• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۹۸۸۸۰
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۲
اقتصادی » صنعت

تولید فرش دستباف در ۳۱ استان کشور

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: فرش دستباف به عنوان هنر صنعت ایرانی هم اکنون در ۳۱ استان کشور تولید و محصولات ارزنده‌ای به بازار عرضه می‌شود.

خانم فرحناز رافع در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار گروه صنعت خبرگزاری صدا و سیما افزود: فرش دستباف در ۳۱ استان کشور بافته می‌شود و تمامی استان‌های فعال در عرصه صنعت فرش دستباف دارای برنامه‌های مشخصی در این زمینه هستند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی ادامه داد: بعضی از استان‌ها مانند کرمان، قم، اصفهان، آذربایجان شرقی، خراسان و ایل بختیاری و قشقایی فرش‌های معروف تری دارند، اما برخی از استان‌ها مانند بوشهر، هرمزگان، یزد، اردبیل، خوزستان و کرمانشاه دارای فرش‌های کمتر شناخته شده، اما زیبا همراه با نوآوری و خلاقیت تولید می‌کنند.

رافع به مهمترین اقدامات مرکز ملی فرش ایران در سال گذشته اشاره کرد و گفت: تصویب روز ملی فرش توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی در روز ۲۰ خرداد با همکاری ذینفعان حوزه فرش دستباف و به عنوان اولین از مهمترین اقداماتی بود که در سال ۱۴۰۱ رقم خورد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی ادامه داد: همچنین جشنواره‌های ملی و استانی در سراسر کشور در قالب مسئولیت پذیری اجتماعی به عنوان اقدامات خاص و ویژه در حاشیه مراسم این روز ملی برگزار شد.

رافع؛ برگزاری همایش مشاهیر فرش ایران برای نخستین بار قبل و بعد از انقلاب را از دیگر اقدامات مهم سال گذشته در حوزه فرش عنوان کرد و گفت: فرش دستباف ایرانی در سراسر جهان شناخته شده است، ولی هیچ گاه از طراحان و بافندگان نامی برده نمی‌شود، این همایش با تقدیر از پنج نام آور فرش دستباف فرصتی بود برای معرفی هنرمندان این هنر اصیل ایرانی به هموطنان و جهانیان تا از این طریق نه تنها با هنرصنعت فرش دستباف بلکه با نام آوران این صنعت دیرینه آشنا شوند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی از برگزاری همایش مشاهیر فرش دستباف به صورت سالانه خبر داد و گفت: با برگزاری هر ساله جشنواره مشاهیر فرش دستباف ایران، برترین‌های این حوزه را به جامعه جهانی معرفی خواهیم کرد.

رافع ادامه داد: دستاورد‌های نخستین همایش با عنوان کتاب مشاهیر فرش دستباف ایران در سال ۱۴۰۲ منتشر می‌شود.

ثبت اختراع گره‌های جدید در صنعت فرش

رئیس مرکز ملی فرش ایران ثبت با اشاره به اختراع گره‌های جدید صنعت فرش در سال گذشته، گفت: این گره جدید یکی از گره‌هایی بود که مورد تایید جامعه فرش و گروه تخصصی مرکز ملی فرش ایران قرار گرفت که ضمن کاهش زمان تولید، کیفیت و سرعت بافت فرش را افزایش می‌دهد.

رافع به دیگر اقدامات اولیه در مرکز ملی فرش‌های ایران اشاره کرد و افزود:سال ۱۴۰۱ با همکاری وزیر صنعت، معدن و تجارت و عنایت رئیس جمهور در بحث دیپلماسی اقتصادی و فرهنگی، نمایشگاه فرش دستباف‏ با حضور رئیس جمهور کشور‌های مختلف از جمله رئیس جمهور روسیه و امیر قطر در نهاد ریاست جمهوری و محل اجلاس سران برگزار شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی ادامه داد: توسعه صادرات و برقراری هماهنگی و ارتباط با کشور‌های منطقه و جهان در حوزه فرش دستباف از نتایج و دستاورد‌های برگزاری این نمایشگاه هاست.

