مصرف قند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد
تحقیقات جدید نشان میدهد مصرف بیش از حد قند ممکن است خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد.

به گزارش
سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، سطوح بالای قند خون با افزایش خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر (Alzheimer's disease) مرتبط است، ولی مکانیسمهای سلولی خاص پشت این ارتباط نامشخص است.
اکنون، یک مطالعه جدید به بررسی «کانالهای پتاسیم حساس به ATP» (KATP) که فعالیت سلولی را بر اساس سطوح انرژی تنظیم میکند، پرداخته و این ارتباط را روشن کرده است.
محققان دریافتند که این کانالها در سلولهای مغزی مختلف وجود دارند و بیان آنها در بیماری آلزایمر تغییر میکند، و دریافتند که غیرفعال کردن این کانالها در مدل موش از افزایش معمول سطح بتا آمیلوئید و تشکیل پلاکهای آمیلوئید ناشی از قند خون بالا جلوگیری میکند.
این یافته، راه را برای درمانهای جدید بالقوه هموار میکند که میتوانند کانالهای خاصی را به عنوان روشی جدید برای درمان بیماری هدف قرار دهند.
دیابت و احتمال ابتلا به آلزایمر
مشخص شده است که دیابت (Diabetes) نوع ۲ احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش میدهد، ولی دلایل اصلی آن هنوز مشخص نیست و در معرض تحقیقات مداوم است.
هنگامی که سطح قند خون (Blood Glucose Level) بالا باشد، میتواند مغز را فعالتر کند و منجر به ترشح مادهای به نام بتا آمیلوئید شود که با بیماری آلزایمر مرتبط است.
افزایش قند خون عاملی برای ابتلا به آلزایمر
اکنون دانشمندان دانشگاه ویک فورست در کارولینای شمالی به پیشرفت قابل توجهی دست یافته اند و پی برده اند که افزایش مصرف قند و افزایش سطح گلوکز خون به تنهایی میتواند باعث تجمع پلاک آمیلوئید در مغز شود که عاملی در خطر ابتلاء به این بیماری آلزایمر است.
منبع : مدیکال نیوز