• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۴۸۴۶۰
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۲
اردبیل » اجتماعی

امام حسن عسکری علیه السلام الگوی جوانان

امام حسن عسکری علیه‌السّلام یازدهمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت است که به مدت شش سال امامت شیعیان را عهده‌دار بود. 

شهادت امام حسن عسکری علیه السلام تسلیت بادبه گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اردبیل؛ اسم امام یازدهم، حسن و کنیه‌اش ابومحمد و لقبش زکی و عسکری بود.

در ربیع الثانی سال دویست و سی و دو هجری در مدینه به دنیا آمد و در جمعه هشتم ربیع الاول سال دویست و شصت هجری در سن بیست و هشت سالگی به شهادت رسید و در سامرا به خاک سپرده شد. 

او فرزند امام هادی (ع) و پدر امام زمان (عج) است.

 

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بیانات مقام معظم رهبری - امام حسن عسکری علیه‌السلام و تحسین دوست و دشمن

امام حسن عسکری علیه السلام الگوی جوانان

"این روز‌ها متعلق به امام عسگری (سلام‌اللّه‌علیه) است، که می تواند الگوی همه‌ مؤمنان، بخصوص جوانان باشد. این امامی که موافقان، شیعیان، مخالفان، غیر معتقدان، همه، شهادت دادند و اعتراف کردند به فضل او، به علم او، به تقوای او، به طهارت او، به عصمت او، به شجاعت او در مقابل دشمنان، به صبر و استقامت او در برابر سختیها، این انسان بزرگ، این شخصیت باشکوه، وقتی به شهادت رسید، فقط بیست و هشت سال داشت. در تاریخ پرافتخار شیعه، این نمونه‌ها را کم نداریم. پدر امام زمان عزیز ما با آن همه فضیلت، با آن همه مقامات، با آن همه کرامات، وقتی با سم و جنایت دشمنان از دنیا رفت، فقط بیست و هشت سال داشت؛ این می شود الگو؛ جوان احساس می کند یک نمونه عالی در مقابل چشم دارد. آن امام بزرگوار، جوادالائمه (علیه‌السّلام) است که در بیست و پنج سالگی شهید شده است؛ این امام عسگری (علیه الصّلاة و السّلام) است که در بیست و هشت سالگی به شهادت رسیده است؛ و این همه فضیلت، این همه مکرمت، این همه عظمت، که نه فقط ما به آن‌ها قائلیم و مترنّمیم، بلکه دشمنانشان، مخالفانشان، کسانی که اعتقاد به امامت آن‌ها نداشتند، همه اعتراف کردند. (قسمتی از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اقشار مردم و خانواده شهدا و ایثارگران ۱۳۹۰/۱۲/۱۰)"

 

همراهی پدر در تبعید
خلفای عباسی برای اینکه امامان معصوم علیه‌السّلام را تحت نظر بگیرند و بر فعالیت‌های فکری و سیاسی آنان احاطه داشته باشند، از آنان درخواست می‌کردند تا از مدینه منوره (که مرکز علم و دین بود) به بغداد و سامراء و خراسان (که پایتخت‌های دستگاه حاکمه بود) نقل مکان نمایند.

امام حسن عسکری علیه السلام هم با چند تن از خلفای عباسی معاصر و در سامرا تحت مراقبت شدید حکام وقت قرار داشت، لذا به عسکری ملقب شدند.

امام حسن عسکری علیه‌السّلام تقریبا تمام عمر را یا در زندان بود یا در تبعید. دو ساله بود که به همراه پدرش به تبعیدگاه رفت و مدت بیست سال همراه با آن حضرت در تبعید بود. پس از شهادت امام هادی علیه‌السّلام، تا شهادتش که شش سال طول کشید، در زندان یا تبعید به سر برد. به همین جهت، اصحاب نمی‌توانستند خدمت ایشان برسند، ولی امام حسن عسکری علیه‌السّلام، با ایجاد تشکیلات سری، پیروان خود را سازماندهی کرد.

