تاکید بر شایسته سالاری داوطلبان شورای شهر
باید افراد با صلاحیت وارد شورای شهر و روستا شوند تا بتوانند به مشکلات مردم رسیدگی و آنها را برطرف کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، حجت الاسلام امینی از فعالان سیاسی استان در گفتگوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: عقل، وحی، سنت و اجماع، مبانی دینی اسلام هستند که در میان ، مشورت از مفهوم سیاسی بالایی برخوردار است.
وی بیان کرد: فصل هفتم قانون اساسی و 7 اصل قانونی به موضوع شوراها اختصاص دارد و شورا بر سه عنصر کلیدی انتخاب از سوی مردم، اجرای قوانین و بومی بودن انتخاب شوندگان استوار است .
این فعال سیاسی استان افزود: باید افراد با صلاحیت وارد شورای شهر و روستا شوند تا با صداقت، شجاعت و راستگویی بتوانند به مشکلات مردم رسیدگی و آنها را برطرف کنند.
حجت الاسلام امینی ادامه داد: شوراها هم با توجه به اینکه می خواهند بهترین تصمیم ها را برای شهر و روستا بگیرند، باید از مشورت جمعی استفاده کنند.
وی گفت: نخبگان در حوزه شورای شهر وارد میدان نشده اند و شاهد اشکالات متعددی در این زمینه هستیم.
این فعال سیاسی استان تأکید کرد: شوراها دستاوردهای بزرگی داشته اند و در انتخاب شهردار یا بودجه شهر دخالت داشته اند اما باید نظارت بیشتری روی شوراهای شهر داشته باشیم و در هر دوره به نتایج بهتری برسیم.
حجت الاسلام امینی افزود: ما در مسیر مردم سالاری دینی به ویژه در حوزه شوراها در حال تکامل هستیم و امیدوارم بتوانیم شورای شهر قوی داشته باشیم.
دکتر مشهدی، رئیس دانشگاه فرهنگیان استان قزوین نیز گفت: در دنیای فعلی شاهد تغییرات دائمی در حوزه های تصمیم گیری هستیم و امکان تصمیم گیری فردی برای هیچ کسی وجود ندارد.
وی افزود: مشورت انسان را از خوی استبداد و تکبر دور کرده و اعتماد به نفس انسان را افزایش می دهد و باعث می شود تا انسان ها به تصمیم عاقلانه برسند.
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان قزوین خاطرنشان کرد: در اصل هفتم قانون اساسی تأکید شده است که شورا از ارکان و اداره کشور با آنهاست و از سطوح پایین تا بالاترین سطح را در بر می گیرد و این موضوع نشان دهنده این است که شورا نقش تصمیم گیری و اجرا را بر عهده دارد.
وی افزود: شورا هم نقش مشورتی، هم نظارتی و هم اجرایی را بر عهده دارد و در همین زمینه می توان به انتخاب شهردار از سوی اعضای شورا اشاره کرد.
دکتر مشهدی تصریح کرد: سیاست را نمی شود از اقتصاد و فرهنگ جدا کرد چرا که همه این موارد به صورت سیستماتیک به یکدیگر پیوسته هستند و امروز در فضای سیاسی کشور، حضور و مشارکت همگانی مردم، یکی از موارد مهم برای تعیین قدرتمندی کشور محسوب می شود.
وی افزود: هر زمانی که شاهد حضور گسترده و مشارکت مردم در انتخابات بودیم، اتفاقات خوبی در عرصه های داخلی و بین المللی برای کشور رقم خورده و هر وقت که میزان مشارکت پایین بود، ضربه های غیرقابل جبرانی خوردیم.
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان قزوین گفت: هر چقدر با اجماع بیشتری وارد شویم، اثرگذاری آن نیز در جامعه بیشتر می شود.