پخش زنده
امروز: -
محققان مرکز سرطان «جانز هاپکینز کیمل» موفق به دستیابی به روشی جدید برای درمان سرطان روده بدون شیمی درمانی شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شیمی درمانی یک درمان مبتنی بر دارو است که از مواد شیمیایی برای از بین بردن سلولهای سرطانی در بدن بهره می برد. این روش اگرچه یک روش بسیار قوی در درمان سرطان محسوب می شود، اما عوارض جانبی بسیار شدیدی را به دنبال دارد که زندگی بیمار را تحت الشعاع قرار می دهد. نمیتوان گفت شیمی درمانی لازمهی درمان سرطان است، اما تعیین ضرورت آن موضوع چالش برانگیز دیگری است.
حال محققان از یک رویکرد هدایتشده ctDNA (دیانای تومور در گردش) برای کمک به بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ استفاده میکنند که ممکن است در تشخیص میکرومتاستازها بسیار موثر باشد.
در مطالعهای جدید در مرکز سرطان «جانز هاپکینز کیمل»، دانشمندان یک رویکرد هدایتشده DNA تومور در گردش (ctDNA) را برای شناسایی پاسخهای درمانی در بیماران مرحله دوم سرطان روده بزرگ ارائه کردهاند.
«دیانای تومور در گردش» (ctDNA) تکه تکههایی جدا شده از تومور در جریان خون است که با سلولهای سرطانی مرتبط نیست. ctDNA را نباید با دیانایِ عاری از سلول (cfDNA) اشتباه گرفت، چرا که cfDNA یک اصطلاح گستردهتر است که DNA را توصیف میکند که آزادانه در جریان خون در گردش است، اما لزوما منشاء توموری ندارد. از آنجایی که ctDNA ممکن است کل ژنوم تومور را منعکس کند، به دلیل کاربرد بالینی بالقوه خود، جذابیت بیشتری پیدا کرده است و بیوپسی مایع به شکل خونگیری ممکن است در مقاطع زمانی مختلف برای نظارت بر پیشرفت تومور در طول برنامه درمانی انجام شود.
شیمی درمانی در درمان سرطان روده بزرگ، با هدف از بین بردن میکرومتاستازها که همان سلولهای سرطانی هستند که در تصاویر رادیولوژی قابل مشاهده نیستند، اما در جریان خون حرکت میکنند و موجب عود بیماری یا گسترش آن به سایر نواحی بدن میشوند، صورت می گیرد.
محققان با استفاده از ctDNA برای شناسایی این سلولهای نامرئی اکنون میتوانند تعیین کنند که کدام افراد بیشتر از میکرومتاستاز رنج میبرند.
این مطالعه جدید، اولین تحقیق بالینی است که نشان میدهد یک رویکرد هدایت شده توسط ctDNA پس از جراحی میتواند به طور قابل توجهی به افراد مبتلا به سرطان روده بزرگ در مرحله دوم کمک کند.
محققان بر این باورند که این تحقیق میتواند تحقیقات بیشتری را در مورد ctDNA در بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ و سایر انواع سرطان موجب شود و افراد مبتلا به سرطان لوزالمعده در مراحل اولیه و سرطان روده بزرگ در مرحله سوم به منظور تعیین اینکه آیا ctDNA میتواند بیمارانی را شناسایی کند که از درمان تهاجمیتری نسبت به آنچه در حال حاضر در دسترس است، بهره میبرند، مورد مطالعه قرار خواهند گرفت.