• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۴۵۰۹۷
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۳
همدان » اجتماعی

راه اندازی تفرجگاه‌های شیلاتی در همدان

۱۱ مکان برای تفرجگاه شیلاتی در این استان شناسایی شده است که سراب‌های فارسبان و گاماسیاب از جمله این مناطق است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، طبق آمار‌های موجود ، در استان همدان که یکی از قطب‌های شیلات در کشور به شمار می‌رود بیش از یک هزار مزرعه و استخر دو منظوره تکثیر و پرورش انواع ماهی وجود دارد و در برخی از موارد مانند تولید تخم چشم‌زده و بچه ماهی قزل‌آلا از استان‌های پیشرو در کشور است.راه اندازی تفرجگاه‌های شیلاتی در همدان

سیاست‌گذاری ، برنامه‌ریزی و نظارت بر بهره‌برداری پایدار از ذخائر و منابع آبزی در چارچوب برنامه‌های توسعه کشور، توسعه مدیریت و نگهداری زیر ساخت‌های موجود از جمله اقدامات حوزه شیلات است و در راستای تحقق این موارد فعالیت‌هایی انجام می‌شود.

 از طرفی رشد فزاینده جمعیت و نیاز روزافزون بشر به مواد غذایی ، محدود بودن ذخایر طبیعی آبزیان و توجه به اشتغال‌زایی، لزوم توسعه آبزی‌پروری پایدار را نمایان می‌کند، بنابراین با مکان‌یابی مناطق مستعد آبزی‌پروری می‌توان عرصه‌های مناسب برای احداث استخر‌های پرورش ماهی را مشخص کرد، تا تداخل کاربری‌های مختلف اختلالی در امر توسعه به وجود نیاورد.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه شیلات در دو حوزه تولید و مصرف فعالیت دارد، گفت: در استان همدان ماهی‌های پرورشی به دو گروه گرمابی و سردابی تقسیم می‌شوند.

احمد بختیاری اضافه کرد : در سال ۹۹ تعداد ۲۵۲ واحد سردابی در همدان فعالیت داشت که به طور عمده شامل استخر‌های دو منظوره خرد ، استخر‌های خاکی ، یک مجتمع سایت در نهاوند و مزارع پرورش ماهی است که ۹۵ درصد تولید مزارع مربوط به شهرستان نهاوند است و میزان تولید آن‌ها ۴۴۵۰ تن بوده است.

بختیاری با بیان اینکه پرورش ماهی گرمابی به‌طور عمده در استان همدان شامل کپور معمولی و کپور علف‌خوار است، افزود: در سال گذشته ۴۲۰ واحد مزرعه یا تولید خُرد این نوع از ماهی را داشتیم که شامل مزارع بزرگ و استخر‌های خرد است و میزان تولید آن ۲۲۴۰ تن بوده است.

وی با بیان اینکه مجموع تولید ماهیان سردابی و گرمابی سال گذشته در استان همدان ۶۶۹۰ تن بوده است، افزود : در استان همدان ماهی‌های غیر خوراکی هم تولید می‌شوند که شامل ماهی‌های زینتی و آکواریوم هستند که در سال گذشته حدود ۵۶ واحد فعال در این زمینه وجود داشت و میزان تولیدات آن‌ها چهار میلیون و ۵۱۰ قطعه بود.

بختیاری با اشاره به اینکه استان همدان در زمینه سایر آبزیان نیز فعال است، گفت : دو واحد تکثیر پرورش زالو با تولید ۲۵۰ هزار قطعه و یک واحد پرورش کوروکودیل در ملایر با ۵۳ سر تولید فعالیت دارند.

این مقام مسئول درباره واحد‌های تکثیر و تولید تخم چشم‌زده ماهی افزود : این واحد از دو سال گذشته به دلایلی تولید ندارد و امیدواریم امسال وارد مدار تولید شود.

وی با بیان اینکه ۹ واحد تولید تولید بچه ماهی قزل‌آلا در استان فعالیت می‌کند و تولید آن‌ها سه میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه تولید است، گفت: استان همدان حدود ۱۱ میلیون بچه ماهی نیاز دارد و کسری آن به استان وارد می‌شود .

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان همدان پیش‌بینی تولید برای سال ۱۴۰۰ را هفت هزار تن دانست و بیان کرد : در سال ۹۹ تعداد ۲۰۰ هزار قطعه بچه ماهی یا معادل آن به‌صورت رایگان و ترویجی در اختیار استخر‌های سال اولی قرار گرفت.

به گفته بختیاری استان جایگاه استان همدان در رابطه با ماهی‌های سردابی رتبه ۱۲ کشور ، در زمینه ماهی‌های گرمابی رتبه ۱۵ در کشور و در رابطه با تکثیر دوم کشور بودیم که در سال‌های اخیر کمی نزول کرده و به ردیف سه یا چهار رسیده است، همچنین در زمینه ماهی‌های زینتی در رتبه ششم کشور قرار دارد.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آسمانی شدن مادر شهید در چهارمحال و بختیاری
تعمیرات اساسی پارس جنوبی در روز‌های ابتدایی سال ۱۴۰۵
تساوی حساس استقلال و فولاد، پیروزی قاطع نفت آبادان
مراسم افتتاحیه رسمی نمایشگاه بین المللی قرآن امروز برگزار می‌شود
حمایت از مددجویان دهاقانی با بسته معیشتی وگوشت گرم
ذخیره سازی میوه تنظیم بازار شب عید استان کرمانشاه
فعال‌سازی یک‌ماهه ثبت سند انبارگردانی کاهشی لوازم خانگی در سامانه تجارت داخلی
اعلام ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ‌
کاشت نهال بادام و زیتون در زمین‌های شیب‌دار لرستان
امروز؛ آغاز نیمسال دوم تحصیلی دانشگاه‌ها
پوشش نانوزیرکونیوم جایگزین سبز و اقتصادی برای آماده‌سازی سطوح فلزی
پیش بینی جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور
آغاز اردوی انتخابی و آماده‌سازی دوومیدانی‌کاران
دوربرگشت مسابقات والیبال لیگ دسته ۲ کشور در مراغه
نبردسرنوشت ساز فولادصدرنشین با تیم پرنوسان شهرداری ارومیه
گام بلند آکادمی سحر و استقلال برای صعود به فینال
هفته چهاردهم لیگ برتر هندبال؛ استقلال صدرنشین باقی ماند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲ اسفند
ساپینتو اخراج شد
ضرورت تربیت نیروی انسانی متعهد در نهاجا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
تاکایچی به چین هشدار داد
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان؛ اولویت با شهرهای پرجمعیت
توقیف ۸۵۰ کیلوگرم زغال و چوب از قاچاقچیان در کهگیلویه و بویراحمد
پهلوگیری ناوشکن دنا در بندر ویشاخاپاتنام هند
فشار مذاکراتی و جنگ روانی؛ دو دلیل تحرکات نظامی آمریکاست
پیش‌بینی بارندگی پراکنده در شمال کشور
اعلام نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان شورا‌های شهر
هشدار جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی درباره سرمازدگی باغات و مزارع
دیوان عالی آمریکا اکثر تعرفه‌های ترامپ را لغو کرد
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)