لزوم تقویت دیپلماسی سلامت در مراسم اربعین ۱۴۰۲
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: دیپلماسی سلامت یکی از موثرترین و پرنفوذترین برنامهها است و ما میخواهیم دیپلماسی سلامت کشورهای اسلامی و حتی سایر کشورها را تقویت کنیم.

به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سومین کنگره بینالمللی سلامت در اربعین امروز برگزار شد. پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر در این نشست به عنوان دبیر کنگره بینالمللی سلامت در تجمعات انبوه بر پیشگیری از مخاطرات بهداشتی و امدادی تاکید کرد و گفت: آموزش مردم در پیشگیری و کاهش تلفات در صورت بروز حوادث بسیار موثر است و جمعیت هلال احمر یکی از اهداف اصلی این کنگره را آموزش مردم برای حضور در تجمعات انبوه میداند.
وی افزود: سال ۱۳۹۴ ایران بعد از حادثه تلخ منا، اولین کتاب را درخصوص مدیریت تجمعات انبوه در حوزه سلامت نوشته شد و بلافاصله بعد از آن هم در جمعیت هلال احمر هم یک مرکز تحقیقات تجمعات انبوه تشکیل شد. آن زمان تازه یک یا دو سال بود که رویداد پیاده روی اربعین رونق گرفته بود و سپس توسعه یافت. این فکر از آن جهت بود که مباحث امدادی جزء اولویت هلال احمر بود.
کولیوند بر ضرورت اتکا به کمکهای مردمی تاکید کرد و گفت: یکی از اهداف کنگره سلامت در اربعین این است که راههای تقویت مشارکت مردمی را بررسی و راهکارهای جدیدی برای افزایش آن در بخش پیشگیری و هم در بخش خدمترسانی ارائه کند.
وی افزود: به پیشنهاد ما و استقبال فدراسیون جمعیتهای ملی صلیبسرخ و هلال احمر، در اربعین امسال تیمهایی از چند جمعیت ملی برای آشنایی با این عملیات به ایران و عراق سفر خواهند کرد.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه دیپلماسی سلامت یکی از موثرترین و پرنفوذترین برنامهها است که میتواند قلب انسان را هدف قرار داده و آنجا را خانه خود قرار دهد، تصریح کرد: ما میخواهیم دیپلماسی سلامت کشورهای اسلامی و حتی سایر کشورها را تقویت کنیم.
کولیوند تهیه دفترچه دستورالعملهای معاینه و ویزیت پزشکی در پاسخ به بیماریهای شایع را گام مهمی دانست که تاکنون انجام شده و به نتیجه رسیده است.