• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۴۵۸۸۸
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۴

روغن ماهی مانع مرگ زودرس می‌شود

مصرف روزانه روغن ماهی به سالم ماندن افراد کمک می کند، ضمن اینکه از درمان‌های مادربزرگی در طول نسل‌ها هم هست. همچنین نتایج یک مطالعه جدید اطمینان می‌دهد: این مکمل خطر بیماری قلبی و مرگ زودرس را کاهش می‌دهد.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، برای حفظ سلامتی هر روز یک قاشق روغن جگر ماهی بخورید. این دستورالعملی است که بسیاری از مادربزرگ‌ها سال‌هاست به فرزندان و نوه‌های خود دارند. حالا به نظر می رسد حق با آنهاست. بر اساس مطالعه‌ای که اخیرا انجام شده، این مکمل سرشار از امگا ۳ برای قلب مفید است.
روغن ماهی مفید برای قلب
اینکه روغن ماهی واقعا مفید است یا خیر، هنوز هم در دنیای پزشکی مورد بحث و گفتگو است. پروفسور «آلیس لیختنشتاین»، مدیر و محقق ارشد آزمایشگاه تغذیه قلب و عروق در دانشگاه تافتز (ایالات متحده آمریکا) که برای سخنرانی در CNN فراخوانده شده است، توضیح داد: «وقتی صحبت از روغن ماهی و بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود، داده‌ها عمدتاً مثبت هستند، اگرچه برخی مطالعات با آن‌ها تناقض دارند. آخرین مطالعه اضافه شده به پایگاه داده حاکی از کارایی این روغن است».

کاهش تعداد حملات قلبی و مرگ‌های زودرس
مطالعه منتشر شده در مجله BMJ بر اساس سوابق نزدیک به نیم میلیون بریتانیایی 40 تا 69 ساله که به مدت 9 سال دنبال شده است. تقریبا یک سوم از آنها گفته‌اند: مکمل‌های روغن ماهی را به‌طور منظم مصرف می‌کنند.

کارشناسان دریافتند: مصرف مکمل‌های روغن ماهی خطر مرگ زودهنگام را تا ۱۳ درصد یا مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی را تا ۱۶ درصد در مقایسه با شرکت‌کنندگانی که چنین محصولاتی مصرف نمی‌کردند، کاهش می‌دهد. در ادامه نیز آمده است که این عادت خطر حمله قلبی و سکته را نیز پایین می‌آورد.

علاوه بر این، تیم تحقیقاتی به این نکته نیز اشاره می‌کند که ارتباط بین مصرف روغن ماهی و کاهش تعداد حملات قلبی عروقی در افرادی که فشار خون بالا دارند قوی‌تر است. ضمن اینکه اثرات مکمل‌ها پس از در نظر گرفتن عوامل خطر بیماری‌های قلبی و عروقی مانند سن، جنسیت، عادات روزانه، رژیم غذایی، مصرف داروها هنوز قابل مشاهده بود.

یک مطالعه در مقیاس بزرگ با برخی مشکلات
با این حال، محققان در مقاله خود خاطر نشان می‌کنند: یافته‌های آنها صرفاً از تجزیه و تحلیل داده‌ها حاصل می‌شود. بر اساس کار قبلی همکاران، آنها استدلال می‌کنند که اثر مفید مشاهده شده، از امگا ۳ موجود در روغن ماهی به دست می‌آید. با این حال، آنها بر این باورند که هنوز نمی‌توانند این موضوع را با قاطعیت بیان کنند.

پرفسور آلیس لیختنشتاین – متخصصی که در سال 2006 به انتخاب مجله Shape یکی از 10 زنی بوده که جهان را شکل دادند – پس از بررسی همه جانبه این مطالعه که دیگر در روند پژوهشی آن شرکت نداشت، به عموم مردم این طور هشدار می‌دهد: مکمل‌های روغن ماهی یک گلوله جادویی نیستند. به ویژه از آنجایی که آخرین کار تحقیقاتی نتوانسته است روشن کند که چه دوزی برای به دست آوردن تأثیر قابل توجهی بر سلامت لازم است.

او اضافه می‌کند: مصرف‌کنندگان روغن ماهی کمتر سیگاری هستند و بیشتر به فعالیت بدنی و خوردن ماهی چرب می‌پردازند، در واقع بیشتر به فکر سلامت خود هستند. به اعتقاد او، این موارد احتمالاً نشانگر سایر عادات سالم برای قلب هستند.

او در ادامه می‌گوید: مولفان این پژوهش سعی کردند این عوامل را کنترل کنند و به‌طور محافظه کارانه به این نتیجه رسیدند که مصرف منظم روغن ماهی با کاهش خطر مرگ و میر ناشی از همه علل یا بیماری‌های قلبی عروقی همراه است و حداقل مزیت آن در برابر حملات قلبی عروقی در جمعیت جهانی قابل مشاهده است.

بنابراین بهتر است میزان مصرف روزانه امگا ۳ خود را با اتخاذ یک رژیم غذایی متعادل به جای مصرف مکمل‌ها به دست آورید. این اسیدهای چرب خوب در ماهی، آجیل، محصولات سویا یا سبزیجات برگ سبز نیز یافت می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات فعالان اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد از رئیس جمهور
راه اندازی شعبۀ استان خوزستان انجمن علمی مطالعات نهج‌البلاغه
تکمیل طرح‌های نیمه تمام و بهبود فضای کسب و کار در خراسان شمالی
اولین برف پاییزی ارتفاعات خلخال را سفید پوش کرد
پیروزی پرگل المپیاکوس و گلزنی طارمی
جنجال بر سر تغییر یک نام صهیونیستی در ایرلند
وداع باشکوه با شهید خوشنام در همدان
تشییع پیکر همسر و فرزند معاون رئیس‌جمهوری در مشهد
تشییع و خاکسپاری یک شهید گمنام در بندرعباس
رقابت ۵۰ دانش‌آموز مازندرانی در مسابقات جهانی محاسبات ذهنی
روز‌های پایانی برداشت سیب زمینی در اقلید
عزت ایران اسلامی مرهون فداکاری مادران شهداست
لحظه‌ای را در ارتقای توان دفاعی ایران از دست نداده‌ایم
ضرورت مدیریت یکپارچه آب با توسعه‌ی همکاری‌های منطقه
نیکسون و کشتار دانشجویان، از تهران تا آمریکا
قم میزبان آئین تجلیل از مادران و همسران شهدا
استقرار بالگرد آتش نشانی در دزفول
استقلال قم راهی فینال شد
قوانین موجود، ظرفیت لازم برای سالم‌سازی محیط اجتماعی را دارند
تشریح برنامه هاودستاورهای توسعه ای آذربایجان غربی دربرنامه زنده استاندار
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
تأکید پزشکیان بر بهره‌گیری از روش‌های نوین آموزشی
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)