• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۶۰۰۴۷
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۳
چهارمحال و بختیاری » اقتصادی

نماینده بروجن: تغییر الگوی کشت راهکار خروج از بحران آب

نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس: تغییر الگوی کشت از مهمترین راهکار‌های برون‌رفت از شرایط بحران آب است.

نماینده بروجن: تغییر الگوی کشت راهکار خروج از بحران آببه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز چهارمحال و بختیاری، حجت الاسلام امیرقلی جعفری در جمع کشاورزان و دامداران شهرستان بروجن، تغییر الگوی کشت را مهمترین راهکار‌های برون‌رفت از شرایط بحران آب دانست و گفت: برای اجرای این برنامه باید از یک سو دولت با خرید تضمینی محصولات کشاورزی، کشاورزان را کمک دهد و از سوی دیگر خود بهره‌برداران از روش‌های نوین آبیاری بهره‌گیری کنند.

وی افزود: در استای ترغیب کشاورزان به تغییر الگوی کشت و طرح خرید تضمینی محصولات کشاورزی از سوی دولت موضوع مهمی است که مجلس در تلاش برای تدوین چنین طرحی است.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: تغییر الگوی کشت، دستوری نیست بلکه باید با تعامل صورت گیرد که در این راستا، دولت باید به کشاورزان آموزش دهد و مطابق با الگویی که به کشاورزان برای کشت ارائه می‌شود محصولات تولیدی آن‌ها را بخرد.

حجت‌الاسلام جعفری افزود: در حوزه کشاورزی از سال‌های گذشته تاکنون اقدامات اشتباهی انجام گرفته که با توجه به کاهش شدید منابع آب در کشور، می‌طلبد تا هرچه سریع‌تر رویه اشتباه گذشته اصلاح و روند درستی در پیش گرفته شود.
به گفته وی، در همین راستا سند آمایش سرزمینی الگوی کشت کشاورزی نیاز داریم تا در مناطق مختلف متناسب با اقلیم و منابع آبی همان مناطق کشاورزی انجام گیرد.

رئیس کمیته آب کمیسیون کشاورزی، آب و منایع طبیعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ۱۳۰ میلیارد مترمکعب مخازن آب شیرین در کشور وجود داشت که تمامی آن برداشت شده و با فرونشست زمین روبرو هستیم و آبخوان‌ها تخلیه شده است.

جعفری با تاکید بر توسعه کشت گلخانه‌ای در استان و کشور، گفت: در کشت گلخانه‌ای در مقایسه با سایر کشت‌ها می‌توان با مصرف ۱۰ درصد آب، ۸۰ درصد محصول برداشت کرد.

وی افزود: در شهرستان بروجن مقرر شده است تا پنج واحد بزرگ گلخانه در شهر‌های بلداجی، نقنه، فرادنبه و گندمان ایجاد شود که با دو مشکل تأمین گاز و تسهیلات روبروست که درصدد رفع آن هستیم.

نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی گفت: در طول ۴۰ سال گذشته اقدامات بسیاری در بخش‌های مختلف کشور و استان انجام گرفته است، اما در حوزه منابع آب پایدار برای استان کاری انجام نداده‌ایم و امروز دشت‌های استان ممنوعه و ممنوعه بحرانی شده است و نیمی از جمعیت استان مشکل آب آشامیدنی دارد.

جعفری با بیان اینکه با بهره‌برداری از طرح انتقال آب بن به بروجن، بخشی از مشکل تأمین آب آشامیدنی استان برطرف می‌شود، تصریح کرد: این طرح هم اکنون ۸۰ درصد پیشرفت اجرایی دارد و امید است ۲۰ درصد باقیمانده هرچه سریع‌تر تکمیل شود تا بتوان آب آشامیدنی نیمی از جمعیت استان را تأمین کرد.