رئیس مرکز ملی فرش ایران برگزاری نخستین جشنواره قالی فاخر در سال ۱۴۰۱ را از دیگر اقدامات مهم و موثر در حوزه فرش دستباف عنوان کرد و گفت: امیدواریم با همت ذینفعان این جشنواره به صورت سالانه برگزار شود.

رئیس مرکز ملی فرش ایران از برگزاری پانزدهمین المپیاد دانشجویی و دانش آموزی در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: دبیرخانه این المپیاد در حوزه فرش در خراسان رضوی است.

وی هدف از انتخاب دبیرخانه‌ها در شهر‌های مختلف را متمرکز نبودن فعالیت‌ها در تهران و مرکز ملی فرش عنوان کرد و افزود: دبیرخانه المپیاد‌های دانش آموزی و دانشجویی را در استان خراسان رضوی، دبیرخانه جشنواره قالی را در در استان اصفهان، دبیرخانه مشاهیر فرش را در استان آذربایجان شرقی و دبیرخانه جشنواره هفته فرش و و رویداد‌های خلاقانه را که با حمایت و همکاری پارک علم و فناوری و و وزارت علوم شکل می‌گیرد در استان قم مستقر کردیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رافع اضافه کرد: برگزاری جشنواره‌های مختلف فرش ضمن معرفی دستبافته‌های استان‌های مختلف باعث ارتقا و هم افزایی میان ۳۱ استان تولید کننده فرش دستباف می‌شود.

به گفته وی در زمینه‌ی شناسایی و معرفی فرش‌های استان‌های کمتر شناخته چند شرکت دانش بنیان را در حوزه زنجیره تولید و ارزش فرش فعال کرده ایم و در سال ۱۴۰۲ نمایشگاه شرکت‌های دانش بنیان در عرصه فرش را برگزار خواهیم کرد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور دوچرخه سوار تبریزی در مسابقات کاپ آزاد آسیایی مالزی
تبیین سیاست های اقتصادی دولت نیازمند همراهی دانشگاه هاست
اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فیلم منتشر شده از اتفاقات اطراف بیمارستان سینا
احیای قنات مصرآباد خدابنده با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد ریالی
آذربایجان شرقی ظرفیت بالایی در ورزش دارد
تخصیص ۱۲۷ هکتار زمین برای طرح های تجدیدپذیر در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ دی ۱۴۰۴
دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی در کرمان
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۷ دی ماه ۱۴۰۴
الحاق اراضی در تمام شهرستان‌های استان زنجان در دست انجام است
اوقات شرعی اهواز، ۱۷ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۷ دی ۱۴۰۴ به افق قم
موفقیت علمی زمانی ماندگار است که با اخلاص همراه باشد
محبت به امیرالمومنین حقیقتی برخاسته از معرفت
برخورد قطار خاش–زاهدان با واگن باری
دلایل اصلی دشمنی دشمنان ایران اسلامی چیست؟
محوریت بازرسی در بازار
کشف احتکار ۴۵ تن روغن در خاش
برگزاری همایش خادم یاران رضوی در تبریز
کشف چوب قاچاق در تالش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
سردار وحیدی: از قدرت ظاهری دشمن نباید ترسید
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
بیانیه مجمع نمایندگان استان ایلام در پی وقوع حادثه ناگوار شهرستان ملکشاهی
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم رفتار خصمانه پاسخ قاطع و متناسب خواهد داشت
حبس ملی پوشان گیتی‌پسند در اصفهان
شیوه برگزاری امتحانات پایان نیمسال دانشگاه آزاد اسلامی
مرتکبان کشتار جمعی امروز مدعی دفاع از حقوق بشر هستند
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۶ دی
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود نیجریه و مصر به مرحله یک چهارم نهایی
افزایش آلودگی هوا شهرهای صنعتی؛ وضعیت قرمز در ارومیه و مشهد
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۶ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
حق اولاد ۱۰۰ درصد و حق عائله‌مندی ۵۰ درصد افزایش می‌یابد  (۱ نظر)
آموزش و پرورش خط مقدم پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است  (۱ نظر)
کشفیات از دستگیر شدگان اغتشاشات در همدان  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
فعالیت ۳۵۹۶ تاکسی در برف و سرمای اردبیل  (۱ نظر)
ضرورت تدبیراندیشی برای افزایش جمعیت سالمند ایران در آینده  (۱ نظر)