• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۱۲۸۶۱
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۶

بیشتر باکتری‌های موجود در آشپزخانه‌ها بی ضرر هستند

بر اساس تحقیقات جدید دانشمندان مشخص شد، باکتری‌های یافت شده در آشپزخانه‌ها عمدتا بی ضرر هستند. در این مطالعات ۷۴ آشپزخانه از ۵ کشور اروپایی مورد مطالعه قرار گرفت.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، احتمالا تاکنون بار‌ها شنیده اید که میلیون‌ها باکتری در آشپزخانه شما وجود داشته و به طور خاص سینک‌های ظرفشویی و اسکاچ‌های آشپزخانه بیشترین حجم این باکتری‌ها را در خود جای داده اند. اگرچه این موضوع از نظر علمی درست است، اما مطالعات جدید محققان نشان می‌دهد: بیشتر این باکتری‌ها بی خطر محسوب می‌شوند.
بیشتر باکتری‌های موجود در آشپزخانه‌ها بی ضرر هستند

دکتر بیرگیت موئن محقق حوزه امنیت و کیفیت غذا در موسسه تحقیقات غذا، شیلات و آبزی پروری نروژ، در این رابطه گفت: ما قبلاً تغییرات قابل توجهی در استاندارد‌های آشپزخانه، شیوه‌های آماده سازی غذا و الگو‌های نظافت بین فرانسه، نروژ، پرتغال، رومانی و مجارستان پیدا کرده ایم.

در این مطالعه، محققان از جمعیت باکتری‌ها از سینک‌ها، تخته‌های برش، میز، دستگیره‌ها و ظروف تمیز کننده، اسفنج‌ها و پارچه‌هایی که در آشپزخانه استفاده می‌شوند، نمونه برداری کردند.

با وجود تعداد زیاد گونه‌ها و تفاوت‌های قابل توجه در تنوع باکتریایی بین نمونه ها، محققان ۹ نوع باکتریایی را که معمولاً با منابع محیطی مرتبط هستند در بیشتر آشپزخانه‌هایی که نمونه برداری شد، شناسایی کردند که آن‌ها را به عنوان میکروبیوتای هسته توصیف کردند. این باکتری‌ها شامل اسینتوباکتر، سودوموناس، انهیدروباکتر، انتروباکتریاسه، سایکروباکتر، کرایزوباکتریوم، باسیلوس و استافیلوکوکوس بودند.

در این گزارش، نویسندگان تاکید کردند: برخی از آشپزخانه‌ها فاقد لوله کشی آب، برخی فاقد سینک داخلی و برخی فاقد ماشین ظرفشویی بودند. آن‌ها همچنین با وجود روش‌های مختلف تهیه غذا، عادات غذایی و تفاوت در بهداشت دست و آشپزخانه که هر دو بر احتمال عفونت تأثیر می‌گذارند، بررسی‌های خود را ادامه دادند.

دکتر موئن در این رابطه گفت که انگیزه مطالعه انجام شده، کنجکاوی نویسندگان بود، زیرا پیش از این باکتری‌های موجود در غذا، روده، بیمارستان‌ها و تولید مواد غذایی حرفه‌ای به خوبی مورد تحقیق قرار گرفته بودند، اما اطلاعات کمی در مورد میکروب‌هایی که در آشپزخانه خانگی زندگی می‌کنند، وجود داشت. وی در ادامه توضیحاتش افزود: با همکاری قبلی در بین کشورها، ما فرصتی منحصر به فرد برای بررسی این موضوع داشتیم.

پژوهشگران این تیم مطالعاتی می‌دانستند که باکتری‌های مضر از طریق غذای آلوده وارد آشپزخانه می‌شوند و نوع این باکتری‌ها در کشور‌های مختلف، متفاوت است. به عنوان مثال، سالمونلا در نروژ مشکلی نیست، اما شایع‌ترین علت گزارش شده بیماری‌های ناشی از غذا در بخش اصلی اروپا است. 

به گفته موئن، داشتن اطلاعات کافی درباره باکتری‌های ساکن در آشپزخانه خانگی می‌تواند برای کمک به پیشگیری از بیماری‌های انسانی مورد استفاده قرار گیرد و شاید حتی منجر به طراحی‌های بهداشتی‌تر آشپزخانه شود.

شرح کامل این مطالعات در آخرین شماره مجله تخصصی انجمن میکروبیولوژی آمریکا (Applied and Environmental Microbiology) منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پرداخت به ذی نفع نهایی ابزاری برای حکمرانی هوشمند
وجود ۴۰۸ گلخانه در مقیاس‌های مختلف در خراسان جنوبی
ترامپ: بیش از هر زمانی به پایان جنگ اوکراین نزدیکیم
شهادت مأمور پلیس در حمله تروریستی
نظارت چهارمحال و بختیاری بر وسایل توزین و سنجش مورد استفاده در داد و ستد عمومی
مختومه شدن بیش از ۳۹ هزار فقره پرونده در خراسان شمالی
درخشش بانوان کاراته کار کهگیلویه و بویراحمد با کسب ۱۹ مدال طلا در کشور
بازخوانی کتاب «راز پرواز » در سالروز تولد شهید رئیسی
ایران خواستار فرایند شفاف در انتخاب دبیرکل سازمان ملل شد
تبدیل پوسته گردو به نانوسلولز با کمک پلاسما
سومین قربانی گازگرفتگی در کهگیلویه و بویراحمد
مشاهده ۶ یوزپلنگ آسیایی در پناهگاه حیات‌وحش میاندشت
آماده‌باش راهداران و ماشین‌آلات راهداری برای مقابله با سیلاب
تولید دستگاه ایرانی اصلاح سطوح با فناوری پلاسما
تردد در گردنه چری با زنجیر چرخ
محاکمه فردی که بیش از ۱۰۰ نفر را در انگلیس زیر گرفت
هشت کشته در حمله مرگبار ارتش آمریکا به سه قایق
بازخوانی تاریخی دشمن شناسی در شاهرود
ترامپ با شکایت از بی‌بی‌سی خواستار دریافت ۱۰ میلیارد دلار خسارت شد
۲۵۰ فلسطینی هنوز در اسارت اشغالگران هستند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس
رحمتی: خیبر برنده واقعی بازی بود
تعداد فوتی های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر رسید
برف و باران به فارس رسید
ریل گذاری بیش از ۵۰ درصد راه آهن چابهار به زاهدان
مخالفت مردم لبنان با خلع سلاح حزب الله
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان
شهروندان برای پیشگیری از یخ‌زدگی و پس‌زدگی فاضلاب اقدام کنند
بازگشت به آغوش گرم خانواده پس از ۸۳ سال
ارسال بیش از ۱۱۳۳ اثر به دومین همایش ملی امامت‌پژوهی در واحد پردیس
بخشنامه تغییر ساعت کاری ادارات ابلاغ شد
آغاز ثبت سفارش جدید محصولات ایران خودرو
جزئیات تازه طرح دولت برای حقوق کارکنان
مهار آتش در شهرک صنعتی دولت آباد/جان باختن ۹کارگر براثر گازگرفتگی
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۱۱ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان  (۱ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)