• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۳۴۲۸۵
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۹
مازندران » اقتصادی

ضرورت مبارزه با آفات و بیماری‌های باغات مرکبات

باغداران برای مبارزه با آفات و بیماری‌های باغات مرکبات اقدام کنند.

ضرورت مبارزه با آفات و بیماری‌های باغات مرکباتبه گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت: زمان مناسب مبارزه شیمیایی با آفت بالشک مرکبات برای شهر‌های شرق و مرکزی استان از ۲۰ خرداد و برای شهر‌های غرب استان از ۲۵ خردادماه امسال به مدت ۳ هفته از تاریخ شروع مبارزه است.


عبدالرحمن زاغی با اشاره به اینکه میزان مصرف روغن امولسیون شونده با حشره‌کش و کنه‌کش توصیه شده، ۳ تا ۵ لیتر در یک هزار لیتر آب توصیه می‌شود، افزود: در صورت افزایش درجه حرارت هوا به بیش از ۳۳ درجه سانتیگراد، از مصرف روغن امولسیون شونده خودداری شود.


مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: حشره‌کش‌های توصیه شده برای مبارزه، آپلاود و آدمیرال به میزان ۰.۵ تا ۰.۷۵ لیتر، استامی پراید ۰.۵ کیلو، دورسبان ۲ لیتر، دیازینون ۱.۵ تا ۲ لیتر، مالاتیون ۲ تا ۲.۵ لیتر و اتیون ۱.۵ تا ۲ لیتر در یک هزار لیتر آب و در باغ‌های مرکبات آلوده به کنه قرمز از کنه‌کش‌های توصیه شده، انویدور ۰.۳۵ لیتر، نیسورون و نئورون یک لیتر در یک هزار لیتر آب استفاده شود.


زاغی به باغداران توصیه کرد: قبل از مبارزه با آفات و عوامل بیماری زا با ارائه نمونه از باغ به کارشناسان حفظ نباتات مراکز، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها و یا کلینیک‌های گیاه‌پزشکی مراجعه و بر اساس توصیه‌های کارشناسی و نسخه گیاه‌پزشکی صادره نسبت به تهیه سموم از فروشگاه‌های مجاز و معتبر اقدام کنند.


مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه در باغات آلوده به کنه قرمز مرکبات، استفاده از کنه کش‌های توصیه شده همراه با حشره‌کش‌ها بلامانع است، تصریح کرد: برای جلوگیری از تنش‌های خشکی، آبیاری درخت قبل از مبارزه شیمیایی انجام شود.


این مسوول به باغداران توصیه کرد از سموم و روغن‌های امولسیون شونده در ظروف اصلی و پلمپ شده و دارای بر چسب مشخصات و تاریخ مصرف استفاده کرده و از مصرف سموم تاریخ گذشته و توصیه نشده خودداری کنند.


وی ادامه داد: برای مبارزه با آفت شپشک آردآلود مرکبات با هماهنگی کارشناسان حفظ نباتات شهرستان نسبت به تهیه کفشدوزک کریپت از شرکت‌های تولیدکننده حشرات مفید و رهاسازی کفشدوزک ۷ تا ۱۰ روز پس از مبارزه شیمیایی اقدام شود.


مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطر نشان کرد: با توجه به مشاهده آفت پروانه مینوز مرکبات در برخی باغات جوان و نهالستان‌ها براساس برنامه مدیریت تلفیقی با بکارگیری روش‌های مختلف مبارزه نظیر مبارزه زراعی، مکانیکی، بهداشت کف باغ و نهالستان، تغذیه اصولی و آبیاری در کاهش خسارت آفت اقدام و مبارزه شیمیایی فقط در باغات جوان مرکبات زیر ۵ سال و نهالستان‌ها روی جوانه‌های نورسته توصیه می‌شود.


وی تصریح کرد: برای مبارزه شیمیایی با مینوز مرکبات با رعایت تناوب مصرف از حشره کش‌های موثر، کنفیدور به میزان ۰.۵ و ورتیمک به میزان ۰.۴ لیتر در هزار لیتر آب استفاده شود.


زاغی افزود: باغداران سمپاشی را با یکی از حشره‌کش‌ها و کنه‌کش‌های توصیه شده فقط روی درختان آلوده انجام و از سمپاشی باغات و درختان بدون آفت خودداری کنند.
وی تاکید کرد: باغداران برای پیشگیری از بروز مقاومت در حشرات و کنه‌ها از ترکیب دو حشره‌کش با کنه‌کش هنگام سمپاشی خودداری و تناوب در مصرف سموم از گروه‌های مختلف رعایت و از اختلاط سموم و روغن‌ها با کود‌های شیمیایی هنگام سمپاشی خودداری کنند.


مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه قبل از شروع سمپاشی به زنبورداران منطقه برای انتقال کندو‌های زنبورعسل به منطقه امن اطلاع رسانی شود، گفت: برای پیشگیری از اثرات سوء تنش‌های گرمایی، سمپاشی در ساعات خنک صبح‌ها قبل از ساعت ۱۰ و بعد از ظهر‌ها از ساعت ۴ به بعد در هوای بدون وزش باد انجام شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت سرمایه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ۲ اسفند
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
دعای هر روز و روز سوم ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی اهواز، ۲ اسفند ۱۴۰۴
آغاز پویش مثبت ماه در زنجان
قدردانی اداره کل ارزیابی و نظارت خبر رسانه ملی از صدا و سیمای آذربایجان شرقی
اهدای ۲۱ قلم لوازم ضروری زندگی به مددجویان کمیته امداد هشترود
خبر‌هایی از برنامه ریزی برای ایجاد پایگاه نوروزی در گرمسار
بازدید معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری از طرح‌های اشتغال‌زا در رفسنجان
هنگام استفاده از اینترنت هرگز اطلاعات شخصی را به دیگران ندهید
بالگرد اورژانس هوایی برای تسریع درمان جوان ۲۱ ساله به پرواز در آمد
دزفول، قطب تولید مرکبات سالم 
دستگیری سارقان اماکن خصوصی در چاراویماق
پیشرفت گسترده در توسعه ۳۲۹ هکتاری بندر امام خمینی (ره)
بیش از یکهزار متر مربع اراضی ملی در اهواز به بیت المال بازگشت
افزایش تراز دریاچه ارومیه
پیشرفت مطلوب اجرای طرح چهارخطه شوشتر-صالح شهر-دزفول
ماندگاری هوای گرم در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
تاکایچی به چین هشدار داد
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری
توقیف ۸۵۰ کیلوگرم زغال و چوب از قاچاقچیان در کهگیلویه و بویراحمد
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان؛ اولویت با شهرهای پرجمعیت
فشار مذاکراتی و جنگ روانی؛ دو دلیل تحرکات نظامی آمریکاست
پهلوگیری ناوشکن دنا در بندر ویشاخاپاتنام هند
پیش‌بینی بارندگی پراکنده در شمال کشور
اعلام نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان شورا‌های شهر
ثبت‌نام بیش از ۵ هزار داوطلب انتخابات شورا‌های روستا؛ تمدید مهلت ثبت‌نام تا پایان امروز
دعای هر روز و روز دوم ماه مبارک رمضان
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)