پخش زنده
امروز: -
تونل کبیرکوه آبدانان از توابع استان ایلام در ۸ قطعه به طول ۷ کیلومتر تا به حال ۹۲ درصد، پیشرفت فیزیکی داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ احداث این تونل علاوه بر حذف ۳۰۰ پیچ خطرناک و ۲۰ کیلومتر گردنه صعب العبور کبیرکوه، نقش مهمی در کاهش مسیر زائران عتبات عالیات و کاهش بار ترافیکی اربعین دارد.
اتصال بازارچه مرزی چیلات به استانهای مرکزی و شمالی کشور از دیگر مزیتهای مهم طرح تونل کبیر کوه است.
طرح ساخت تونل کبیرکوه آبدانان از توابع استان ایلام در سال ۸۹ کلنگ زنی شد و بذر امید را برای خروج از بن بست شهرستان در دل مردم کاشت و امروز این طرح با بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی، قرار است تا پایان سال به بهره برداری برسید.
مزایای استانی احداث تونل کبیرکوه:
- حذف ۲۵ کیلومتر از گردنه خطرناک و برف گیر کبیرکوه و کاهش مسافت بین شهرستانهای آبدانان و دره شهر به کمتر از ۱۷ کیلو متر و همچنین حذف ارتفاع یک هزار و ۲۰۰ متری این گردنه و ۲۷۰ پیچ ریز و درشت آن از مسیر آبدانان، دره شهر و ایلام.
- ایجاد زمینه مناسب برای استفاده مشترک مردم آبدانان و دره شهر از امکانات اداری، دانشگاهی، آموزشی، قضایی، بانکی، تجاری، تفریحی، توریستی، ورزشی، الکترونیکی، حمل و نقل و مسافرتهای هوایی و زمینی با توجه به بازگشایی مرزچیلات و توسعه مراودات تجاری و مسافری با کشور عراق.
- ایجاد زمینه اشتغال پایدار و مهار نرخ بالای بیکاری در بین جوانان به خصوص قشر تحصیل کرده در قالب داد و ستدهای تجاری و کاری و مشاغل خدماتی مسیر مواصلاتی هر دو سمت تونل (دره شهر و آبدانان).
- ایجاد امکان آسان برای انتقال تأسیسات آب، برق، گاز، مخابرات، فن آوریهای نو و استفاده مشترک از زیر ساختهای مورد نیاز مردم شهرستانهای آبدانان و دره شهر در دراز مدت.
- حذف پیچهای تند و بهینه سازی مسیر رفت و آمد مردم آبدانان و دهلران به مرکز استان و بهسازی و تضمین سلامت و سازگاری سفرهای مردم دره شهر به دهلران و استانهای جنوبی کشور و همچنین عتبات عالیات در کشور عراق و همچنین کاهش تلفات جانی و خسارتهای مالی و فشارهای روحی و اجتماعی مسافران این مسیر.
- کاهش فوق العاده هزینه حمل و نقل کالا، مسافر و خدمات و در نتیجه رضایت مندی و رفاه مردم، صرفه جویی در وقت، جلوگیری از استهلاک وسایل نقلیه، کاهش مصرف سوخت، تضمین امنیت و آرامش روحی و روانی مسافران و تعمیق روابط اجتماعی و عاطفی بیشتر بین حوزه جنوب استان ایلام.
- کاهش فاصله مرکز استان ایلام با استان خوزستان به میزان ۷۵ کیلومتر با ضریب امنیت بالا و آب و هوایی معتدل و ایمن و مسرت بخش و کاهش چشمگیر مسیر مرز پیمایی مردم شهرستانهای دهلران و مهران.
- تسهیل در ارتباط بین شهرستانهای دهلران و مهران با مرکز کشور و استان لرستان و همچنین روان سازی ارتباط شهرستانهای دهلران، آبدانان، دره شهر و پل دختر و کاهش مسیر دهلران به پل دختر از ۲۴۰ کیلومتر به ۱۵۰ کیلومتر.
- کاهش فاصله ارتباطی بخش زرین آباد دهلران با استان لرستان و مرکز کشور به میزان ۱۷۰ کیلومتر.
- تسریع در ارتباط شهرستان آبدانان با مرکز استان ایلام و ارتباط نزدیک و راحت بین شهرستانهای آبدانان و دره شهر و شهرهای استان خورستان.
و مزایای ملی احداث این تونل:
- ایجاد مسیر ارتباطی دوم، با اطمینان و امنیت بیشتر در بین قسمتهای شمال، شمال غرب، غرب و مرکز کشور با استان خوزستان و مرزهای جنوب و جنوب غربی کشور.
- تسریع در روند حمل و نقل و کاهش بار ترافیکی محور ترانزیتی تهران به جنوب کشور به خصوص حدفاصل شهرستان پل دختر، تنگ فنی، اندیمشک و نیز نقش مؤثر آن در جلوگیری از خسارت مالی و تلفات جانی در این مسیر.
- ایجاد زمینه مناسب امکان استخراج و بهره برداری از معادن و ذخایر نفت، گاز و گوگرد موجود در منطقه آبدانان و ضرورت احداث پالایشگاه و تأسیسات نفتی به منظور استفاده بهینه از این سرمایههای خدادادی و به کارگیری آن در زمینه توسعه کشور.
- ایجاد شتاب و انتقال سریع مبادلات کالا و خدمات بازارچه و منطقه اقتصادی مرز چیلات دهلران و تولید کارخانجات سیمان و گچ و محصولات کشاورزی آن شهرستان مولد مرزی با حجم بیش از ۶ هزار تن در روز به مرکز و نواحی غربی کشور.
- روان سازی و تسهیل در ترانزیت کالا از نواحی مرکزی ایران به کشور عراق و تردد با سهولت زائران عتبات عالیات از سراسر کشور به خصوص نواحی مرکزی با استفاده از مسیر ایجاد شده و تونل کبیرکوه.
- دسترسی، هدایت، تدارک و تقویت بحش عظیمی از مرزهای جنوب و جنوب غربی بیش از ۲۰۰ کیلومتر در مواقع بحران و جنگ را به طور ۱۰۰ درصد تضمین و تامین میکند که این امر در دوران دفاع مقدس عملا به اثبات رسیده و مورد تایید کارشناسان نظامی نیز قرار گرفته است.
این تونل بعد از تونل اتوبان تهران - شمال، طولانیترین تونل جادهای در دست ساخت کشور است.
این تونل با چهار هزار و ۸۰۰ متر طول، ۱۴ متر عرض و ۸/۸ متر ارتفاع بعد از تونل در حال احداث اتوبان تهران- شمال با ۶.۲ کیلومتر، دومین تونل بزرگ جادهای کشور است.
تونل کبیرکوه با احتساب جادههای دسترسی ۲ طرف (آبدانان و دره شهر) دارای ۱۷.۲ کیلومتر طول است که در صورت بهره برداری ضمن روان سازی بار ترافیکی مسیر ترانزیتی غرب و شمال غرب به جنوب کشور، زمینه رونق اقتصادی و توسعه پایدار استان ایلام را نیز مهیا میکند.