• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۰۳۸۵۷
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۱
قزوین » اقتصادی

مبارزه با آفت مگس زیتون در سطح ۱۱۰۰ هکتار از باغات قزوین

از ابتدای اجرای طرح کنترل و مبارزه با آفت مگس زیتون در سطح ۱۱۰۰ هکتار از باغات زیتون استان قزوین، مبارزه علیه این آفت انجام شده است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، یوسف درخشان، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان با اعلام این مبارزه با آفت مگس زیتون در سطح ۱۱۰۰ هکتار از باغات قزوینمطلب گفت: پیش بینی می‌شود این میزان سطح مبارزه با آفت تا ۴ هزار هکتار دیگر نیز افزایش یابد.

وی افزود: مبارزه با آفت مگس زیتون از ۱۵ مرداد ماه سالجاری در باغات و روستا‌ها انجام شده و عملیات مبارزه در روستا‌های آلتین کش، دلجک، سنگان، سیاهپوش و قوشچی و ۲۰ روستای دیگر آغاز شده است.

درخشان اضافه کرد: روش‌های مبارزه با آفت مگس زیتون در باغات منطقه از طریق؛ نصب کارت زرد و پروتئین (بیت اسپری) و سمپاشی در سطح ۱۱۰۰ هکتار از باغات است.

وی یادآور شد: با توجه به افت دما و باد‌های شمالی شرایط برای افزایش تراکم آفت مهیا است و باغداران باید برای جلوگیری از خسارت حتماً نسبت به مبارزه به موقع اقدام کنند.

به گفته درخشان، در حال حاضر۴ ایستگاه پیش آگاهی با عقد قرارداد با ۲ کلینیک گیاه پزشکی از بخش خصوصی برای پایش و ردیابی این آفت ایجاد شده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه با بیان اینکه زیتون یکی از محصولات مهم باغی است گفت: استان قزوین با دارا بودن ۹۵۰۰ هکتار باغ زیتون و تولید بیش از ۲۰ هزار تن محصول از ۶۷۰۰ هکتار باغات بارور توانسته مقام دوم کشوری را به خود اختصاص دهد.

درخشان افزود: یکی از آفات مهم این باغات؛ مگس زیتون است که توان خسارت زایی بالایی دارد و در صورت کنترل نشدن ،  تا ۸۰ درصد محصول را در شرایط طغیانی از بین می‌برد.

وی ادامه داد: این آفت قبلاً در کشوروجود نداشت، ولی از سال ۸۳ با ورود زیتون‌های آلوده وارد کشور شده و در صورت مهیا شدن شرایط آب و هوایی می‌تواند خسارت زیادی را به محصول زیتون وارد کند.

درخشان گفت : در سال ۹۸ با مساعد شدن شرایط آب و هوایی تراکم و جمعیت آفت افزایش یافت و سطح مبارزه تا ۵۲۰۰ هکتار رسید و علاوه بر باغات سنتی، باغات صنعتی نیز آلوده بودند، ولی خوشبختانه با اقدام به موقع کارشناسان فنی جهاد کشاورزی و باغداران تنها ۳ درصد خسارت در مرحله کنسروی و ۷ درصد در مرحله روغنی داشتیم و بیش از ۲۶ هزار تن محصول از باغات زیتون برداشت شد.

وی اظهار داشت: در سال جاری نیز شرایط آب و هوایی (دمای پایین و رطوبت بالا) مساعد برای افزایش تراکم جمعیتی آفت است و لازم است تا باغداران  برای جلوکیری از خسارت این آفت حتماً با راهنمایی و دریافت مواد و تجهیزات لازم از مرکز جهاد کشاورزی نسبت به مبارزه به موقع با این آفت اقدام کنند.

درخشان تأکید کرد: مشکل اصلی آفت مگس زیتون در باغات سنتی بخش طارم سفلی است که سطحی در حدود ۳۵۰۰ هکتار را شامل می‌شود.

وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی نیز طبق قانون با حمایت‌های فنی و تعیین دستورالعمل‌ها و روش‌های مبارزه، پیش آگاهی با ایجاد ایستگاه‌های ردیابی و اعلام زمان مناسب مبارزه، ملزومات و امکانات مبارزه در باغات سنتی به نسبت ۳۰ درصد یارانه را انجام و باغداران را در امر مبارزه یاری می‌کند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: این نهاده‌ها شامل کارت زرد، پروتئین هیدولیزات، تله و فرمون و سمپاش است.

وی یاد آور شد: کلاس‌های آموزشی در همه روستا‌های درگیر برای بهره برداران اجرا شده و شورا‌های اسلامی روستا‌ها از طریق بخشداری ملزم به جلب همکاری و مشارکت باغداران هستند، ولی متاسفانه مشارکت باغداران در خیلی از روستا‌ها ضعیف است و بسیاری از آن‌ها تمایلی به مشارکت در اجرای مبارزه یا تامین هزینه‌های کارگری ندارند.

درخشان خاطرنشان کرد: همچنین به همه باغداران با ارسال پیامک صوتی برای مبارزه به موقع اطلاع رسانی انجام شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تامین آب شرب پایدار اولویت اصلی فرمانداری کلیبر
لزوم جمع آوری تابلو‌های بدون مجوز سطح شهر تبریز
توزیع ۷۰۰ بسته یلدایی در تبریز
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
آیین کهن یلدا در مدارس گلستان
سفر دختر مکرمه حضرت امام خمینی (ره) به خوزستان
۱۱۷ نانوایی با آرد کامل به شهروندان زنجانی خدمات ارائه می‌دهند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱ دی ۱۴۰۴
مرگ ۱۳۰ نفر در محور‌های برون شهری کهگیلویه و بویراحمد
تقویم و اوقات شرعی زنجان در یکم دی ۱۴۰۴
نیروگاه خورشیدی ۴۰۰ کیلوواتی در ابهر به بهره برداری خواهد رسید
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱ دی ۱۴۰۴ به افق قم
افزایش مصرف گاز در کشور با کاهش محسوس دما
ابرناکی و بارش پراکنده در لرستان
لرستان در شب ولادت امام محمد باقر(ع) غرق در نور و سرور
تغییر ساعت کار ادارات و بانک‌های سراسر کشور
کاهش آسیب‌های اجتماعی در جلفا
تلخ کامی قاچاقچیان شکلات بندرانزلی
صادرات پای مرغ کوهدشت به بازارهای منطقه ای و جهانی
سمنان سرد و غبارآلود می شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد
فارسی ها فردا با ۱.۵ ساعت تأخیر سرکار می روند
فردا ادارات و مدارس با تأخیر آغاز به کار می‌کنند
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
پایان مهلت ثبت‌نام یازدهمین مرحله فروش محصولات ایران‌خودرو
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است
بارش باران در شمال شرق کشور، امروز ۳۰ آذر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳۰ آذر
قالیباف: اولویت با ترمیم کابینه توسط دولت است
مدرسه تلویزیونی با رویکرد آموزش واقعی و عدالت‌محور به‌طور جدی دنبال می‌شود
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه
فردا؛ پایان مهلت ثبت‌نام آزمون پذیرش دانشجو معلم سال ۱۴۰۵
رونمایی از ۲ آلبوم زنده یاد محمدرضا شجریان
فیلر‌های نانویی ایرانی؛ با اثرات درمانی ماندگار
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۴ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)