• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۵۳۰۵۱
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۵
سیاسی » امنیتی و دفاعی

پرتاب ماهواره‌بر‌های سیمرغ و ذوالجناح در دستور کار امسال وزارت دفاع

سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع گفت: امسال پرتاب ماهواره‌بر‌های سیمرغ و ذوالجناح در دستور کار وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح قرار داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید احمد حسینی‌مونس، سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع در گفت‌وگوی تلویزیونی با ویژه برنامه هفته صنعت دفاعی شبکه دوم سیما، گفت: در پرتاب ماهواره‌بر‌های سیمرغ و ذوالجناح در دستور کار امسال وزارت دفاعحوزه‌های مختلف ماموریتی بالستیک کروز پدافند هوایی دستاورد‌های منحصر به‌فردی حاصل شده است که هر کدام از آن‌ها در جای خود جای صحبت بسیاری را دارد به گونه‌ای که تراز قدرت کشور را در زمره چند کشور برتر توانمند در این حوزه قرار داده است.

خنگوی گروه فضایی وزارت دفاع با بیان اینکه حدود بیش از ۹۰ کشور ماهواره دارند که از این میان کمتر از ۶۰ کشور سازنده ماهواره هستند و سایرین به کشور‌های صاحب فناوری سفارش ساخت ماهواره‌های مورد نیاز خود را می‌دهند، تصریح کرد: از این تعداد حدود ۱۰ کشور توان پرتاب ماهواره را دارند و مابقی به کشور‌های دارای فناوری پرتاب ماهواره سفارش کار می‌دهند.

وی افزود: ایران از سال ۸۷ با اولین پرتاب ماهواره بومی سفیر توانست به عنوان نهمین کشور به جرگه کشور‌های دارای فناوری پرتاب ماهواره بپیوندد.

حسینی‌مونس با بیان اینکه اولین ماهواره بر جمهوری اسلامی ایران سفیر نام داشت که توانست چهار ماهواره را در سال‌های متفاوت در مدار قرار دهد، تصریح کرد: اما به واسطه اینکه ظرفیت ماهواره‌بر سفیر محدود بود و حداکثر توان این ماهواره بر برای حمل محموله حدود ۵۰ کیلوگرم در ارتفاع ۳۵۰ الی ۴۵۰ کیلومتری داشت چندان برای ماهواره‌های عملیاتی مناسب نبود و لازم بود تا توسعه پیدا کند. این امر منجر به توسعه ماهواره‌بر‌های سیمرغ و ذوالجناح شد.

سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع با اشاره به حوزه فضایی در کشور، افزود: مرجع بالادستی سیاست گذاری و راهبری شورای عالی فضایی کشور است که به ریاست رئیس جمهور تشکیل جلسه می‌دهد و در دولت سیزدهم تاکنون دو جلسه آن برگزار شده است. تشکیل جلسات شورای عالی فضایی در حالی است که در دولت قبلی جلسات این شورا برگزار نمی‌شد.

وی افزود: شورای عالی فضایی اخیراً فعال شده و تصمیمات خوبی گرفته است و برنامه ۱۰ ساله دوم فضایی کشور در آن تصویب و ابلاغ شد. برنامه فضایی کشور در ریل خوبی قرار گرفته است که در آینده نزدیک منجر به نتایج خوبی خواهد شد.

سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع، عنوان کرد: متولی پرتاب ماهواره‌ها به صورت ویژه سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع است و در بخش‌هایی این وظیفه بر عهده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار دارد.

وی با بیان اینکه ما در ادامه پرتاب ماهواره‌بر‌های سیمرغ و ذوالجناح را خواهیم داشت، ادامه داد: ما در گذشته هیچ ارتباطی با کشور‌های صاحب فناوری نداشتیم و برنامه ماهواره‌بر‌های ساخت ایران کاملاً بر پایه توان داخلی پیش می‌رود. آزمایشگاه‌ها و زیرساخت‌هایی که باید وجود داشته باشد بسیاری از آن‌ها در داخل کشور وجود ندارد. در حالی که بسیاری از کشور‌های صاحب فناوری دارای چنین آزمایشگاه‌هایی هستند. به همین دلیل، بسیاری از عدم قطعیت‌ها و ریسک‌های ما در پرتاب‌های مختلف مشخص می‌شود.

