پخش زنده
امروز: -
نماینده جامعه آزمایشگاهیان در نظام پزشکی گفت: آزمایشگاههای دولتی ورشکسته هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر محمدعلی برومند در نشست خبری در خصوص مشکلات جامعه آزمایشگاهیان با اشاره به مشکلات پیش روی آزمایشگاههای کشور افزود: اگر آزمایشگاه را به عنوان یک مؤسسه اقتصادی میشناسید پس چرا این بخش را از جانب کسب و کارهای نوپا (استارت آپ) و مؤسسات بیمهای تحت فشار قرار میدهید، هم اکنون به علت بدهیهای بیش از ۷ ماهه سازمانهای بیمهگر به آزمایشگاهها از کیفیت آزمایشها کاسته شده است.
وی ادامه داد: تعرفه بخش خصوصی ۲۴ درصد افزایش پیدا کرده است، اما بیمههای تکمیلی بر اساس تصمیمات خود آزمایشگاهها را تحت فشار میگذارند.
نماینده جامعه آزمایشگاهیان در نظام پزشکی گفت: بیمههای تکمیلی سقف تخفیف برای آزمایشگاهها قائل میشوند و این امر به ویژه در شهرهای بزرگ روی میدهد.
دکتر برومند افزود: بسیاری از آزمایشگاهها به تعداد کافی بیمار دارند، از این رو مشکلی با بیمههای تکمیلی ندارند، اما آزمایشگاههای زیادی به علت این مشکلات کیفیت خدمات خود را کاهش دادهاند تا بتوانند فعالیت خود را ادامه دهند.
وی ادامه داد: کیفیت مواد مصرفی و دستگاههای مورد استفاده در آزمایشگاهها پایین آمده است و به تبع آن نتایج آزمایشی نیز اُفت میکند.
نماینده جامعه آزمایشگاهیان در نظام پزشکی گفت: مشکلات متعددی که ارز ترجیحی به همراه دارد به تعطیلی آزمایشگاهها میانجامد.
دکتر برومند افزود: اکنون بیشتر تجهیزات آزمایشگاهی ارز نمیگیرد، برای مثال باید کیت را با ارز آزاد بخریم، اما با همان تعرفه قبلی ارائه خدمت کنیم، در واقع شرکتها به ما میگویند دیگر به ما ارزی داده نمیشود و این مشکلات باید به گوش همه برسد.
وی ادامه داد: دو روز قبل شورای عالی بیمه در بخش خصوصی با افزایش نرخ ۲۴ درصدی بخش فنی آزمایشگاه موافقت کرده است، در حالی که اقلام ما ۳ برابر افزایش قیمت داشته است، اکنون در بخش دولتی آزمایشگاهها ورشکسته هستند و در بیشتر بخشها این وضع روی داده است.
نماینده جامعه آزمایشگاهیان در نظام پزشکی با اشاره به غربالگری جنین گفت: در خصوص غربالگری با ایجاد نیاز القایی برای آزمایشهای غربالگری موافق نیستیم، اما با انجام آزمایشهای درست و بجا موافق هستیم و نباید افراط و تفریطی صورت گیرد.
دکتر برومند افزود: آزمایشها باید با استانداردهای لازم انجام شود و بیمه نیز تعرفه آزمایش غربالگری را بپذیرد، در حالی که بیمه تعرفه خدمات غربالگری را پوشش نمیدهد.
وی با اشاره به مشکلات مالی آزمایشگاههای کشور افزود: آزمایشگاهها باید به شرکتها پول بیشتری برای خرید تجهیزات پرداخت کنند، در حالی که بیمهها پوشش بیشتری به خدمات نمیدهند، از این رو آزمایشگاه مجبور است یا قیمت انجام آزمایش را بالا ببرد یا کیفیت خدمات را کاهش دهد، به همین علت هر روز شاهد واگذاری آزمایشگاههای دولتی به بخش خصوصی هستیم.