• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۲۱۶۵
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۹
اجتماعی » جامعه و شهری
در مرحله دوم پویش ایران همدل

آمادگی 4 هزار مرکز نیکوکاری برای کمک به نیازمندان

مدیرکل هماهنگی شبکه‌های مردمی و موسسات عام المنفعه کمیته امداد از آمادگی چهار هزار مرکز نیکوکاری برای کمک به نیازمندان در مرحله دوم پویش ایران همدل خبر داد.

آمادگی 4 هزار مرکز نیکوکاری برای کمک به نیازمندانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی کمیته امداد، نام‌گذاری ۲۲ مردادماه به عنوان روز تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی در تقویم کشورمان، حکایت از نقش برجسته سازمان‌های مردم‌نهاد در تقویت پیوند‌های اجتماعی و حرکت در مسیر رشد و توسعه متوازن و اجتماع‌محور دارد و اهمیت حضور و اثرگذاری مردم در تمام حوزه‌ها و سطوح اجرایی و مدیریتی جامعه را به اثبات می‌رساند.
کمیته امداد نیز طی سال‌های اخیر با حمایت از تشکیل مراکز نیکوکاری و تقویت این نهاد مردمی، گام بزرگی در رشد و توسعه تشکل‌های مشارکتی برداشته به طوری که در حال حاضر بیش از چهار هزار مرکز نیکوکاری در کشور ثبت شده است.
بهمن دستاری، مدیرکل هماهنگی شبکه‌های مردمی و موسسات عام المنفعه کمیته امداد در خصوص شکل‌گیری و عملکرد این مراکز توضیح می‌دهد:خوشبختانه از سال ۹۲ که بحث سازماندهی تشکل‌های مردمی نیکوکارانه، محله‌محور و تخصصی در دستور کار قرار گرفت و به انجام رسید، بسیاری از مشکلاتی که در بحث ساماندهی منابع عظیم مردمی وجود داشت مرتفع شد. در کمیته امداد نیز برای اینکه بتوانیم جریان خیر و احسان را در محلات، مساجد و تشکل‌های مردمی سازماندهی کنیم و به صورت هدفمند از ظرفیت آن‌ها برای رفع مشکلات نیازمندان محلی و منطقه‌ای استفاده کنیم، اقدام به ایجاد مراکز نیکوکاری کردیم. باید به این نکته مهم اشاره کنیم که مراکز نیکوکاری، موسسه خیریه به شمار نمی‌روند؛ بلکه تشکل‌های مردمی نیکوکارانه‌ای با مدیریت یک هیات عامل هستند که از معتمدان محلی آشنا به فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی تشکیل شده‌اند.
وی درباره ارتباط بین مراکز نیکوکاری و خیریه‌ها هم گفت: یکی از مشکلات اساسی در جامعه، عدم توزیع درست خیریه‌ها به تناسب نیازمندان در سطح کشور است. بیشتر خیریه‌ها در مناطقی شکل گرفته‌اند که منابع و امکانات لازم برای تامین منابع خیریه در آنجا وجود دارد و در واقع بیشتر خیریه‌ها در مناطق برخوردار و نیمه‌برخوردار پا گرفته‌اند. در مناطق محروم و کم‌برخوردار، کمتر شاهد حضور خیریه‌های مردمی هستیم واغلب، خیریه‌های ملی همچون کمیته امداد و ... در این مناطق خدمات می‌دهند. یا اینکه به دلیل عدم وجود شبکه یکپارچه و سیستمی، برخی نیازمندان از چندین خیریه بهره‌مند می‌شوند و برخی از کمک حتی یک فرد نیکوکار هم محروم می‌مانند.
خوشبختانه ایجاد مراکز نیکوکاری و شبکه یکپارچه‌ای که برای این مراکز به وجود آمده، بسیاری از این مشکلات را برطرف کرده است و اطلاعات مربوط به نیاز‌ها و توانایی‌های موجود را در اختیار متولیان قرار می‌دهد.
مدیرکل هماهنگی شبکه‌های مردمی و موسسات عام المنفعه کمیته امداد افزود:کمیته امداد برنامه گسترده‌ای برای همکاری با مراکز نیکوکاری و خیریه‌هایی که همسو با ماموریت‌های این نهاد هستند، دارد و تفاهم‌نامه‌های خوبی را در راستای حمایت، پشتیبانی و هم‌افزایی برای رفع مشکلات نیازمندان با این مراکز منعقد کرده است. برای اینکه بتوانیم سازمان‌دهی خوبی برای مراکز نیکوکاری داشته باشیم، تجارب ۴۰ ساله کمیته امداد را در اختیار این مراکز گذاشته‌ایم؛ ضمن اینکه زیرساخت‌های لازم برای فعالیت‌های نیکوکارانه هدفمند را نیز برای تقویت این مراکز در اختیار می‌گذاریم. در واقع، کمیته امداد نقش تسهیل‌گر را برای مراکز نیکوکاری دارد و علاوه بر حمایت و هم‌افزایی در کمک به نیازمندان، نظارت بر این مراکز را نیز انجام می‌دهد.
