پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان پزشکی قانونی: تحقق قانون جوانی جمعیت از مهمترین برنامههای این سازمان است، هر چند که در این قانون درباره سقط درمانی دستورالعملی برای سازمان پزشکی قانونی لحاظ نشده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، عباس مسجدی آرانی افزود: ما قبل از ابلاغ رسمی قانون تعالی جمعیت، کمیسیونهای خود را تشکیل داده ایم و به دنبال این هستیم که با بر طرف کردن این دغدغه، در مسیر رشد جمعیت گام برداریم. ما در سال حدود ۱۲ هزار پرونده سقط جنین درمانی داریم، البته موضوع سقط جنین درمانی با سقط جنایی متفاوت است. نظام سلامت ما با چالش جدی سقط جنایی مواجه است که از مردم میخواهم از رجوع به پزشک نماها خودداری کنند.
وی گفت: برخی از پروندههایی که به کمیسیونهای پزشکی قانونی ارجاع میشود، مربوط به همین پزشک نماها است. اگر مردم توجه لازم را داشته باشند، پروندههای قصور پزشکی هم کاهش مییابد.
رئیس سازمان پزشکی قانونی افزود: ارتقا بانک ژنتیکی بر اساس برنامه توسعه پنجم در دستور کار قرار دارد. ما به دنبال غنیتر کردن این بانک هستیم. تاکنون ۱۴۰ هزار نمونه در این بانک وجود دارد که تمام این ۱۴۰ هزار نمونه از مجرمان خطرناک و سابقه دار تهیه شده و ۳۰ هزار پروفایل استخراج شده است. به گفته مسجدی، ایران تنها کشوری است که پس از آمریکا نرم افزار بانک ژنتیک را طراحی کرده است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: در تعیین هویت فرزندان زنان ایرانی و مردان خارجی تلاش میکنیم تا ۸۰ هزار نفری که این شرایط را دارند تعیین تکلیف شوند.
مسجدی افزود: هم اکنون شورای راهبری دانشبنیان برای تولید قطعات و لوازم مورد نیاز تشکیل شده است. همچنین در زمینه فراوری بافت با توجه به ظرفیت وجود مواد این حوزه و دانش فنی لازم در مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و یکی از دانشگاهها تفاهمنامهای برای تولید پودر استخوان امضا کرده ایم و به کمک بخش خصوصی ۴۰ درصد بازار کشور را تامین خواهیم کرد.
رئیس سازمان پزشکی قانونی با اشاره به حجم پروندههای موجود در پزشکی قانونی خطاب به دولت و مجلس نیز گفت: انتظار ما از هر دو قوه این است که در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری کمک بیشتری به پزشکی قانونی داشته باشند.
کاهش تصادفات ساختگی نیز از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست بود. به گفته مسجدی در سال گذشته ۵۷۳ فقره تصادف ساختگی کشف شد که در مقایسه با سال قبل از آن (۱۳۹۹) ۵ درصد کاهش داشتیم و ۶۳۲ مورد گواهی جعلی با هوشمندی همکاران من تشخیص داده شد.
وی افزود: ما پنجمین کشوری هستیم که کیت ژنتیک را تولید کرده ایم. کیتهای مربوط به مواد و صحنه جرم نیز تهیه شده اند.
به گفته رئیس سازمان پزشکی قانونی، بحث هوش مصنوعی و نوبت دهی الکترونیکی نیز در دستور کار این سازمان قرار دارد و قرار است ظرف پنج سال آینده از نظر تجهیزات و مواد به خودکفایی برسیم.