پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: در جلسه امروز با وزیر بهداشت مقرر شد در حوزه تأمین پزشک عمومی، دندانپزشک و پزشک متخصص به شکل تصاعدی، سال به سال ظرفیت آزمونهای مربوطه افزایش یابد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای حسن شجاعی در ارتباط تصویری با بخش خبری ۲۱ سه شنبه شب شبکه یک سیما دربارهی تخلفات صورت گرفته در افزایش ظرفیت پزشکی افزود: در جلسه امروز سه شنبه چند موضوع با حضور وزیر بهداشت مطرح شد که موضوع اول دربارهی ظرفیت پزشکی بود.
آقای شجاعی خاطرنشان کرد: در کشور ۱۱ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر داریم؛ در حالی که کشورهای منطقه ۲۵ پزشک و کشورهای پیشرو در حوزه سلامت حدود ۳۵ تا ۴۰ پزشک دارند که نشان دهندهی این است که به شدت کمبود پزشک داریم و موجب شده دسترسی مردم به پزشک؛ سخت شود و بسیاری از مردم از مناطق محروم مجبور باشند به تهران و شهرهای بزرگ برای دسترسی به خدمات پزشکی سفر کنند.
وی تصریح کرد: در وزارت بهداشت دولت گذشته معتقد بودند که ما کمبود پزشک نداریم، بعضی زمزمهها در دولت جدید و در وزارت بهداشت هم شنیده میشود که ما کمبود پزشک نداریم که پیرو این اظهار نظر؛ این جلسه تشکیل شد و مورد توافق قرار گرفت که ما در کشور کمبود پزشک داریم و مقرر شد هم در حوزهی تأمین پزشک عمومی، دندانپزشک و متخصص به شکل تصاعدی سال به سال ظرفیت آزمونهای مربوطه افزایش پیدا کند تا بتوانیم در یک بازه زمانی مناسب به تدریج سرانه پزشک در کشور را افزایش دهیم.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: موضوع دوم جلسه امروز؛ عدالت آموزشی و سهمیهای که مطابق قانون برای مناطق محروم در نظر گرفته شده است بود.
آقای شجاعی افزود: در قانون مصوب سال ۹۲؛ ۳۰ درصد از ظرفیت آزمونها به مناطق محروم اختصاص داده شده است که متأسفانه طی این سالها این سهمیه تقریباً هیچ وقت به صورت کامل اجرا نشده است مثلاً در آزمون پزشک عمومی حدود شش درصد و در آزمون مربوط به دندان پزشکی فقط هشت درصد این سهمیه رعایت شده بود؛ این تکلیف قانونی است و تخلفی بود که وزارت بهداشت مرتکب میشد که مورد توافق قرار گرفت تا در سال آینده با تأمین زیرساختهای لازم؛ ۳۰ درصد سهمیه مناطق محروم در آزمونهای پزشکی توسط وزارت بهداشت رعایت شود.
وی خاطرنشان کرد: موضوع سوم که در این جلسه مطرح شد؛ مربوط به آیین نامه تأسیس داروخانهها بود؛ مقررات سابق که دربارهی تأسیس داروخانهها وجود داشت؛ محدودیتهایی داشت که موجب شده بود انحصارهایی به وجود آید.
آقای شجاعی تصریح کرد: بعد از پیگیری در خرداد ۱۴۰۰، آیین نامه جدیدی در وزارت بهداشت تصویب شد که انحصار را برطرف میکرد، اما متأسفانه طی این چند ماه در بعضی از استانها و بعضی دانشگاههای علوم پزشکی مقاومتهایی در اجرای این آیین نامه داشتند، بنابراین وزیر بهداشت تعهد دادند که هر مانعی در مسیر اجرای این آیین نامه وجود داشته باشد برطرف شود تا مسیر برای توسعهی کسب و کار دربارهی جوانان برطرف شود.
وی گفت: آیین نامه تأسیس داروخانهها برای صدور مجوز داروخانه و رفع انحصار وجود دارد و نیازی به قانون جدید نیست؛ این آیین نامه فقط مربوط به داروخانهها میباشد.