• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۰۶۶۵۸
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۶
بوشهر » اجتماعی

گزارش مکتوب .... بوشهر بهشت پرندگان مهاجر

وجود باتلاق‌ها و جزایر در ساحلی به طول ۹۳۷ کیلومتر از خلیج فارس در استان بوشهر ، جلوه ای خاص به این استان بخشیده و ظرفیت مهمی برای زیست انواع جانوران دریایی به‌ویژه پرندگان مهاجر و زمستان‌گذر فراهم کرده است.

گزارش مکتوب  .... بوشهر بهشت پرندگان مهاجر
به گزارش خبرگزاری صداو سیما مرکز بوشهر ؛  مناطق حفاظت‌شده پارک ملی دریایی دیِر- نخیلو، نایبند، مُند، حله، بیرمی، پناهگاه حیات وحش، اثر ملی طبیعی کوه نمک و مناطق شکار ممنوع از جمله مکان‌های زیبا و منحصر به‌فرد استان بوشهر است که در آنها انواع جانوران حیات وحش زیست و زادآوری می‌کنند.

هر ساله با پایان یافتن فصل تابستان و آغاز فصل سرما، مهاجرت پرندگان شکاری، آبزی‌، کنار آبزی مهاجرت و کوچ آنها به مناطق حفاظت شده آغاز می‌شود.

معاون نظارت و پایش طبیعی سازمان حفاطت محیط زیست استان بوشهر با اشاره به آغاز کوچ پرندگان به این استان می گوید: اکنون انواع پرندگان شکاری، آبزی و کنار آبزی در نقاط حفاظت شده استان بوشهر فرود آمده‌اند که اوج کوچ پرندگان در اوایل زمستان محقق می‌شود.

غلامرضا فقیه با اشاره به کوچ پرندگان شکاری مانند گونه شاهینی‌ها، بالابان، بحری، چرخ به نقاط مختلف استان بوشهر می افزاید: با سرد شدن مناطق شمالی کشور کوچ و مهاجرت پرندگان به نقاط مختلف استان آغاز شده است که سرشماری از آنان در اوج مهاجرت آنان در دی‌ماه انجام می‌شود.

وی از فرود هزاران پرنده مهاجر در مناطق خوش آب و هوا و سواحل استان بوشهر خبر می دهد و بیان می کند: این پرندگان شامل باکلان، کاکایی، پلیکان، حواصیل، فلامینگو، اردک، درنا، سلیم، آبچلیک، غاز و لک‌لک هستند.

گزارش مکتوب  .... بوشهر بهشت پرندگان مهاجر

معاون نظارت و پایش طبیعی سازمان حفاطت محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه ده‌ها گونه از پرندگان در استان بوشهر شناسایی شده خاطرنشان می کند: انتظار داریم با بارندگی‌های فصل زمستان، استان بوشهر میزبان جمعیت مناسبی از این پرندگان باشد.

وی مناطق 8 گانه حفاظت شده را مورد اشاره قرارمی دهد و تصریح می کند: هم اکنون 8 منطقه شامل پارک‌های ملی دریایی نای‌بند، دیر – نخیلو، منطقه حفاظت شده مُند، حله، پناهگاه حیات وحش خارگ، اثر طبیعی ملی کوه نمک جاشک، خارگو، کوه بیرمی و مناطق شکار ممنوع از مهمترین زیستگاه‌های حیات وحش است که 7 درصد از مساحت استان بوشهر را تشکیل می‌دهند.

براین اساس  با آغاز فصل سرما انواع پرندگان نادر جهان مانند فلامینگو، پلیکان، درنا، هوبره در زیستگاه‌های حفاظت شده استان بوشهر فرود می‌آیند که سال گذشته افزون بر 100 هزار پرنده مهاجر سرشماری شدند.

خشکسالی‌های متمادی و بارش‌های کم باران در سال‌های اخیر، بر روی آبگیرها و تالاب‌های استان بوشهر اثر نامطلوبی گذاشته که سبب تغییرات شدید در عمق، حجم و وسعت آبگیرها و تالاب‌ها  از جمله تالاب "حله" شده و وسعت آنها با توجه به خشکسالی‌های کاهش یافته است.

