• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۱۶۰۵۷
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۳
کرمانشاه » اجتماعی
گزارش مکتوب؛

یولاف گیاهی پرسود اما ناشناخته

کشاورزان علف هرز یولاف را به نام‌هایی همچون یولاف وحشی، هیومه، جودوسر، قره قاج و یا گل کیسک می‌شناسند که مزرعه را نابود می کند...

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، یولاف گیاهی پرسود، اما ناشناختهدکتر بهرامی نژاد عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه از سال ۸۶ با انتخاب موضوع پایان نامه اش به نام یولاف یا گیاه زراعی فراموش شده  تحقیقات بر روی این غله با ارزش را آغاز کرد.
در آن سالها این موضوع فکر او را به خود مشغول کرد که چرا نباید در ایران یولاف کشت شود؟!
دکتر بهرامی نژاد ۱۰۰ رقم بذر یولاف را با مجوز کشور استرالیا با خود به ایران آورد و در ۲۶ محیط از جمله شهر‌های سرپلذهاب، ثلاث باباجانی، بیستون و اسلام آباد غرب کشت کرد نتایج اولیه نشان داد که بذر ۶ رقم از انواع یولاف با مناطق مختلف استان سازگاری دارد او آن‌ها را انتخاب و تکثیر کرد.  
پراکنش کشت یولاف در دنیا بسیار زیاد است به طوری که در بیش از ۷۵ کشور دنیا از جمله روسیه، استرالیا، ایالات متحده آمریکا و فنلاند و ... و همینطور در ۱۶ کشور آسیایی (ترکیه، ارمنستان، آذربایجان، عراق و...)  کشت می‌شود.
در حالیکه  آمار کشور‌های  توسعه یافته نشان می‌دهد که سالانه بیش از یک میلیون تن یولاف در این کشور‌ها تولید می‌شود، اما در ایران یولاف گیاهی فراموش شده است.  
دکتر بهرامی نژاد از تهدید فرصت ساخت ... و حالا موضوع پایان نامه اش مبنای کار تحقیقاتی  ده‌ها دانشجو شده است.
با دکتر سری به آزمایشگاه دانشکده کشاورزی زدم آنجا دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا بر روی بذر‌های بومی اصلاح شده کار می‌کردند یکی از دانشجویان گفت: ما روی صفات و DNA آن‌ها آزمایش می‌کنیم.
دکتر بهرامی نژاد گفت: با شروع کار تحقیقاتی باید به سوالات زیادی پاسخ می‌دادم اینکه کشاورزان می‌پرسیدند بذر را از کجا تهیه کنیم خواص یولاف چیست؟ چطور می‌شود آن را فرآوری کرد و ده‌ها سوال دیگر...
یولاف گیاهی پرسود، اما ناشناختهدر سال ۹۲ به همراه تیمی مرکب از دانشگاه علوم پزشکی رازی و پارک علم و فناوری، شرکت دانش بنیان سالم فرآور باختر را تاسیس کردیم.
در حال حاضر  یولاف زارعی در پردیس دانشکده کشاورزی و مزارع کشاورزان کشت می‌شود.
عضو هیات مدیره شرکت دانش بنیان، کم توقع بودن و قابلیت کشت درهر نوع خاکی حتی شور را از مزایای کشت یولاف عنوان کرد.
