• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۶۰۲۲۲
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۵
اردبیل » اجتماعی

شیوع آنفلوآنزا و کرونا در استان اردبیل کمتر از سال‌های قبل

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل از انجام پایش مستمر بیماری‌های حاد تنفسی با اولویت آنفلوآنزا در این استان خبر داد و اعلام کرد: شیوع آنفلوآنزا و کرونا در این استان کمتر از سال‌های قبل است.

شیوع آنفلوآنزا و کرونا در استان اردبیل کمتر از سال‌های قبل

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل دکتر محمد جعفرزاده افزود: این روز‌ها که بر اساس روال همه ساله فصل سرد، موارد ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوآنزا و گاهی کرونا در استان کمی افزایش یافته، موارد سرپایی و مراجعه حضوری و بستری مبتلایان به این بیماری‌ها در استان پایش شده و از برخی افراد مبتلا نمونه‌برداری لازم برای تحقیقات علمی انجام می‌شود.
وی اضافه کرد: هم‌اکنون موارد سرماخوردگی، آنفلوآنزا و به شکل کمتر شیوع کرونا در استان اردبیل وجود دارد، ولی تاکنون موردی از فوت ناشی از ابتلا به کرونا و آنفلوآنزا در این استان گزارش نشده و مشکلی جدی در مقابله با این بیماری‌ها وجود ندارد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل گفت: برای مقابله با این بیماری‌های فصلی تدابیر لازم اندیشیده شده و سرم‌ها و دارو‌های مورد نیاز حتی برای ماه‌های پیش رو نیز تهیه شده است.
وی اظهار کرد: امسال مراجعات مردمی به مراکز درمانی و بهداشتی استان اردبیل در خصوص از ابتلا به سرماخوردگی، کرونا و آنفلوآنزا کمتر از مراجعات هر ساله است و استان اردبیل نسبت به سال‌ها پیش، در ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا شرایط پایدارتری دارد.
دکتر جعفرزاده با بیان این که آنفلوآنزای فصلی ویروس با قدرت سرایت بالا محسوب می‌شود و شیوع آن در فصل سرد سال محتمل است، گفت: این بیماری سیستم تنفسی افراد مبتلا را درگیر می‌کند و افراد پس از ابتلا دچار عوارضی مانند تب بالا، بدن درد و شرایط شبیه سرماخوردگی شدید می‌شوند.
وی با اشاره به این که ابتلا به آنفلوآنزا در حالت عادی خطرناک نیست، بیان کرد: با این حال این بیماری برای گروه‌های سالمند، افراد دارای بیماری زمینه‌ای، افراد دارای نقص سیستم ایمنی بدن، افراد دارای پیوند عضو، بیماران سرطانی و دیالیزی و نیز برای مادران باردار خطرناک محسوب می‌شود.

شیوع آنفلوآنزا و کرونا در استان اردبیل کمتر از سال‌های قبل

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اظهار کرد: واکسیناسیون بهترین روش مهار و مقابله با آنفلوآنزا محسوب می‌شود و این امر از اول مهرماه آغاز شده و علاوه بر عوامل دخیل در درمان بیماران، تمام افراد در معرض خطر در خصوص احتمال شیوع ویروس آنفلوآنزا توجیه شده‌اند.
وی همچنین با توصیه اکید به مادران باردار در خصوص ضرورت تزریق واکسن آنفلوانزا گفت: واکسن آنفلوآنزا در داروخانه‌ها موجود است و در سیستم بهداشت و درمان استان نیز واکسن برای کادر درمان و مادران باردار به صورت رایگان تزریق می‌شود.
دکتر جعفرزاده با بیان این که واکسن‌های ایرانی و خارجی آنفلوآنزا هر دو اثربخشی بالایی دارند و مهم تزریق واکسن است، افزود: واکسن این بیماری باید هر سال تزریق شود چرا که واکسن هر سال مختص سویه آنفلوآنزای همان سال تهیه شده و در اختیار داروخانه‌ها قرار می‌گیرد.
وی اضافه کرد: تزریق واکسن به معنای عدم ابتلا به آنفلوآنزا نیست، ولی تزریق آن سبب می‌شود که شدت ابتلا و علائم خفیف باشد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل به مردم توصیه کرد که برای جلوگیری از ابتلا به آنفلوآنزا در فصل پاییز و زمستان، از ماسک استفاده کرده و با رعایت فاصله اجتماعی، عدم حضور افراد علامت‌دار در مدارس و اجتماعات، پرهیز از روبوسی و دست دادن و دوری از تجمعات و رعایت بهداشت فردی به کنترل این ویروس بپردازند.
وی همچنین گفت: افرادی که به آنفلوآنزا مبتلا می‌شوند، در مراحل اولیه بیماری باید استراحت کرده و از مایعات گرم استفاده کرده و در صورت تشدید بیماری، به پزشک مراجعه کنند.
دکتر جعفرزاده مصرف آنتی بیوتیک را برای درمان آنفلوآنزا بی‌اثر خواند و افزود: دارو‌های آنتی‌بیوتیک روی ویروس و بیماری‌های ویروسی اثری ندارد، ولی استفاده از آن می‌تواند مقاومت میکروبی ایجاد کرده و موجب به خطر افتادن سلامت فرد شود و به همین علت افراد مبتلا به هر نوع بیماری تنها در صورت تجویز پزشک، آنتی‌بیوتیک استفاده کنند.

بیشتر بخوانیم:
درمان آنفولانزای فصلی با روش‌های خانگی و طب سنتی
آنفولانزا یک بیماری حاد ویروسی است که علائمی شبیه سرماخوردگی دارد. تفاوت بین این دو بیماری در طول دوره‌ی بیماری و شدت بروز علائم است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تسطیح ۳۵ کیلومتر از محور چاه ملک تا جندق
بسیج شناسنامه و هویت جامعه ایران است
استاندار: آذربایجان غربی بهترین حلقه اتصال ایران با اروپاست
غیر حضوری شدن مدارس در سه شهر و برخی روستاهای استان مرکزی
دستگیری ۱۷ متهم تحت تعقیب قضایی در دلفان
تشییع پیکر مطهر شهید گمنام در رباط سنگ تربت حیدریه
امضای تفاهم‌نامه توسعه زیرساخت‌های ارتباطی جامعه عشایری
افتتاح ۲ مدرسه ۱۵ کلاسه با اعتبار ۱۴۰ میلیارد تومان در شهرستان قدس
استقبال از شهدای خوشنام در شهرهای چرام، لنده و سرفاریاب
رقابت‌پذیری محصولات ایرانی در بازار‌های منطقه‌ای و بین‌المللی افزایش می‌یابد
پیروزی چادرملو، مس رفسنجان، خیبر و ملوان در جام حذفی فوتبال
حال و هوای معنوی مردم گلستان در وداع با لاله های گمنام
ولایتی: انتخابات عراق توطئه دشمنان را خنثی کرد
هفت نشان، سهم اصفهانی‌ها در بازی‌های کشور‌های اسلامی
تساوی تیم شاهوی مهاباد در هفته دوم لیگ دسته چهار فوتبال کشور
آغاز طرح ممیزی املاک در تربت‌حیدریه
انسداد هزار و ۹۳ حلقه چاه غیر مجاز درکرمانشاه
هفته بسیج؛ فرصتی برای بازخوانی نقش مردمی‌ترین نهاد پس از انقلاب
تظاهرات طرفداران مادورو در ونزوئلا
اوج گیری مراجعات مردمی به مراکز درمانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
تعطیلی مقطع تحصیلی ابتدایی در ارومیه
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)