسته اسرائیلی‌ها که با شهادت ایشان حزب الله فروبپاشد، محقق نشده است و حزب الله همچنان در جبهه‌های جنگ و در میدان سیاسی، قویاً فعال است.

در بحبوحه چالش‌های نظامی، سیاسی و امنیتی، حزب الله شیخ نعیم قاسم را به عنوان دبیرکل خود انتخاب کرد. برای متحدان حزب الله، این انتخاب چه معنایی دارد؟ پیامدهای آن به‌ویژه برای ایران چیست؟ و اینکه انتخاب او چگونه به تلاش های دیپلماتیک در این مقطع کمک خواهد کرد؟

آقای نعیم قاسم از قبل در صحنه سیاسی فعال بوده و توانایی‌های بالای خود را نشان داده است. باید تبریک گفت به ملت لبنان و شورای عالی حزب الله که ایشان را به عنوان جانشین شهید نصرالله انتخاب کردند. مقامات ایران این انتخاب را تبریک گفته‌اند و بنده هم به سهم خودم این انتخاب را تبریک می‌گویم. مسلماً حزب الله تحت رهبری ایشان با قوت به وظایف خود ادامه خواهد داد.

آقای دکتر، افق مذاکرات منطقه‌ای و بین‌المللی برای رسیدن به آتش‌بس در غزه و لبنان را چگونه می بینید؟ دیپلماسی ایران چگونه با اعمال فشار علیه رژیم صهیونیستی برای واداشتنش به پذیرش آتش‌بس، به ویژه در لبنان، نقش آفرینی می‌کند؟

ایران دخالتی در مذاکرات آتش بس ندارد. این مسئولیت خود لبنانی‌ها و فلسطینی‌هاست که مذاکره کنند. البته هر تصمیمی که آنها بگیرند ما از آن حمایت می‌کنیم.

اما در خصوص روابط با غرب و مذاکره غیرمستقیم با ایالات متحده آمریکا که امروز برای انتخابات ریاست جمهوری آماده می‌شود. آیا ایران همچنان به مسیر مذاکره برای دستیابی به توافقی در موضوع هسته ای پایبند است؟

ما پایبند به مذاکره و توافقات قبلی خود هستیم، مشروط بر اینکه طرف‌های مقابل هم به آن پایبند باشند. متأسفانه آن‌ها پایبند نیستند و به جای مذاکره، به تحمیل تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران ادامه می‌دهند.

از نظر استراتژیک، تهران چه چشم اندازهای عملی را در روابط خود با روسیه و چین برای ایجاد نظم بین المللی جدید در نظر دارد و روی آن کار می‌کند؟

روسیه و چین دنبال یک نظم نوین جهانی هستند که دنیا از سلطه غرب خارج شود، ما هم با آن‌ها وجه اشتراک داریم. معتقدیم که قدرت‌های نوظهور از جمله ایران باید در نظم نوین جهانی نقش برجسته ای را داشته باشند تا دنیا دموکراتیک‌تر اداره شود، نه آنکه از نظر مالی و سیاسی تحت سلطه غرب باشد. گام‌هایی که تا به حال در قالب سازمان شانگهای، بریکس و بانک نوین توسعه برداشته شده است، در این راستاست. ایران هم عضو آن سازمان‌هاست و تلاش می‌کند در جهت ایجاد یک نظم نوین جهانی دنیا حرکت کند.

چرا امضای توافقنامه همکاری راهبردی با روسیه به تعویق افتاد و چه زمانی امضا می شود؟

این توافقنامه آماده است و همه ابعاد روابط ایران و روسیه را پوشش می‌دهد. قرار بود که در حاشیه اجلاس اخیر بریکس در قازان امضا شود، ولی ترجیح داده شد که در یک سفر دوجانبه این کار انجام گیرد تا اهمیت خود را نشان دهد. ان‌شاالله این کار به زودی انجام می‌گیرد.