مهندس امیری نیاز کم به کود، سموم ، کاهش بیماری طوقه گندم در تناوب زراعی  را از دیگر مزایای این گیاه دانست.
آقای بهرامی نژاد  می‌گوید: امسال  در اوایل فصل کشت بذر گواهی شده  یولاف را برای کشت به کشاورزان منطقه داده است.
یکی از این کشاورزان را دیدم، از بخش ماهیدشت به کرمانشاه آمده بود، از کشت راضی  و ۴ تن و نیم در هر هکتار برداشت کرده بود.
دکتر بهرامی نژاد می‌گوید: از سال ۹۵ با اجماع ۲۶ کشور عضو کمیته جهانی یولاف (IOC) او نماینده ایران در این کمیته است.  
عضو هیات دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و از اعضاء این تیم دانش بنیان می‌گوید: کاهش قند خون، چربی خون و بیماری‌های قلبی و عروقی، جلوگیری از خستگی، افسردگی، بیماری‌های گوارشی از خواص یولاف است.
دکتر تحویلیان به ما گفت: یولاف سرشار از پروتئین، مواد معدنی سودمند مانند آهن، روی، کلسیم، پتاسیم، منیزیم، مس و انواع ویتامین هاست.
تیم دانش بنیان یولاف همچنین موفق شده اند از این سلطان فیبر غلات نان یولاف هم تولید کنند
 آقای محمودی از نانوایان با تجربه‌ای است که با تغییر تنور نانوایی در شهرستان دالاهو نان می‌پزد.
او می گوید: برخی از مردم به گلوتن حساسیت دارند و برای همین می‌توانند نان یولاف مصرف کنند مشتریان نان تولیدی او، خام گیاه خواران و  انجمن تغذیه طبیعی ایران  از استان‌های تهران، فارس، هرمزگان، اصفهان و همدان هستند.
تیم دانش بنیان آقای بهرامی نژاد  قرار است علاوه  برتولید غذای یولاف  در بخش دارویی هم خط تولید ماسک صورت و ژل موضعی راه اندازی کنند.  
خوشخو مدیر مرکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه می‌گوید:  برای  حمایت از این واحد دانش بنیان یک سوله ۱۸۰ متری را در اختیارشان  قرار داده ایم و تسهیلات مالی را از معاونت علمی ریاست جمهوری و پارک به آنان پرداخت کرده ایم.
آمار‌ها نشان می‌دهد در ۶ ماه دوم سال ۹۹، هزار و ۷۰۰ تن یولاف از کشور‌های آلمان و اسپانیا وارد کشور شده است و حالا با چهارده سال  تحقیق، تلاش و مطالعه دکتر بهرامی نژاد گیاهی فراموش شده  به گیاهی اقتصادی تبدیل شده است.
قرار است یولاف اصلاح شده سال آینده در ۲۰۰ هکتار از اراضی استان کشت شود و شرکت سالم فرآور باختر  در یک قرارداد تضمینی محصول را از کشاروزان خریداری کند.
به نظر می‌رسد آینده یولاف در ایران به طور غیرقابل  انکاری امیدوار کننده باشد چراکه مصرف جهانی یولاف به عنوان غذای انسان روبه افزایش است.
یولاف در حال حاضر در مساحتی حدود ۱۰ میلیون  هکتار در سطح جهان کشت و سالانه ۲۴ میلیون  تن از این گیاه سالم تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

