پخش زنده
امروز: -
عملیات غرور آفرین مرصاد در ۵ مرداد ۱۳۶۷ نمادی بارز از تقابل غیرت دینی و ملی در دفاع از وطن برابر وطن فروشانی بیغیرت بهشمار میرود و برای همیشه در تاریخ معاصر ایران اسلامی ثبت شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم؛ عملیات مرصاد یک عملیات در دوران جنگ تحمیلی نبود، زیرا نیروهای بعث عراقی بعد از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ این معاهده را زیر پا گذاشتند و با همکاری منافقین به خاک ایران تجاوز کردند که رزمندگان برای مقابله با آنان راهی غرب کشور و منطقه چهارزبر در استان کرمانشاه شدند.
تنگه چهارزبر واقع در شهرستان اسلام آباد غرب محل اصلی درگیری سپاهیان اسلام با منافقینی بود که به پشت گرمی حمایت نیروهای بعثی علیه ایران اسلامی اقدام کرده بودند پس از موفقیت عملیات مرصاد و پس زدن نیروهای وطن فروش این محل به تنگه مرصاد تغییر نام یافت.
گفتنی است حدود هزار و ۶۰۰ نفر از قم در ۴ گردان در این عملیات حضور داشتند و آقای قربانی یکی از این رزمندگان بوده و از سختی نبرد در اینعملیات میگوید.
وی از منافقین بهعنوان بی رحمترین دشمنان ایران یاد کرد و گفت: آنها در عملیاتهای خود قائل به رعایت هیچ قانون بین المللی نبودند و بسیاری از اسرای ایرانی را در عملیات مرصاد اعدام و شهید کردند.
این رزمنده دوران دفاع مقدس از دوست و همرزم خود شهید محمود علیمددی یاد کرد و گفت: این شهید بزرگوار و شجاع برای شناسایی به مقر منافقین در نزدیکی اسلام آباد رفته بود که توسط آنها بازداشت، شکنجه و شهید شد.
شهید حمیدرضا حاجی حسینعلی نیز از دیگر رزمندگان عملیات مرصاد اعزامی از قم بود که تاکنون نشانی از پیکر این شهید پیدا نشده و به عنوان یکی از شهدای جاوید الاثر عملیات مرصاد شناخته میشود.
عملیات مرصاد با فرماندهی سردار سرتیپ علی صیاد شیرازی و با رمز یا «یا علی بن ابی طالب علیه السلام» آغاز شد و در این مسیر بیش از هزار نفر از جوانان ایرانی شهید شدند تا یک وجب از خاک با ارزش این مرز و بوم به دست دشمن نیفتد.
مرصاد نمادی از وطن دوستی و نشانه بارز غیرت دینی جوانان ایرانی است که امروزه پس از گذشت ۳۶ سال از آن زمان هنوز در یاد و خاطر مردم زنده است.
علاوه بر شهادت جوانان ایرانی در این عملیات، افرادی که تبعه کشورهای دیگر مانند عراق، بحرین و فرانسه بودند نیز به شهادت رسیدند؛ که تعدادی از شهدای عراقی، دو شهید بحرینی و یک شهید فرانسوی در قطعه ۱۸ گلزار شهدای قم به خاک سپرده شده اند.
کینه منافقین از شهید صیاد شیرازی باعث شد تا در نهایت این فرمانده دلاور نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی در بامداد ۲۱ فروردین ۱۳۷۸ به دست خون آلود عوامل مسلح سازمان مجاهدین خلق در پوشش رفتگر، مقابل در منزل مسکونیاش واقع در تهران و در برابر دیدگان فرزندش ترور شد و به فیض شهادت نائل آمد.