پخش زنده
امروز: -
سخنگوی دولت گفت: با نهایی شدن قرارداد تامین واکسن، واکسیناسیون گروههای پرخطر در دهه فجر آغاز خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت؛ آقای علی ربیعی در ادامه نشست خبری؛ واکسن را موضوع مهم در افکار عمومی دانست و افزود: مراحل ساخت سه واکسن ایرانی در بنیاد برکت، انستیتو رازی و انستیتو پاستور به خوبی به پیش میرود، این امید هست که در اواخر بهار یا تابستان سال آینده مردم ما از واکسن ایرانی که کاملا در دسترس عموم خواهد بود، استفاده کنند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه در تهران بستری شدههای سنین ۵ تا ۱۷ ساله افزایش یافته است، تصریح کرد: خوشبختانه هیچ شهر قرمزی در کشور وجود ندارد و فقط ۱۹ شهر نارنجی هستند. در حال حاضر موقعیت کشور در مهار بیماری ستودنی است و قابل قیاس با اروپا و دیگر کشورها نیست.
وی خاطر نشان کرد: کماکان خطر رعایت نشدن دستور العملهای و تجمعهای غیر ضرور و نیز غفلت از خطر شیوع ویروس یا جهش یافته از اروپا و ایجاد موج جدید وجود دارد.
آقای ربیعی در ادامه گفت: با توجه به تغییر دولت در آمریکا و روی کار آمدن دولتی که دست کم ادعا دارد برخلاف دولت قبلی ضد علم نیست و ادعا میکند در مبارزه پاندمی کرونا خوب عمل خواهد کرد، انتظار میرود انتقال منابع ارزی متعلق به خود ایران را برای مبارزه با کرونا و گسترش سلامت و تامین غذا آزاد نماید و تحریم بانکی برای اتصال منابع ارزی به سرعت پایان یابد.
سخنگوی دولت افزود: تاکنون ۱۰۰میلیون نفر در جهان مبتلا به کرونا شده و مرگ و میر از دو میلیون نفر گذشته است. کرونا همچنان قربانی میگیرد. ویروسهای جهش یافته و کشنده در برخی نقاط جهان مشاهده شده است.
وی همچنین در ادامه به روز جهانی گمرک اشاره کرد و گفت: بی تردید تلاشها و عملکرد مثبت کارکنان گمرک اثرات زیادی بر توسعه و بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی مردم دارد. این روز را به همه کارکنان گمرک تبریک میگویم.
آقای ربیعی اظهار کرد: هوشمند کردن گمرک، سرعت بخشیدن به کار فعالان اقتصادی، ایجاد شفافیت و ایجاد زمینه مبارزه با فساد اهدافی بود که در چند سال اخیر در گمرک دنبال شده است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: گمرک جمهوری اسلامی ایران طی سالیان اخیر اقدام به توسعه سامانههای الکترونیکی نموده و در حال حاضر هوشمندسازی گمرک در دست اقدام میباشد.
وی افزود: در حال حاضر راهاندازی گمرک هوشمند با بهرهگیری از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین با پیادهسازی پروژههای زیر در دست اقدام میباشد:
- پیادهسازی سامانه جامع امور گمرکی از سال ۹۲ و پنجره واحد تجارت فرامرزی و تلاش بدون وقفه برای تغییر و حرکت از گمرک سنتی و عملیاتی دستی به سمت گمرک مدرن و الکترونیکی که سبب شده تا زمان انجام تشریفات گمرکی در رویه صادرات از ۷ روز به کمتر از یک ساعت و در رویه واردات از ۲۶ روز به سه روز تقلیل یابد
- راه اندازی گمرک موبایل که امکان اظهار کالا از هر کجا و هر زمان توسط صاحبان کالا را فراهم میکند سبب تسهیل و تسریع اظهار کالا به گمرک خواهد شد که علاوه بر صرفهجویی در هزینههای فعالان اقتصادی، دسترسی آنها به اطلاعات و آمارهای گمرکی را آسانتر میسازد.
- بهکارگیری کنترلهای نامحسوس و غیرمزاحم با استفاده از تجهیزات پلمب الکترونیک، ایکسری، دوربینهای مداربسته، راهبند و پلاک خوان و…) در جهت تسهیل تشریفات و فرآیند گمرکی
- بکارگیری تجهیزات ایکس ری: انعقاد قرارداد به صورت BOO با بهرهگیری از توان بخش خصوصی (با اعتباری بالغ بر ۱۳۰۰ میلیارد تومان) برای ساخت ۱۳ دستگاه X-Ray کامیونی که یک دستگاه آن تا پایان سالجاری در گمرک نصب خواهد شد.
سخنگوی دولت در ادامه با بیان اینکه با بهکارگیری مدیریت ریسک هوشمند، ارائه خدمات در مسیر سبز (سطح یک) به بیش از ۵۱ درصد رسیده است، گفت: اجرای برنامه فعالان اقتصادی مجاز از دیگر اقدامات گمرک در جهت ارائه تسهیلات گمرکی به منظور توسعه و تقویت صادرات و حمایت از واحدهای تولیدی بوده است که در این راستا تاکنون بالغ بر ۳۵۰ شرکت شناسایی و از تسهیلات فعالان مجاز برخوردار شده اند.