گزارشگر: پریسا پانیاز

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
روایتی حماسی از محراب رمضان تا دشت کربلا در چهارمحال و بختیاری
پیشرفت احداث تقاطع غیرهمسطح شهید ذاکر اردبیل به ۸۰ درصد رسید
رشد صنعت نساجی در گروِ نوسازی ماشین آلات
برگزاری ۱۰ نمایشگاه بین المللی در نیمه‌دوم ۱۴۰۵
معجونی شگفت انگیز از آب و سنگ در زیر پوست زمین
مراسم چهلمین روز شهادت شهید خالقی نژاد در لنده
روایت سمنان از باشکوه ترین بدرقه تاریخ
درس وفاداری نونهالان مازوبن سفلی؛ تجلی خلوص در سوگ «رهبر شهید»
کتاب«صبح شام» به چاپ یازدهم رسید
مصاف ایران و اردن در رقابت‌های قهرمانی بسکتبال جوانان آسیا
همایش بین‌المللی «مکتب رهبر شهید ایران؛ میراثی برای جهان امروز»
شهادت؛ رمز پیروزی و مقاومت ملت ایران
یازدهمین شب یادمان شهدای «میناب ۱۶۸» در قزوین برگزار شد
عزم جدی راه و شهرسازی برای تحول در زیرساخت‌های آذربایجان‌غربی 
بازتاب گسترده ششمین روز وداع با رهبر شهید در رسانه‌های جنوب شرق آسیا
همت دولت برای آبرسانی به ۴۰۰ روستای آذربایجان‌غربی
گرما صدها نفر را در انگلیس راهی بیمارستان کرد
ایده استانی با بازتاب ملی در بسته علم و فناوری
مجوز واردات خودرو در چهارمحال و بختیاری
همدلی کشاورزان ، عشایر خراسان شمالی در خدمت‌ رسانی به عاشقان امام شهید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نماز لیله الدفن آقای شهید ایران را اقامه می‌کنیم/تدفین پیکر رهبر شهید بامداد جمعه در دارالذکر حرم امام رضا ع
تغییر غیرمنتظره هواپیمای ترامپ در بازگشت از ترکیه
عذرخواهی دبیر ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب از هموطنان به علت تغییر ساعت مراسم تشییع در مشهد
مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید انقلاب در مشهد
حمله موشکی دشمن آمریکایی به زیرساخت‌های ریلی کشور
حملات رژیم جنایتکار آمریکا به چندنقطه در سیستان‌وبلوچستان
پاسخ خرد کننده به تجاوز اخیر آمریکا خواهیم داد
حمله سپاه به زیرساخت‌ها و تأسیسات مهم پایگاه‌های آمریکایی
مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید انقلاب در مشهد (۲)
بقائی: اروپا باید پاسخگو باشد
اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید در حرم مطهر رضوی
حملات ارتش تروریستی آمریکا به اهدافی در ایران
محل خاکسپاری رهبر شهید انقلاب نزدیکی روضه منوره است
پایگاه‌های آمریکا در کویت، بحرین، قطر و اردن زیر آتش موشک‌های ایران
تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب در مشهد ساعت ۱۴ آغاز می‌شود
قرارگاه خاتم: به مبدا پشتیبانی ارتش آمریکا حمله می‌کنیم  (۱۷ نظر)
ترامپ: یادداشت تفاهم تمام شد، قصد ندارم با ایران تعامل کنم  (۱۶ نظر)
سپاه: به ۸۵ نقطه از تاسیسات مهم نظامی آمریکا حمله کردیم  (۴ نظر)
نماز لیله الدفن آقای شهید ایران را اقامه می‌کنیم/تدفین پیکر رهبر شهید بامداد جمعه در دارالذکر حرم امام رضا ع  (۳ نظر)
قم، یکپارچه در سوگ و حماسه؛ بدرقه باشکوه امام مجاهد  (۲ نظر)
دریافت کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی ۱۴۰۵  (۲ نظر)
تغییر غیرمنتظره هواپیمای ترامپ در بازگشت از ترکیه  (۲ نظر)
جزئیات حملات هوایی امروز رژیم تروریستی آمریکا به مناطقی از خوزستان  (۲ نظر)
حملات رژیم جنایتکار آمریکا به چندنقطه در سیستان‌وبلوچستان  (۲ نظر)
حمله موشکی دشمن آمریکایی به زیرساخت‌های ریلی کشور  (۱ نظر)
مراسم تشییع پیکر آقای شهید ایران در تهران _ ۵  (۱ نظر)
حمله سپاه به زیرساخت‌ها و تأسیسات مهم پایگاه‌های آمریکایی  (۱ نظر)
بیانیه وزارت‌خارجه درباره نقض تفاهم‌نامه اسلام‌آباد توسط آمریکا  (۱ نظر)
شهادت هشت نفر از دلاورمردان ارتش در حملات آمریکا  (۱ نظر)
مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید انقلاب در مشهد (۲)  (۱ نظر)