آقای دکتر، شما اولین کسی بودید که گفتید اگر جمهوری اسلامی ایران تهدید شود یا مورد حمله قرار گیرد، ممکن است دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهد. منظور شما از تغییر دکترین هسته ای چیست؟

آن موضع همچنان پابرجاست که اگر جمهوری اسلامی ایران تهدید موجودیتی شود، ما به ناچار سیاست دکترین نظامی خود را تغییر خواهیم داد. ما الان توانایی لازم را برای تولید سلاح داریم و تنها مانع آن فتوای رهبری است که تولید سلاح هسته‌ای را ممنوع کرده‌اند. از جهت پرتابه‌ها و موشک‌ها هم همه به قدرت موشکی ما اذعان دارند. در عملیات وعده صادق هم این توانایی را کاملاً اثبات کردیم. در مورد مسئله برد موشک‌ها تا به حال حساسیت غربی‌ها، به خصوص اروپایی‌ها را لحاظ می‌کردیم، ولی وقتی آن‌ها حساسیت‌های ما را به خصوص در موضوع تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران لحاظ نمی‌کنند، دلیلی ندارد که ما هم حساسیت‌های آنان را در نظر بگیریم. لذا احتمال اینکه برد موشک‌های ایران افزایش یابد، وجود دارد.

در مورد گشایش در روابط ایران با کشورهای همسایه؛ امروز ایران با توجه به چشم اندازی که در روابطش با عربستان، مصر و ترکیه می‌بیند، چه رویکردی را در پیش گرفته است؟

سیاست راهبردی جمهوری اسلامی ایران این است که فارغ از نوع حکومت و اختلافاتی که احیاناً بین کشورهای منطقه وجود دارد، روابط جمهوری اسلامی ایران با این کشورها گسترش یابد تا دسته جمعی در جهت صلح و امنیت منطقه تلاش کنیم. بنابراین تمام این کشورهایی که اطراف ما هستند این سیاست را می‌دانند و ما الان داریم در این جهت حرکت می‌کنیم. البته بعضی‌ها شاید از چنین سیاستی خرسند نباشند و احیاناً دست به تبلیغاتی بزنند که به نفع منطقه نیست. اخیراً دیدید که من در مورد بحرین بحثی تاریخی داشتم و گفتم که بحرین در زمانی جزو خاک ایران بود و به عنوان استان چهاردهم ایران لحاظ می‌شده است. البته، الان بحرین یک کشور مستقل عربی است و ما هم آن را به رسمیت می‌شناسیم. برخی در مطبوعات منطقه سرو صدا کردند که فلانی استقلال و عربیت بحرین را زیر سوال برده است. در حالی که چنین بحثی مطرح نبود و گفته من صرفاً بازگویی یک واقعیت تاریخی بود.

از فرصتی که برای مصاحبه در این مقطع مهم و حساس اختصاص دادید سپاسگزارم.

امیدوارم این جنگ نابرابر که از یک طرف اسرائیل اشغالگر، نسل کش و کودک کش است و در طرف دیگر کسانی که از موجودیت خود و سرزمین خویش دفاع می‌کنند، هر چه زودتر پایان پذیرد. رژیم اسرائیل فکر می‌کند با ادامه تخریب، نسل کشی و جنایت پیروز می‌شود، در حالی که این پیروزی نیست، نفی انسانیت است. آخرین کاری که اسرائیلی‌ها کردند ممنوعیت فعالیت آن روا در فلسطین است که می‌خواهند آب و نان مردم غزه را ممنوع کنند. این دیگر نهایت جنایت علیه بشریت است و امیدواریم دنیا بیدار شود و رژیم اسرائیل را تحت فشار قرار دهد. متأسفانه غربی‌ها، چه اروپایی‌ها چه آمریکایی‌ها، از چنین رژیم جنایتکاری با ارسال پول و اسلحه حمایت می‌کنند. ولی عاقبت کار مشخص است. هیچ وقت نمی‌توان اراده انسان‌ها را نابود کرد. فلسطینی‌ها و لبنانی‌ها تصمیم دارند در برابر این زورگویی‌ها و جنایات تا پیروزی نهایی ایستادگی کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پرداخت بدهی خودروسازان به قطعه سازان با اگر و اما
فراخوان ثبت‌ نام پزشکان و پرستاران برای خدمت در اربعین حسینی
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
برخورد قوه قضاییه با افرادی که بدون مستندات اظهار نظر کنند
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)