پخش زنده
امروز: -
با طراحی سامانه ای ، وضعیت استادان حق التدریسی دانشگاههای کشور ساماندهی میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما ، با توسعه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، توجه به رعایت استانداردهای نسبت استاد به دانشجو مدنظر قرار گرفته و همین امر دلیل به کارگیری استادان حق التدریسی در دانشگاهها شده است. تحصیلکردگانی که کارشان همچنین اعضای هیئت علمی دانشگاه هاست، اما حقوق و مزایای کمتری دارند.
دکتر حاج علی استاد حق التدریسی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما میگوید: مهمترین مشکل استادان حق التدریسی حق الزحمهای است که برای هر واحد درسی برای آنها در نظر گرفته میشود که بسیار اندک و ناچیز است.
بر اساس آمار منتشر شده حدود ۷۰ درصد از استادان دانشگاه پیام نور، ۸۰ درصد از استادان دانشگاه غیرانتفاعی و ۳۰ درصد از استادان دانشگاه دولتی بار آموزشی آنها بر دوش استادان حق التدریسی است و این درحالی است که بر اساس اسناد بالادستی قرارداد افراد چه به صورت کتبی درج شده باشد و یا به صورت شفاهی تحت حمایت قانون قرار میگیرند و باید حقوق و مزایای مشخص به آنها تعلق بگیرد.
افشین مهرفر رئیس کانون کشوری استادان حق التدریسی گفت: بارها از تامین اجتماعی خواسته ایم که این مُشکل استادان حق التدریسی را حل کند، اما به دلیل نبود قوانین حمایتی حتی در مجلس شورای اسلامی این مشکل برطرف نشده است.
روسای دانشگاهها هم از این دغدغهها باخبر هستند. عبدالله معتمدی سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی میگوید: شرایط اینگونه نیست که دانشگاه متعهد باشد که اگر از استاد حق التدریسی در دانشگاه استفاده میکند، باید شرایط استخدام وی را هم فراهم کند.
حالا قرار است با اجرای یک دستورالعمل مدون مشکلات این اساتید کمتر شود.
سید مختار موسوی مشاور رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری هم در مصاحبه با خبرنگار ما میگوید: ما به دنبال این هستیم که سامانهای را طراحی کنیم که هویت همه استادان حق التدریسی در یک جای مشخص ثبت و نیزمیزان کارکرد و عملکرد آنها هم بررسی شود.
استادان حق التدریسی بخشی از جامعه علمی کشور محسوب میشوند که میتوانند نقش مهمی در توسعه علمی کشور داشته باشند.