پخش زنده
امروز: -
بحران پیری جمعیت ایتالیا، سومین قطب اقتصادی منطقه یورو را تهدید میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی راشاتودی، ایتالیا سومین قطب اقتصادی منطقه یورو به شمار میرود و یکی از پیشرانهای اقتصادی اروپا است. اما این کشور اروپایی با مشکل جدی در افق آینده مواجه است. بر اساس دادههای منتشر شده از طریق اداره ملی آمار ایتالیا در اوایل این هفته، بیش از یک سوم جمعیت ایتالیا، تا سال ۲۰۵۰ بیشتر از ۶۵ سال خواهند داشت که این رقم در مقایسه با گذشته، افزایش قابل توجهی داشته است.
به استناد این گزارش، پیش بینی میشود تا سال ۲۰۵۰ نسبت افراد در سن کار یعنی ۱۵ تا ۶۴ سال به افراد خیلی کم سن و سال یعنی گروه سنی ۱ تا ۱۴ سال یا افراد خیلی مسن برای کار یعنی گروه سنی ۶۵ و بالاتر از آن، از حدود سه به دو در سال ۲۰۲۲ به حدود یک به یک کاهش مییابد.
کاهش جمعیت و پیری چالشهای بزرگی برای ایتالیا ایجاد میکند. این وضعیت به صورت اجتنابناپذیری به کاهش بهرهوری اقتصادی و هزینههای رفاهی بالاتر در کشوری منجر میشود که در حال حاضر بیشترین شمار بازنشستگان را در میان ۳۸ کشور عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی دارد.
سازمان آمار ایتالیا پیش بینی کرده است که جمعیت این کشور تا سال ۲۰۵۰ از ۵۹ میلیون نفر در سال گذشته به ۵۴.۴ میلیون نفر کاهش یابد. این درحالی است که دولت ایتالیا برنامهها و سیاستهای حمایتی برای جوان سازی جمعیت و افزایش جمعیت کشور تدوین کرده است. به گفته جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا، دولت متعهد شده است به خانوادههایی که میخواهند بچه دار شوند، کمکهای مالی بیشتری ارائه دهد. یکی از راه حلهای مطرح برای حل معضل پیری جمعیت در ایتالیا، مهاجرت است.
کارشناسان زیادی در ایتالیا درباره این مسئله هشدار داده اند. جوزپه والدیتارا، وزیر آموزش و پرورش ایتالیا Giuseppe Valditara نیز این وضعیت را "هشدار دهنده" خوانده است. گفته میشود شمار دانش آموزان در ایتالیا نیز در یک دهه آینده به علت کاهش میزان زاد و ولد و ادامه فرار مغزها، یک میلیون نفر کاهش خواهد یافت.
اخبار مرتبط