 

شهادت امام حسن عسکری علیه السلام
شهادت امام حسن عسکری علیه السلام تسلیت بادامام حسن عسکری علیه‌السّلام مانند آباء و اجداد خویش رهبر بزرگ شیعیان بود و رهبری مبارزه‌های مردمی علیه خلفای جور را بر عهده داشت. دوره پایانی امامت حضرت، معاصر با معتمد عباسی بود. او که مردی سفاک و خون‌ریز بود، مخالفین خود را با سنگدلی از میان برد و در برابر امام حسن عسکری که رهبر و پیشوای شیعیان بود ساکت و بی‌تفاوت نبود، به همین جهت امام علیه‌السّلام بیشتر عمر خود را در زندان سپری کرده است. گاهی به دست "صالح بن رصیف" به زندان افتاده و زمانی در حبس "علی بن حزین" بود و زمانی هم در زندان مردی پست و رذل به نام "نحریر" بود.
سرانجام معتمد که نسبت به آن حضرت کینه و عداوتی شدید داشت و وجود حضرت را خطری بزرگ برای حکومت خویش می‌دانست تصمیم به قتل آن حضرت گرفت و آن حضرت را با زهر به شهادت رساند.

سرانجام آن حضرت در ۸ ربیع الاول سال ۲۶۰ق در ۲۸ سالگی به شهادت رسید و در سامرا کنار مرقد پدرش دفن شد. مدفن آن دو امام به حرم عسکریین مشهور و یکی از زیارتگاه‌های کشور عراق است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دو زلزله بیش از 4 ریشتری در عسلویه
ایران با ایمان، هوش و انسجام ملی در برابر نظام سلطه ایستاده است
دیوان پروین اعتصامی ۹۰ ساله شد!
زمین لرزه ۴.۱ ریشتری فین بندرعباس را لرزاند
زلزله بیش از ۴ ریشتری در فین هرمزگان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۵ بهمن ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۴
اجرای طرح «زندگی با آیه‌ها» در مدارس زنجان
۹۹.۲ درصد خانه‌های زنجان به شبکه گاز متصل شدند
استقلال ایران در اداره کشور، امنیت و اقتصاد برای دشمنان قابل تحمل نیست
تامین آب آشامیدنی سالم شهرستان باوی با اجرای طرح‌های آبرسانی
آغاز فعالیت سامانه بارشی از فردا در سمنان
مدیر تیم هندبال مس کرمان: اتفاق خاصی رخ نداده و به پایان خوب امیدواریم
شکستی دیگر برای چوکا تالش اینبار در قلعه عقاب‌ها
افتتاح جمعه بازار در منطقه تفریحی و گردشگری بندری دوساری عنبرآباد
دیدار رئیس اشراف فرماندهی کل انتظامی با خانواده شهید حمید مومنی
تصادف مرگبار در شهرستان لالی
فتنه دی ۱۴۰۴ سنگین‌ترین شبه‌کودتا علیه جمهوری اسلامی بود
جشن خانوادگی جوان و وصال شیرین در شهر کیان
دیدار مسئولان آستانه‌اشرفیه با خانواده‌های معظم شهدای دوران دفاع مقدس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نیمه نهایی جام حذفی اسپانیا؛ شکست بارسا در مادرید
تأکید معاون رئیس‌جمهور بر لزوم اصلاح دیوان سالاری برای پیشتازی اصفهان در هوش مصنوعی
پیش بینی بارش های پراکنده در مناطقی از غرب کشور
تردد در چالوس و آزادراه تهران - شمال تا اطلاع بعدی ممنوع شد
پیام تبریک وزیر امور خارجه روسیه به آقای عراقچی
به‌نژاد تا اطلاع ثانوی محروم شد
قدردانی عراقچی از پیام تبریک پادشاه بحرین
ایران نایب‌رئیس کمیسیون توسعه اجتماعی سازمان‌ملل‌متحد شد
۴ مرحله کالابرگ رفع سوء تغذیه به صورت یکجا تمدید اعتبار شد
تعویق آزمون‌های سراسری امکان پذیر نیست
ریزش یک تریلیون دلاری بازار سهام آمریکا
معرفی برترین‌های ۵ وزن نخست کشتی آزاد نوجوانان قهرمانی ایران
وزش باد در همدان ادامه دارد
تأکید مدیرکل محیط زیست زنجان بر پایش شبانه و نظارت میدانی مستمر بر صنایع
پیام رهبر انقلاب اسلامی به کنگره ملّی «شهدای غریب اسارت»
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۴۷ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
حضور عروس و داماد اهوازی در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی  (۱ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
کم‌آوردن خیابان اصلی اراک در استقبال از راهپیمایی ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)
کاهش ۷۰ درصدی تقاضای پروانه ساختمانی انبوه‌سازان در همدان  (۱ نظر)