تمرکز بر روی نوآوری؛ اولویت اول وزارت صمت
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اولویت اول این وزارتخانه، تمرکز بر نوآوری و اولویت بعدی رفع گلوگاهها در تولید و همچنین ایجاد ثروت و شغل است.
آقای علی آبادی در حاشیه افتتاح خط تولید انبوه اتوبوس برقی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما گفت: این اطمینان را میدهم که در تمام شهرها و سراسر کشور با حمایتی که دولت از این طرح خواهد داشت، محصول اتوبوس برقی بدون مشتری نخواهد ماند، زیرا ناگزیر از این هستیم که به سمت برقی سازی خودروها حرکت کنیم.
وزیر صمت افزود: باید شهرها را برقی کنیم، زیرا آلودگی محیط زیست، مردم را رنج میدهد و مزیت بعدی آن این است که اقتصاد خوبی را به همراه دارد؛ سوخت صرفه جویی شده برای ما ثروت است، این ثروت را نباید ارزان از دست دهیم.
علی آبادی با بیان اینکه در حال همگام شدن با دنیا هستیم گفت: سرریز فناوری که از این طرح به دست میآید، میتواند در سایر صنایع اثر خود را بگذارد؛ محرک شغلهای بسیاری خواهد شد و یک تحول بزرگ اتفاق خواهد افتاد.
وزیر صمت با تاکید بر اینکه در این مقطع متوقف نخواهیم شد و هوشمندسازی اتوبوسها اولویت بعدی است افزود: امیدوارم به زودی مردم شاهد اتوبوسهای خودران در کشور باشند که ما را با دنیای آینده مرتبط میسازند و در واقع تحولات را سریعتر و قویتر رقم میزند؛ در سایر زمینه ها، اخبار خوب را در آینده به سمع و نظر مردم خواهیم رساند.
وی گفت: اختلاف قیمت بین اتوبوسهای برقی تولید داخل و نمونه وارداتی آن وجود ندارد، تولید داخل به نفع مصرف کننده است؛ یادمان باشد مزیتهای بسیار زیادی داریم به طور مثال در اتوبوسهای داخلی، برای جوانان شغل ایجاد کرده ایم، گرچه معتقدم قیمت تمام شده حتما رقابتی خواهد بود و این مسئله را حتما بررسی خواهیم کرد.
وی افزود: باید تولید را به میزانی افزایش دهیم تا در تعداد و تیراژ، قیمت را به حداقل برسانیم، اما باید این موضوع را فراموش نکنیم، محصولات جانبی این کار که یکی از آنها شغل است آنقدر منفعت نصیب ما میکند که همه آنها را جبران خواهیم کرد، لذا به همه مشتریان، شهرداران شهرهای مختف و مردم شریف اعلام میکنیم این محصول به صورت رقابتی عرضه خواهد شد.
علی آبادی با بیان اینکه اتوبوسهای برقی تولید داخل از لحاظ کیفیت هم رقابت پذیر خواهد بود گفت: مردم باید در این مسیر همراهی کنند تا اینکه در کنار یکدیگر بهترین محصول را به نام ایرانی به دنیا صادر کنیم؛ ما به سمت صنعت هوشمند صادرات گرا میرویم لذا اینجا به ناچار باید رقابت پذیر باشیم.
وزیر صمت گفت: باید ناترازی را از بین ببریم تا زمانی که تقاضا در تولید تامین نشود؛ ما اجازه واردات خواهیم داد، البته طوری که در رسانه تبلیغ به تولید بیشتر شود، اما این بدان معنا نیست که یک تابو داشته باشیم؛ واردات در جایی که ارزش رقابتی برای کشور دارد وفق مقرراتی که کشور تعیین میکند، مجاز است، ما تابع قوانین هستیم و مشکلی از لحاظ تامین نداریم تا مادامی که ناتراز باشد.
آقای علی آبادی افزود: گاهی ناترازی در کیفیت است، محصولی میآید که ما تولید نداریم و آن محصول را وارد میکنیم، اما از مسیر تولید میرویم تا بتوانیم دانش فنی را منتقل کنیم؛ تمرکز ما روی نوآوری است ما باید محصولات متعلق به خود را داشته باشیم و این اولویت اول است، اولویت بعدی رفع گلوگاهها در تولید و سپس ایجاد ثروت و شغل، مواردی است که دنبال میشود.