پخش زنده
امروز: -
مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور ارتش با بیان اینکه منافقین بزرگترین خائنین به این ملت هستند، افزود: منافقین به نمایندگی از شرق و غرب میخواستند توطئه انحلال ارتش را اجرا کنند و در آن روزها به دنبال بزرگترین خیانت بودند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، امیر سرتیپ «امیر حاتمی» مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور ارتش در آیین گرامیداشت عملیات کمان ۹۹ که صبح امروز (شنبه) در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران همچون خورشید میدرخشد، اظهار داشت: ایران اسلامی امروز در منطقه حضور مقتدرانه دارد و این اقتدار را مدیون خون پاک شهدای عزیزمان هستیم.
امیر سرتیپ حاتمی با تأکید بر اینکه نیروی هوایی ارتش مبتکر جهاد خودکفایی است، افزود: در دورهای که مسئولیت داشتیم، اتفاقات مبارکی در همه عرصهها افتاد؛ در رژه نیروهای مسلح روز گذشته نیز دیدیم که بسیاری از تجهیزات دفاعی، تولید داخل بود و این مرهون تلاشهای جوانان و نخبگان ایرانی است.
مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور ارتش در ادامه با اشاره به عملیات کمان ۹۹ عنوان کرد: در این عملیات، فرماندهان شجاعت و جسارت به خرج دادند و ۳۰۰ فروند هواپیما به مأموریت اعزام شدند که این مهم به علم و تخصص بالایی نیاز داشت.
وی با بیان اینکه شهید «فکوری» مسئولیت بزرگی در عملیات کمان ۹۹ ایفا کرد، ادامه داد: در آن روزها کشور شرایط ویژهای داشت، انقلاب اسلامی به تازگی به پیروزی رسیده بود و ارکان اداری کشور شکل نگرفته بود.
امیرسرتیپ حاتمی با بیان اینکه منافقین بزرگترین خائنین به این ملت هستند، یادآور شد: در آن روزها منافقین به نمایندگی از شرق و غرب میخواستند توطئه انحلال ارتش را اجرا کنند و در آن روزها به دنبال بزرگترین خیانت بودند؛ تودهایها نیز از قبل در کشور و ارتش نفوذ داشتند؛ سلطنتطلبها هم به دنبال تکرار کودتای ۱۳۳۲ بودند و آمریکاییها از آنها پشتیبانی میکردند.
مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور ارتش خاطرنشان کرد: بلوک غرب و شرق روی یک چیز با هم تفاهم داشتند؛ اینکه انقلاب اسلامی نباید تکامل پیدا کند؛ چرا که حرف متفاوتی علیه آنها میزد و ادعای حکومت جهانی داشت؛ انقلابی که مدعی بود با ارزشهای اسلام میشود بشریت را با عزت و سربلندی اداره کرد.
وی ادامه داد: در آن دوران، صدام در عراق بر سر کار بود که بهشدت از امام خمینی (ره) کینه در دل داشت، بسیار جاهطلب و جنایتکار بود و تصور میکرد که اگر همه کینههای خود را نسبت به ایران اسلامی بروز دهد، میتواند نگرانی دائمی خود در زمینه محدودیت ژئوپولیتیکی کشورش داشت را برطرف کند؛ او همچنین گمان میکرد که میتواند انقلاب اسلامی را از بین ببرد، و نظام جمهوری اسلامی را ساقط کند.
امیرسرتیپ حاتمی عنوان کرد: شرق و غرب با هم تفاهم داشتند و صدام ملعون این انگیزه را در حد اعلی داشت؛ لذا ابرقدرتهای آن زمان با نشان دادن چراغ سبز به صدام، او را مورد حمایت مادی و تسلیحاتی قرار دادند تا به ایران حمله کند.
