ارتباط فلاونول، با اختلال حافظه در بزرگسالان
یافتههای یک مطالعه جدید به رهبری محققان دانشگاه کلمبیا نشان داده که رژیم غذایی کم فلاونول، منجر به تضعیف حافظه مرتبط با افزایش سن میشود.
به گزارش
سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، فلاونولها آنتی اکسیدانهایی هستند که در چای، کاکائو، بادام زمینی، بلوبری، گلابی و سیب یافت میشوند. نتایج تحقیقاتی نشان داد که مصرف فلاونول، با نمرات شناختی بالاتری در میان افراد مسن همراه است و اضافه کردن این ماده مغذی به رژیم غذایی بزرگسالان بالای ۶۰ سال، باعث بهبود عملکرد در تستهای حافظه میشود.
بر اساس این یافته ها، استفاده از رژیمهای غذایی غنی از فلاونول، میتواند عملکرد شناختی در افراد مسن را بهبود بخشد. علاوه بر این، یافتهها از این ایده حمایت میکنند که مغز در فرایند پیری برای سالم ماندن به مواد مغذی خاصی نیاز دارد، همانطور که مغز در حال رشد به مواد مغذی خاصی برای رشد مناسب نیاز دارد.
مطالعه حاضر بر اساس یک تحقیق ۱۵ ساله انجام شده است که کاهش حافظه مرتبط با افزایش سن را با تغییرات در شکنج دندانه دار، ناحیه خاصی در هیپوکامپ مغز که برای یادگیری خاطرات جدید حیاتی است، مرتبط دانسته و نشان داده است که فلاونولها عملکرد در این ناحیه مغز را بهبود میبخشد.
همچنین تحقیقات بیشتر روی موشها نشان داده بود که فلاونولها با تقویت رشد نورونها و عروق خونی در هیپوکامپ حافظه را بهبود میبخشند. تیم تحقیقاتی در یک آزمایش بزرگتر نشان داد: فلاونولها با اعمال انتخابی بر روی این ناحیه مغز، حافظه را تقویت میکنند. بیشترین تأثیر در افرادی مشاهده شد که در ابتدای مطالعه، رژیم غذایی بی کیفیتی داشتند.
دانشمندان در این مطالعه، به بررسی این موضوع پرداخته اند که آیا کمبود فلاونول باعث پیری شناختی در این ناحیه از مغز میشود یا خیر؟
محققان اظهار داشته اند: یافتههای ما نشان داده است که کمبود فلاونول عاملی اصلی برای کاهش حافظه با افزایش سن است و مصرف فلاونول، حافظه را در بزرگسالان دارای کمبود فلاونول بهبود میبخشد.
محققان اضافه کردند: گام بعدی ما برای تایید اثر فلاونولها بر مغز، طراحی یک کارآزمایی بالینی برای بازگرداندن سطح فلاونول در بزرگسالان با کمبود شدید فلاونول است.
این یافتههای تحقیقاتی در مجله PNAS منتشر شده اند.