بهمن دستاری گفت: هدف نهایی کمیته امداد تشکیل یک شبکه ملی نیکوکاری است، که در بخش عملیاتی به صورت «محله مبنا» و «مسجد محور» و در بخش‌های تخصصی مانند دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، اصناف و امثال آن به عنوان معین و پشتیبان در قالب یک شبکه احسان و و نیکوکاری فعالیت کنند.
وی افزود: خوشبختانه زیرساخت خوبی برای مراکز نیکوکاری فراهم شده و تا پایان سال ۹۸ حدود ۳۶۰۰ مرکز نیکوکاری فعالیت داشتند که این رقم تا پایان سه ماهه نخست سال ۹۹ به بیش از چهار هزار مرکز رسیده است.
مدیرکل هماهنگی شبکه‌های مردمی و موسسات عام المنفعه کمیته امداد اعلام کرد: اولویت مراکز نیکوکاری، شناسایی توانمندی‌ها و نیاز‌های منطقه شامل مددجویان کمیته امداد، بهزیستی و و سایر اقشار نیازمند است که تحت حمایت هیچ سازمانی قرار ندارند. فعالیت مراکز نیکوکاری با توجه به ظرفیت مرکز در زمینه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، حمایتی و با رویکرد توانمندسازی انجام می‌شود. این مراکز به صورت یک شبکه اجتماعی متشکل از خیرین و نیکوکاران، اصناف، مدارس، مراکز فرهنگی و... به عنوان تامین کننده امکانات نقدی و غیرنقدی و خدمات، فعالیت می‌کنند و با شناسایی نیازمندان بر اساس نیاز‌های پایه و ظرفیت‌هایی که وجود دارد، نسبت به رفع نیاز‌ها اقدام می‌کنند.
وی افزود: کار داوطلبانه یکی از نکات مهمی است که نباید از آن غافل شویم و نکته مهم‌تر اینکه مراکز نیکوکاری مرکز ثقل کار‌های داوطلبانه هستند که باید از توان تخصصی افراد در زمان‌ها و مقاطع خاص، استفاده بهینه کنند. به طور مثال جامعه پزشکان با معاینه و جراحی‌های رایگان، معلمان با ارائه آموزش‌های رایگان با کیفیت، وکلا برای رفع مشکلات حقوقی، مهندسان به عنوان ناظران فنی در ساخت و تعمیر منازل نیازمندان و... ظرفیت عظیمی را در چارچوب مراکز نیکوکاری فراهم کرده‌اند و الگویی را به وجود آورده‌اند که توان و تخصص خود را در اختیار جامعه هدف نیازمند قرار دهند.
به گفته مدیرکل هماهنگی شبکه‌های مردمی و موسسات عام المنفعه کمیته امداد؛ مراکز نیکوکاری در سال ۹۸ بیش از ۱۱۰۰ میلیارد تومان کمک نقدی، غیر نقدی و خدماتی به نیازمندان سراسر کشور ارائه کردند که ۹ درصد در بخش جهیزیه و ازدواج، ۶ درصد در بخش مسکن، ۱۰ درصد در بخش تحصیل و آموزش، ۴۷ درصد در بخش سبد کالا و لوازم ضروری، ۹ درصد در بخش کمک به معیشت ایتام و ۱۳ درصد در سایر نیاز‌های موردی بوده است. ضمن اینکه در سال گذشته حدود ۱۱۸ میلیارد تومان نیز از سوی مراکز نیکوکاری به زلزله‌زدگان و سیل‌زدگان کمک شد.
وی افزود: در مرحله اول این پویش، مراکز نیکوکاری فعالیت زیادی داشتند و با ایجاد ۹۸۲ آشپزخانه، بیش از ۶ میلیون پرس غذای گرم بین نیازمندن توزیع شد. ضمن اینکه بیش از یک میلیون بسته معیشتی نیز توسط این مراکز بین نیازمندان توزیع شد. با توجه به شیوع بیماری کرونا، علاوه بر بسته‌های غذایی، بسته‌های بهداشتی شامل ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده نیز به خانواده‌های نیازمند ارائه شد. در مرحله دوم پویش ایران همدل نیز که از عید غدیر آغاز شده است، مراکز نیکوکارانه با جدیت فعالیت و توانشان را برای کمک به اقشار محروم و نیازمند قرار داده‌اند.
بهمن دستاری گفت: عملکرد مراکز نیکوکاری کاملا شفاف است و تمام کمک‌های نقدی و غیرنقدی خیران و نیکوکاران و سازمان‌ها و نهاد‌ها برای نیازمندان، در سیستم یکپارچه تشکل‌های مردمی ثبت می‌شود که کمک موثری در هدایت جریان خیر و احسان، پرهیز از موازی‌کاری و ارائه گزارش به نیکوکاران دارد.
مرحله دوم پویش ایران همدل به صورت رسمی از روز عید سعید غدیر آغاز شده است و با شعار «از همدیگر گره‌گشایی کنیم» تا پایان ماه صفر ادامه دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
کمبود پایگاه اورژانس در طالقان
صعود پسران کمتر از ۱۶ سال ایران به رقابت‌های جام آسیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)