حسینی‌مونس با اشاره به نقشه راه فضایی کشور، تصریح کرد: ما در امتداد ماهواره‌بر‌های ذوالجناح و سیمرغ، ماهواره‌بر سریر را خواهیم داشت. این ماهواره‌بر یک تغییر لیگ در حوزه ماهواره‌بر‌ها ایجاد خواهد کرد و ما را به تراز ماهواره‌بر‌های متوسط و سنگین روز دنیا خواهد رساند. ماهواره بر سریر هم در حوزه ارتقای فناوری و هم در کاهش هزینه‌های پرتاب این ماهواره بر موثر است.

وی ادامه داد: مصوبه بالادستی ماهواره بر سریر ابلاغ شده و با سازمان فضایی درخصوص آن هماهنگ هستیم. قرار است طی دو یا سه سال آینده پرتاب‌های اولیه این ماهواره‌بر آغاز شود.

سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع از انجام مراحل اولیه طراحی ماهواره‌بر سریر خبرداد و گفت: این ماهواره‌بر در مسیر ساخت نمونه‌های تحقیقاتی است که در آینده نزدیک به نتیجه می‌رسد.

حسینی‌مونس در تشریح ویژگی‌های ماهواره‌بر سریر بیان کرد: ماهواره‌هایی که قرار است در مدار ۳۶هزار کیلومتری قرار بگیرند باید توسط ماهواره‌بر سریر به فضا پرتاب شوند. این ماهواره‌ها، ماهواره‌های رادیو تلویزیونی هستند که با پرتابگر‌های بومی خودمان پرتاب خواهند شد.

وی افزود: نوع دیگری از ماهواره‌هایی که باید با سریر پرتاب شوند، ماهواره‌های دقیق سنجشی که وزن‌های بالای ۲۰۰ الی ۲۵۰ کیلوگرم دارند و در مدار‌های با ارتفاع بالا و خورشیدآهنگ قرار می‌گیرند که مستلزم استفاده از ماهواره‌بر سریر هستند که ما را به توان پرتاب آن‌ها برساند. البته

سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع با اشاره به تولید و استفاده از بلوک انتقال مداری در صنایع هوافضای وزارت دفاع، تصریح کرد: در کنار ماهواره‌بر سریر ما در حال فعالیت بر روی بلوک انتقال مداری هستیم. وزارت ارتباطات در حوزه بلوک انتقال مداری با سوخت جامد و سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع در حوزه بلوک انتقال مداری با سوخت مایع فعالیت می‌کند.

حسینی مونس در پایان با بیان اینکه هنگامی که ماهواره بر ماموریت خود را به پایان می‌رساند وظیفه بلوک انتقال مداری و ماهواره آغاز می‌شود، خاطرنشان کرد: کار بلوک انتقال مداری این است که پس از تزریق چندین ماهواره در مدار پارک که با یک ماهواره‌بر پرتاب می‌شوند، مدار‌های خاصی که باید در آن‌ها تزریق شود و اختلاف فاز آن‌ها را تنظیم می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش موقت کلر در شبکه آب گاریزات مهار شد
تولید ۱۰ هزار تن محصول سویا در بیله سوار
بیش از ۹۰ درصد مزارع استخراج رمزارز در کشور غیرمجازند
راستی آزمایی آمار دستگاه‌ها با مراجعه به درب منازل در سرشماری ثبتی مبنا
قانون‌گذاری حکمت‌بنیان، ضرورت امروز کشور است
عرضه ۶۶۸ هزار تن محصول در بورس کالا
برپایی نخستین نمایشگاه تخصصی انرژی‌های تجدیدپذیر و صنعت برق
تأکید فرماندار خاتم بر تقویت نظارت و بهبود کیفیت نان
سازماندهی حجاج ۱۴۰۵ در ۵۰۰ کاروان
تقویت سرمایه گذاری مولد با طرح رویش
عرضه‌های سنگین داخلی و صادراتی نفتا در بورس انرژی
راه اندازی ردیف سوم واحد نمک زدایی رگ سفید یک
تجهیز ۲۹ هزار هکتار از اراضی قم به سامانه‌های نوین آبیاری
نظارت بر مراکز معاینه فنی ارومیه با هدف ارتقای کیفیت خدمات و کنترل آلاینده‌های هوا
ارسال ۳۰ مقاله از کشورهای خارجی به کنگره بین‌المللی غدیر
راه‌یابی ۲۵ اثر صنایع‌دستی کرمانشاه به مرحله کشوری مهر اصالت ملی
«ماجرای زاریا» منتشر شد
مراجعه بیش از ۲۸۱ هزار بیمار با علائم عفونت حاد تنفسی به بیمارستان‌های خوزستان
معرفی دبیران سیزدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران
بررسی وضعیت مدیریت پسماند و بهسازی رودخانه‌ها در پلدشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
استان یزد فردا بارانی می شود
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۱۱
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)