پایش و آماربرداری پرندگان زمستان‌گذر در استان بوشهر

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه صدها گونه پرنده در زیستگاه‌های استان بوشهر شناسایی شده است اظهار می کند:  این پرندگان  شامل باکلان، کاکایی، پلیکان، حواصیل، فلامینگو، اردک، درنا، سلیم، آبچلیک، غاز و لک‌لک هستند که در بیشتر استان بوشهر یافت می‌شوند.

فرهاد قلی‌نژاد از پایش و آماربرداری پرندگان زمستان‌گذر در استان بوشهر خبر می دهد و بیان می کند: با توجه به اینکه همه ساله در نیمه دوم  و از اوایل آذرماه، مهاجرت و زمستان گذرانی پرندگان آبزی و کنارآبزی به استان بوشهر انجام می‌شود در این راستا عملیات آماربرداری از پرندگان مهاجر زمستان گذران آبزی و کنارآبزی استان ازنیمه دوم دی‌ماه آغاز شده است.

گزارش مکتوب  .... بوشهر بهشت پرندگان مهاجر

وی با بیان اینکه این پرندگان، مهاجرت خود از عرض‌های شمالی‌تر به‌‌ویژه کشورهای شمالی ایران و منطقه سیبری به  مناطق جنوبی‌تر انجام می‌دهند خاطرنشان می کند: استان بوشهر یکی از مهمترین زیستگاههای زمستانی این پرندگان و مورد توجه سازمان  بین‌المللی پرندگان  است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر ظرفیت این استان برای پذیرایی از پرندگان مهاجر را مورد اشاره قرار می دهد و بیان می کند: این استان با توجه به دارا بودن حدود ۹۰۰ کیلومتر نوار ساحلی با تنوع بافت و شکل زیاد و جزایر بکر و غیر مسکونی، تنوع گیاهان آبزی و وفور مواد غذایی، زیستگاه مناسبی برای پرندگان آبزی و کنار آبزی است.

گزارش مکتوب  .... بوشهر بهشت پرندگان مهاجر

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش  اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر مدت زمان انجام این عملیات آماربرداری را تا هفته نخست بهمن ماه اعلام می کند و می گوید: مناطق تحت مدیریت استان شامل پارک ملی دریایی نایبند، پارک ملی دیر- نخیلو، منطقه حفاظت شده مُند، منطقه حفاظت شده حله، اثر طبیعی ملی خارکو و پناهگاه حیات وحش خارک  و سواحل استان از محل‌های اصلی رویت این پرندگان  است.

گزارش مکتوب  .... بوشهر بهشت پرندگان مهاجر

خسرو درویشی با بیان اینکه بیش از یک سوم از کل پرندگان شناسایی شده استان بوشهر ، شامل این پرندگان می‌شوند عنوان می کند: انواع پرندگان از خانواده‌های باکلان، کاکایی، پلیکان، حواصیل، فلامینگو، انواع  اردک‌ها، درنا، سلیم‌ها، تلیله‌ها، آبچلیک‌ها ، غاز، لک‌لک‌، حواصیل و پرستوهای دریایی جمعیت عمده مهاجر آبزی را تشکیل  می‌دهند.

وی بیان می کند: با توجه به  بارندگی‌های مناسب در پاییز  امسال هم اکنون تنوع و پراکندگی مناسبی از پرندگان در استان مشاهده می شوند.

 