وی همچنین با اشاره به سفر اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس به استان در هفته آینده، ابراز امیدواری کرد در این سفر بتوان برای رفع مشکلات بخش آب و کشاورزی استان راهکار‌های مؤثری ارائه داد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حملات موشکی و پهپادی به پایگاه آمریکا در بحرین
ایران عضو مقتدر و نقش آفرین در بازیگران نظم جدید بین الملل است
ایران فرشی نفیس می بافد که در انتها همه را شگفت زده خواهد کرد
صنعا: عربستان اشتباه بزرگی کرد
وانگ یی: چین از ایران حمایت می کند
برکناری دادستان دادگاه کیفری با توطئه صهیونیست ها
رئیس‌جمهور بنگلادش استعفا کرد
مذاکره؛ محاسبات دشمن را به هم می‌ریزد
برخورد قاطعانه دستگاه قضایی خوزستان با عناصر سازمان‌یافته و هنجارشکن
لایحه مقابله با جنایات بین المللی بررسی می شود
امروز سوم مرداد ، تشییع پیکر مطهر چهار شهید مدافع وطن در اهواز
هدف قرارگرفتن یک کشتی دیگر عربستان در دریای سرخ
تقدیر باشگاه صنعت نفت آبادان از حمایت‌های استاندار خوزستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳ مرداد ۱۴۰۵
گسترش آتش سوزی و اعلام وضع اضطراری در اسپانیا
سفر رئیس سازمان حج و زیارت کشور به خوزستان
رئیس جمهور در پیامی درگذشت زنده یاد اکبر عبدی را تسلیت گفت
ایستادگی لرستانی ها در ایستگاه ۱۴۵ سنگر خیابان
میدان داری ساکنان کیش در صد و چهل و ششمین شب از حماسه خیابان
ذخایر لجستیکی بالا در هرمزگان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حمله موشکی دشمن آمریکایی به شهرستان فیروزآباد
حمله مقاومت عراق به مقر نیروی زمینی کویت
دستور استاندار خوزستان برای جلوگیری از تعدیل نیروها در آبفای اهواز و ماهشهر
عرضه ۵۰۰ مگاوات برق برای جبران کسری صنایع در بورس انرژی
ابطال پروانه واحد‌هایی که رمزارز غیرمجاز استخراج می‌کنند
اتصال سومین واحد بخار نیروگاه فردوسی به شبکه برق کشور
بررسی آخرین وضعیت زیرساخت‌های آب و برق استان هرمزگان
کاهش محدودیت برق ۴۸ شهرک صنعتی از دو روز به یک روز
ماجرای کافه حاشیه‌ساز تنکابن چه بود؟
دور جدید حملات ارتش تروریستی آمریکا به ایران
بازسازی سریع زیرساخت‌های ایران، اسرائیل را غافلگیر کرد
اکبر عبدی درگذشت
نمایندگان دموکرات کنگره آمریکا: ترامپ دروغ گفت
حمله آمریکا به محله تپه الله‌اکبر بندرعباس با ۲ مجروح
سرهنگ تاجیک: عملیات اخیر سپاه حذف اهداف راهبردی بود
ادامه جنگ با ایران به ضرر آمریکا است  (۱ نظر)
حمله سنگین موشکی - پهپادی سپاه به پایگاه‌های آمریکا در اردن  (۱ نظر)
قشقاوی: دروغ‌های ترامپ باعث آرامش بازار‌ها نمی‌شود  (۱ نظر)
تکذیب فعالیت سامانه‌های پدافندی و وقوع اصابت در شهرستان پاکدشت  (۱ نظر)
دولت به جای واردات برنج از تولیدات داخلی حمایت کند  (۱ نظر)
حفظ آمادگی، اشراف اطلاعاتی و هوشمندی سرلوحه کار فراجا  (۱ نظر)
تاکید استاندار خراسان رضوی بر ضرورت شفاف‌سازی در نحوه مدیریت سهام عدالت  (۱ نظر)