وی اضافه کرد: آن زمان جنگ داخلی در کردستان راه افتاده بود و سیستان بلوچستان و ترکمنصحرا هم دچار ناامنی بودند؛ مدتی بعد نیز منافقین جنگ مسلحانهای را در تهران اعلام کردند و رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) مورد سوء قصد و ترور قرار گرفتند؛ همچنین ۷۲ تن از شخصیتهای انقلاب همچون نخستوزیر و رئیس جمهور در تهران شهید شدند و بیش از ۱۷ هزار نفر از سوی منافقین ترور شدند و به شهادت رسیدند.
مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور ارتش افزود: صدام نیروی هوایی ایران را بهعنوان اولین هدف خود انتخاب کرد؛ چون میدانست که یک نیروی آماده است و میتواند تأثیرگذار باشد. اگر نیروی هوایی ایران در نخستین حمله هوایی رژیم بعثی از بین میرفت، حتماً اتفاقات جنگ تحمیلی طور دیگری رقم میخورد، نیروی زمینی عراق با آزادی عمل پیشروی میکرد و نیروی دریایی عراق هم از بین نمیرفت.
امیر سرتیپ حاتمی تأکید کرد: باید به مظلومیت نیروی هوایی ارتش و کارهای بزرگی که در دفاع مقدس انجام داد و بسیاری از ما نمیدانیم، اشاره کرد. عملیات کمان ۹۹ یک شروع بود و کار نیروی هوایی در قالب عملیاتهای دیگر ادامه یافت؛ روزانه بیش از ۱۸۰ سورتی پرواز انجام میشد که منجر به برتری نیروی هوایی ارتش ایران شده بود.
وی ادامه داد: باید درباره عملیاتهای نیروی هوایی ارتش در دفاع مقدس بیشتر اطلاعرسانی کرد. اگر ما نمیتوانستیم نیروی هوایی را در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ حفظ کنیم و در یکم مهر ۱۳۵۹ عملیات کمان ۹۹ را انجام دهیم، راهبرد عملیات برقآسای صدام با شکست مواجه نمیشد.
مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور ارتش اضافه کرد: عوامل متعددی در این پیروزی نقش داشتند، اما بهترین و مهمترین اثر را شجاعت، غیرت، هوش، استعداد، تخصص و شهادتطلبی خلبان ایرانی داشت؛ در عملیات کمان ۹۹ بیش از ۳۸۰ خلبان در عملیات برونمرزی حضور پیدا کردند که تعدادی از آنها شهید و تعدادی نیز اسیر شدند.
امیر سرتیپ حاتمی با اشاره به اقدامات مؤثر خلبانان شهید نیروی هوایی ارتش عنوان کرد: هرچه از شهامت، شجاعت، غیرت و کار بزرگ خلبانان عزیز بگوییم کم گفتهایم. جا دارد که مرتباً به این اقدامات پرداخته شود و نسلهای جدید با این حماسهآفرینیها آشنا شوند.
مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور ارتش با تجلیل و تقدیر از کارکنان متخصص و فنی نیروی هوایی و نقش بسزا و حائز اهمیت آنها در کنار خلبانان شجاع و تیزپرواز در عملیات پیروزمندانه نیروی هوایی در کمان ۹۹ و در طول ۸ سال دفاع مقدس افزود: به برکت انقلاب اسلامی و تجارب هشت سال دفاع مقدس، امروز به پیشرفتهای ارزشمندی در حوزه دفاعی و فناوریهای پیشرفته نظامی دست یافتهایم که ساخت و تولید جت جنگنده کوثر و جت آموزشی یاسین با کمک نیروی هوایی، ساخت و تولید انواع سامانههای پدافندی، راداری، الکترونیکی و اپتیکی، ساخت و تولید انواع سلاحهای هوشمند حوزه رزم زمینی و تجهیزات و تسلیحات پیشرفته دریایی نظیر ناو دنا و زیردریایی فاتح، انواع موشکهای پیشرفته و نقطهزن بالستیک و کروز و صدها محصول پیشرفته دیگر، تنها نمونههایی از دستاوردهای ارزشمند متخصصین و دانشمندان متعهد و مومن نیروهای مسلح و صنعت دفاعی است.