نگارش :سیده فردوس رضوی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فعالیت مجدد فرودگاه سیرجان
خرید تضمینی ۴۵ هزار تُن گندم در هرمزگان
تجدید پیمان مردم فیروزکوه با رهبری در شب ۱۳۳ تجمع مردمی
اختصاص ۱۲۳ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های شهرستان انگوت
والیبال نشسته قهرمانی جهان، برگزاری مسابقات تیم‌های ملی مردان و بانوان ایران
ثبت اختراع پژوهشگران دانشگاه بیرجند با عنوان «دستگاه هوشمند اندازه‌گیری بید رادیال تایر»
افزایش مرگ و میر‌های ناشی از گرما در اروپا
نجات ۵ کودک بابلی از مرگ خاموش
ابراز نگرانی پاکستان و عربستان از تشدید تنش‌های منطقه‌ای
آبادان، هندیجان و ماهشهر هدف پرتابه‌های دشمن
حمله سپاه به پایگاه آمریکایی دُقم در عمان
کشف موتورسیکلت قاچاق در دامغان
مسی و یارانش با حذف سوئیس به انگلیس رسیدند
بازیکن پرسپولیس به فولاد پیوست
فراخوان‌های علوم شناختی، موتور محرک اقتصاد دانش‌بنیان
مشاهده مار سیاه سوجه برای نخستین بار در خراسان جنوبی
دومین شناور متخلف و پایگاه العدید قطر درهم کوبیده شدند
آخرین وضع طرح‌های بیمه رانندگان و کارگران ساختمانی
ارائه روشی نو برای پیش‌بینی عمر پل‌های بتنی در دانشگاه امیرکبیر
حملات پهپادی ارتش به پایگاه‌های آمریکا در منطقه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حساسیت روسیه به اقدام ترکیه در فروش «اس - ۴۰۰»
پیام رهبر انقلاب به مناسبت تشییع و تدفین پیکر رهبر شهید
تایید خبر شهادت ۲ بسیجی تامین امنیت در مشهد
تعویق یا تغییری در زمان‌بندی امتحانات نهایی دانش‌آموزان وجود ندارد
آغاز فعالیت مواکب اربعین حسینی در مرز‌های خوزستان از ۲۹ تیرماه ۱۴۰۵
واریز مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی در تیر ماه
بیانیه یمن درباره پرواز‌های غیر نظامی بین ایران و یمن
کاهش موقت شدت گرما در خراسان رضوی
ورود دستگاه قضا به علت آتش‌سوزی پالایشگاه در پلدختر
کالابرگ تیر ماه شناسه ملی‌های ۳، ۴، ۵ و ۶ واریز شد
جریمه ۱۴ میلیارد ریالی مرغداری متخلف در مازندران
افتتاح باغ موزه مشاهیر شیراز تا سه ماه آینده
رهبر معظم انقلاب: انتقام، خواست ملّت ما است
هشدار به آمریکا؛ نقض تعهدات با اقدام متقابل روبه‌رو می شود
بزرگداشت قائد شهید امت از سوی مقام معظم رهبری در قم
ترامپ: یادداشت تفاهم تمام شد، قصد ندارم با ایران تعامل کنم  (۱۶ نظر)
پیام رهبر انقلاب به مناسبت تشییع و تدفین پیکر رهبر شهید  (۸ نظر)
نماز لیله الدفن آقای شهید ایران را اقامه می‌کنیم/تدفین پیکر رهبر شهید بامداد جمعه در دارالذکر حرم امام رضا ع  (۴ نظر)
تغییر غیرمنتظره هواپیمای ترامپ در بازگشت از ترکیه  (۲ نظر)
جزئیات حملات هوایی امروز رژیم تروریستی آمریکا به مناطقی از خوزستان  (۲ نظر)
تعویق یا تغییری در زمان‌بندی امتحانات نهایی دانش‌آموزان وجود ندارد  (۲ نظر)
حملات رژیم جنایتکار آمریکا به چندنقطه در سیستان‌وبلوچستان  (۲ نظر)
جمع آوری بیش از ۱۲ هزار انشعاب غیر مجاز در کلانشهر اهواز  (۲ نظر)
سلامت، امنیت و آرامش؛ اولویت آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد در برگزاری امتحانات نهایی  (۱ نظر)
تایید خبر شهادت ۲ بسیجی تامین امنیت در مشهد  (۱ نظر)
حمله موشکی دشمن آمریکایی به زیرساخت‌های ریلی کشور  (۱ نظر)
اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید در حرم مطهر رضوی  (۱ نظر)
حمله سپاه به زیرساخت‌ها و تأسیسات مهم پایگاه‌های آمریکایی  (۱ نظر)
مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید انقلاب در مشهد (۲)  (۱ نظر)
پایش شبانه مصرف واحدهای تجاری در اهواز در طرح ۱۰۰ شب، ۱۰۰ بازدید  (۱ نظر)